Calendarul astronomic al lunii aprilie 2008

Vizibilitatea Lunii Inainte de faza de Luna noua, care are loc pe 6 aprilie, semiluna in descrestere va putea fi observata pentru ultima data pe date de 3 aprilie. Luna in crestere va reaparea pe firmament pe 7 aprilie, cand aceasta va putea fi observata la circa 13° deasupra orizontului.Pe 8 aprilie gasim semiluna la [...]

Vizibilitatea Lunii

Luna si M44 Inainte de faza de Luna noua, care are loc pe 6 aprilie, semiluna in descrestere va putea fi observata pentru ultima data pe date de 3 aprilie. Luna in crestere va reaparea pe firmament pe 7 aprilie, cand aceasta va putea fi observata la circa 13° deasupra orizontului.Pe 8 aprilie gasim semiluna la circa 5° sub Pleiade, iar pe 12 aprilie Luna se va afla in apropierea lui Marte si a stelei Pollux, din constelatia Gemeni.

Pe 13 aprilie Luna va traversa roiul deschis M44, iar pe 15 aprilie Luna se va apropia de steaua Regulus din Leu. Pe 19 aprilie Luna se va apropia de steua Spica din Fecioara, pe 23 aprilie de constelatia Scorpion, iar pe 27 aprilie Luna se va apropia de Jupiter.

Cele 4 faze ale Lunii vor avea loc dupa cum urmeaza: Luna noua – 6 aprilie, primul patrar – 12 aprilie, Luna plina – 20 aprilie, ultimul patrar – 28 aprilie.

Vizibilitatea planetelor

Planeta SaturnMercur se va afla pe 16 aprilie in conjunctie superioara, Soarele trecand astfel intre Pamant si planeta. Drept urmare planeta Mercur nu va putea fi observata in luna aprilie.

Venus cu toate ca se va afla la inceputul lunii la circa 18° de Soare, datorita unghiului dintre ecliptica si orizont, planeta nu va putea fi observata in aceasta luna.

Marte se deplaseaza catre est, prin constelatia Gemeni. Pana catre sfarsitul lunii se va apropia la circa 5° de Pollux, din Gemeni. Stralucirea planetei Marte va scadea la +1.1 unitati, iar diametrul aparent fi de aproximativ 6″.

Jupiter se deplaseaza catre est si va putea fi observat in aceasta luna doar in a doua parte a noptii. Stralucirea planetei va ajunge la -2.3 magnitudini, iar diametrul aparent va fi de 41″.

Saturn poate fi observat in conditii optime in prima parte a noptii, dupa crepusculul de seara.

Uranus si Neptun se vor afla prea aproape de Soare pentru a putea fi observate.

Vizibilitatea constelatiilor

Triunghiul de vara - Atair, Deneb si Vega In jurul orei 21:00, dupa sfarsitul crepusculului de seara, putem observa catre sud constelatiile de primavara Corbul, Crater si Hydra. Deasupra acestora gasim constelatiile Leul si Fecioara, iar mai sus, catre zenit, Carul Mare.
Catre est gasim constelatiile Vacarul, Hercule si Coroana Nordului, iar catre vest putem observa constelatiile Orion, Taur, Cainele Mic, Gemenii si Auriga.Pana catre miezul noptii constelatia Vacarul ajunge la zenit, iar Leul si Fecioara se vor afla in cvadrantul sud-vestic. La orizontul sudic rasare Scorpionul, iar in est putem observa constelatiile de vara Vulturul, Lebada si Lira. Putem astfel observa si triunghiul de vara, format din Atair, Deneb si Vega.

Catre inceputul crepusculului de dimineata, la orizontul vestic putem observa constelatia Fecioara. Ophiuchus si Sarpele se gasesc in sud, iar catre est, aproape de orizont, putem observa constelatia Sagetator.

Evenimentele astronomice ale lunii

Zi Ora Eveniment
03 04:50 Ultima vizibilitate a Lunii in descrestere.
06 05:56 Luna noua.
07 21:00 Luna in perigeu, la o distanta de 361 080 km de Pamant.
12 20:32 Luna in primul patrar.
16 10:00 Mercur in conjunctie superioara.
20 12:26 Luna plina.
22 22:00 Maximul de intensitate al curentului meteoric al Lyridelor.
23 12:00 Luna in apogeu, la o distanta de 405 943 km de Pamant.
28 16:30 Luna in ultimul patrar.
Referinte:

Imagini:

One Response

03.29.08

in data de 8.03.2011 este la fel luna ca cea din imagine serios mam uitat pe geam si am vazut dupa aceea am vazut cu binaclul si era lafel

Adauga comentariu

* Nume, Email si Comentariu sunt campuri obligatorii

Autentificare site

Album astrofoto

sun_copy_mica.jpg

Recomandari

Fazele Lunii


Semiluna in descrestere
Semiluna in descrestere

Vechime Luna: 25 zile

Distanta: 60 raze terestre
Latitudine ecliptica: -3°
Longitudine ecliptica: 301°

Arhiva