Relaţia dintre timp şi câmpul gravitaţional

Există o relaţie între timp şi câmpul gravitaţional scalar. Cum un câmp gravitaţional scalar modifică viteza corpurilor, rezultă că un spaţiu în care există un asemenea câmp poate fi considerat ca fiind un spaţiu în care viteza de trecere a timpului este variabilă. Reciproc, un spaţiu în care viteza de trecere a timpului este variabilă [...]

Există o relaţie între timp şi câmpul gravitaţional scalar. Cum un câmp gravitaţional scalar modifică viteza corpurilor, rezultă că un spaţiu în care există un asemenea câmp poate fi considerat ca fiind un spaţiu în care viteza de trecere a timpului este variabilă. Reciproc, un spaţiu în care viteza de trecere a timpului este variabilă poate fi considerat un spaţiu umplut de câmp gravitaţional scalar. Atunci nimic nu ne poate împiedica să postulăm o identitate între cele două tipuri de spaţii, în virtutea căreia un câmp gravitaţional scalar nu face altceva decât să modifice viteza de trecere a timpului într-un sistem.

One Response

Stimat autor,
Din nou trebuie sa-ti atrag atentia asupra faptului ca campul gravitational nu este un camp scalar, este un camp tensorial. Campul scalar este caracterizat de faptul ca este o functie de o singura variabila, pe cand campul tensorial este o functie de patru variabile independente, din aceasta cauza in fiecare punct al acestui camp vom avea 16 valori caracteristice.

Florescu Petre Traian

Adauga comentariu

* Nume, Email si Comentariu sunt campuri obligatorii

Autentificare site

Album astrofoto

barnie-complete3_s.jpg

Recomandari

Fazele LuniiVechime Luna: 9 zile

Distanta: 60 raze terestre
Latitudine ecliptica: -2°
Longitudine ecliptica: 16°

Arhiva