Galilean Nights – o noua initiativa IYA2009

Urmand succesul fara precedent al initiativei “100 Ore de Astronomie” organizatorii IYA2009 au lansat o noua actiune de mobilizare a astronomilor amatori si profesionisti, in a efectua observatii astronomice cu public. Este vorba de proiectul “Galilean Nights”, care se va desfasura la scara globala in perioada 23 – 24 octombrie 2009 si care va avea [...]

Urmand succesul fara precedent al initiativei “100 Ore de Astronomie” organizatorii IYA2009 au lansat o noua actiune de mobilizare a astronomilor amatori si profesionisti, in a efectua observatii astronomice cu public.

Este vorba de proiectul “Galilean Nights”, care se va desfasura la scara globala in perioada 23 – 24 octombrie 2009 si care va avea ca scop observarea planetei Jupiter si a satelitilor acestuia, precum si a Soarelui, a Lunii sau a altor obiecte ceresti din proximitate, care au putut fi observate de Galileo Galilei acum 400 ani.

Proiectul este in faza de “incubatie”, insa in curand vor aparea informatii suplimentare pe siteul oficial www.galileannights.org.

Ca si in cadrul initiativei “100 Ore de Astronomie”, membrii forumului nostru sunt invitati sa participe la eveniment. Mai multe detalii despre organizarea interna gasiti in forum la adresa: http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?t=3413.

5 Responses

05.01.09

Interesant proiect.

Pacat numai ca Jupiter nu urca anul acesta mai sus de 28 grade de la orizont (maximul elevatiei ar fi chiar in perioada propusa pentru desfasurarea proiectului; Jupiter incepe sa urce la altitudini mai favorabile pentru observatii de calitate incepand din 2010). Asa ca, la 24-25 octombrie Jupiter va fi “as best as it can get” anul acesta.

05.01.09

Sunt foarte bune aceste initiative, mai ales in anul international al astronomiei. Am remarcat un adevarat festival de carti de astronomie aparute in ultima perioada. Va recomand albumul Hubble!

05.01.09

Foarte interesant! Despre planeta Nibiru cu Alin Tolea, Science Systems and Applications: http://planetanibiru.blogspot.com/2009/06/despre-planeta-nibiru-cu-fizicianul-si.html

05.01.09

Galilean Nights was a great opportunity to bring people together to appreciate the wonders of the universe. Regards, https://www.drywallarlington.com

Nice post with informative content. I appreciate this website.

Adauga comentariu

* Nume, Email si Comentariu sunt campuri obligatorii

Autentificare site

Album astrofoto

IMG_7413_[640x480].jpg

Recomandari

Evenimente astronomice

Keine bevorstehenden Events

Calendar

Fazele Lunii


Luna Plina
Luna Plina

Vechime Luna: 16 zile

Distanta: 60 raze terestre
Latitudine ecliptica: -4°
Longitudine ecliptica: 254°

Arhiva