Expeditia Canare 2012

Societatea Astronomică Română de Meteori (SARM) organizează a doua expediție românească în insulele Canare în perioada 23 septembrie – 1 octombrie 2012. Vor fi 7 zile pe insula La Palma și 2 zile pe insula Tenerife. Nu știm dacă ți-ai putut închipui vreodată că poți fotografia lumina zodiacală de la balconul apartamentului de hotel, pe [...]

Societatea Astronomică Română de Meteori (SARM) organizează a doua expediție românească în insulele Canare în perioada 23 septembrie – 1 octombrie 2012. Vor fi 7 zile pe insula La Palma și 2 zile pe insula Tenerife.

Nu știm dacă ți-ai putut închipui vreodată că poți fotografia lumina zodiacală de la balconul apartamentului de hotel, pe țărmul Atlanticului… sau că poți vedea pe viu cum lucrează cel mai mare telescop optic din lume, în cea mai mare rețea de telescoape europene din emisfera nordică, deasupra norilor, la 2400 m altitudine, pe marginea căldării unui vulcan stins… sau că poți păși în aceeași zi într-un peisaj selenar, într-o pădure luxuriantă sau într-o plantație de banani… sau că poți înota într-o piscină naturală pe malul oceanului sau în piscina hotelului la 21°C în miez de noapte… să urci pe Vulcanul Teide la aproape 3800 m altitudine sau să te bucuri de spectacolul balenelor, al focilor și delfinilor, să stai față în față cu rechinii în tunelul subacvatic, să pășești printre palmieri, cactuși și orhidee, toate acestea în unul dintre cele mai frumoase parcuri cu animale din lume. Acestea sunt doar o mică parte din atracțiile inedite ale unul tărâm situat la capăt de lume unde nici nu visai vreodată că poți ajunge. Noi vom merge acolo și te invităm și pe tine ca împreună cu familia și prietenii să te alături expediție noastre.

Expediția este dedicată pasionaților de astronomie și iubitorilor cerului înstelat, dar și iubitorilor de tărâmuri exotice, locuri unice în lume, unde pot participa la preturi mult mai mici decât cele oferite de agențiile de turism. Prima parte a expediției include 6 nopți/7 zile de ședere în insula La Palma, cu 4 zile de excursii pentru vizita celor mai renumite obiective ale insulei – Rețeaua de observatoare astronomice Roque de los Muchachos situate la 2400m alt deasupra norilor (include și vizitarea celui mai mare telescop optic din lume, GTC – Gran Telescopio de Canarias 10.4m), conurile vulcanice San Antonio și Teneguia, Parcul Național Caldera de Taburiente, salinele Fuencaliente, piscina naturală La Fajana, pădurea Los Tilos – patrimoniu UNESCO, capitala Santa Cruz de La Palma, și nu în ultimul rând bogăția de peisaje contrastante deosebite, plus o zi liberă pentru plajă pe nisip negru și scufundări subacvatice sau vizită și cumpărături în capitala Santa Cruz de La Palma.

Partea a doua include 1 noapte/2 zile pentru vizita insulei Tenerife, a Parcului Național Teide și a vulcanului cu același nume (3800m alt) și opțional vizită la Loro Parque, unul dintre cele mai mari parcuri de animale din lume.

Partea a treia include opțional o seară și o zi în Madrid, în drumul dintre avioane spre casă.

Prețul pentru programul standard în Canare (6 nopți în La Palma + 1 noapte în Tenerife) pleacă de la 215 euro de persoană, în funcție de opțiunile de cazare și masă.

Organizarea expediției se face cu ajutorul dr. Ovidiu Văduvescu, astronom cercetător la ING (Isaac Newton Group) ce locuieste cu familia în La Palma, prin intermediul căruia vom vizita cele mai frumoase locuri de pe insulă și vom avea acces în locuri unde nu au acces turiștii obișnuiți.

Pasionații de astronomie și iubitorii cerului înstelat pot participa și la Conferința Internațională de Meteori – IMC 2012 care se va organiza în același loc cu patru zile înainte de expediție. De asemenea, în timpul expediției pot beneficia de un program special de observații astronomice și fotografie a cerului pe timp de noapte.

Procurarea biletelor de avion intră în sarcina participanților, dar organizatorii oferă asistență în acest scop.

Informatii complete și imagini se găsesc pe internet la adresa http://www.sarm.ro/canare2012

Contact:

Valentin Grigore, tel. 0722829034, e-mail: vali.grigore@gmail.com, web: http://www.sarm.ro/canare2012

4 Responses

07.25.12

2012 was the luckiest year for many people on earth. It was the year I started playing minicrossword.com

07.25.12

I hope I didn’t miss this chance to explore this UNESCO heritage site and the charms of Santa Cruz de La Palma.

07.25.12

So glad I managed to find this on the internet using a translater. This info was hard to find, and a lot more interesting than the washer repair Saskatoon I had to research all morning. Thanks for the info!

07.25.12

Arlington Drywall Contractors will certainly consider joining this remarkable expedition!

Adauga comentariu

* Nume, Email si Comentariu sunt campuri obligatorii

Autentificare site

Album astrofoto

NGC884finalklein.jpg

Recomandari

Evenimente astronomice

Keine bevorstehenden Events

Calendar

Fazele Lunii


Luna in Ultimul Patrar
Luna in Ultimul Patrar

Vechime Luna: 21 zile

Distanta: 58 raze terestre
Latitudine ecliptica: 1°
Longitudine ecliptica: 26°

Arhiva