Revelionul IYA2009

In mai putin de 24 ore va avea loc inaugurarea oficiala a Anului International al Astronomiei (AIA2009 sau IYA2009 – International Year of Astronomy 2009). Ceremonia de deschidere va avea loc in perioada 15 – 16 ianuarie, unde altundeva decat la Paris, orasul artei, al luminii si al sediilor centrale UNESCO si UAI (Uniunea Astronomica [...]

Sediul Central UNESCO din Paris

In mai putin de 24 ore va avea loc inaugurarea oficiala a Anului International al Astronomiei (AIA2009 sau IYA2009 – International Year of Astronomy 2009).

Ceremonia de deschidere va avea loc in perioada 15 – 16 ianuarie, unde altundeva decat la Paris, orasul artei, al luminii si al sediilor centrale UNESCO si UAI (Uniunea Astronomica Internationala), principalii organizatori de altfel ai IYA2009.

Startul formal al Anului International al Astronomiei, an plin de evenimente, initiative si activitati de profil, va fi anuntat la sediul central UNESCO, intr-o conferinta de presa, ce va avea loc maine la ora locala 12:30 p.m.

IYA2009 - Ceremonia de deschidere

Sunt asteptati peste 900 participanti, de pe intreg mapamondul. Din Romania lista participantilor include urmatoarele persoane:

  • Magda Stavinschi – in calitate de SPoC pentru IYA2009, pe Romania
  • Carbune Victor – student si membru in Asociatia Astronomica Urania
  • Gheorghe Andrei Dorian – membru SARM
  • Grigore Valentin – membru SARM
  • Titei Ania – student Colegiul National Sibiu
  • Tudorica Alexandru – student Universitatea Bucuresti

La cererea organizatorilor, am nominalizat si noi un membru al forumului nostru pentru participare. Din pacate nominalizarea nu a fost suficienta.

Pe cei 3 studenti, dar si pe cei din SARM fireste, ii asteptam la noi pe forum sau pe blog, pentru a-si impartasi experientele traite la ceremonia de la Paris.

Cei care si-au dorit sa participe la Revelionul IYA2009, dar nu s-a putut, dar si cei care vor sa simta pulsul evenimentului, pot urmari webcast-ul live, la adresa http://www.astronomy2009.org/webcast.

Vizionare placuta!

One Response

01.14.09

This event is really unforgettable.

Adauga comentariu

* Nume, Email si Comentariu sunt campuri obligatorii

Autentificare site

Album astrofoto

protuberante.jpg

Recomandari

Fazele LuniiVechime Luna: 9 zile

Distanta: 57 raze terestre
Latitudine ecliptica: -2°
Longitudine ecliptica: 250°

Arhiva