In urma cu peste un an, un amic ma intreba de ce nu am si eu un blog, de vreme ce am deja 2-3 siteuri. Principala mea scuza a fost lipsa timpului liber. Insa pe langa aceasta, sincer nu agream ideea de a scrie despre anumite teme, stiind ca nu am suficient trafic (si deci, [...]
In urma cu peste un an, un amic ma intreba de ce nu am si eu un blog, de vreme ce am deja 2-3 siteuri. Principala mea scuza a fost lipsa timpului liber. Insa pe langa aceasta, sincer nu agream ideea de a scrie despre anumite teme, stiind ca nu am suficient trafic (si deci, audienta mica) pe siteurile pe care le administram. Mai mult, nici nu imi trecea prin gand despre ce anume as putea scrie.
Cu toate aceastea, uneori aveam de a face cu teme tehnice despre care gaseam relativ greu informatii pe Internet. Incropind o explicatie din cap in coada pe temele respective, ma batea gandul de a face publice rezultatele (nu erau cine stie ce…), pentru a ajuta persoanele, care se confruntau cu aceleasi dificultati pe care le-am avut eu.
Cu timpul, citind cu o frecventa decenta (3-4 ori pe saptamana) bloguri tehnice de genul celui al lui Matt Cutts (angajat Google si SEO guru) sau Michael Arrington (Techcrunch), am ajuns sa agreez ideea blogurilor tehnice.
Ca si fapt divers, cele doua bloguri au devenit celebre in ultimii 2-3 ani, ajungand sa fie printre cele mai populare in topul Technorati, care actualmente are indexate peste 100 milioane de bloguri. Si aceasta pe buna dreptate, avand in vedere calitatea continutului oferit.
Din pacate la noi cele mai celebre bloguri (inca) sunt cele avand ca tema principala sportul (vezi blogul lui Catalin Tolontan) sau barfele (nu dau exemple…).
Blogurile tehnice autohtone au fost si sunt raritati, lucru care m-a determinat in luna februarie a acestui an sa deschid o sectiune de bloguri pe www.astronomy.ro. Cativa membrii ai forumului nostru si-au aratat interesul si drept urmare au avut cate un blog dedicat.
Din pacate, nepopularizand prea mult blogosfera interna dar si datorita faptului ca idea de blog la noi nu are acelasi impact ca si in general in WLW (World Live Web), sectiunea de bloguri interna nu a fost prea activa.
Din aceste motive am decis sa restructurez blogosfera interna si in locul blogurilor dedicate, sa ne rezumam la un blog al sitelului www.astronomy.ro, in care membrii ai forumului (si nu numai) sa fie editori. Blogosfera siteului va avea ca centru de greutate astronomia, stiinta si tehnica in general. Pe scurt, vom incerca sa gestionam un blog tehnic. Aceasta nu inseamna insa ca vor lipsi alte teme, ce nu au de a face cu stiinta.
Pana acum la blogul acesta au confirmat participarea ca editori Abel Cavasi si Iacob Dumitru. In ceea ce ma priveste, pe langa faptul ca am sa administrez blogul, am sa particip si ca editor. Pe masura ce se vor arata si alti editor interesati de noul blog, am sa ii anunt corespunzator pe blog.
Prin acest blog nu stiu daca vom atinge vreodata popularitatea blogurilor mentionate anterior, insa va fi un mediu de comunicare prin care membrii forumului nostru si alte persoane interesate vor putea sa isi impartaseasca cunostintele, experientele, rezultatele si de ce nu, gandurile.
So let’s blog!
2 Responses
Mult succes acestui blog tehnic! Fie ca el să aprindă o scânteie în mintea a cel puțin unuia dintre tinerii care înțeleg românește și să-i călăuzească frământările științifice legate de Astronomie!
Bucuria vine din lucruri marunte, linistea vine din suflet, lumina vine din inima fiecaruia! Va urez un PASTE FERICIT