astronomy.ro la 6 ani de existenta

In urma cu 6 ani a fost lansat astronomy.ro, primul site interactiv de astronomie din Romania, site care de la lansare si pana azi a ocupat constant pozitii de top in randul siteurilor locale de profil astronomic. Ca si in anii anteriori forumul de discutii a fost componenta centrala a siteului, a carui crestere organica [...]

In urma cu 6 ani a fost lansat astronomy.ro, primul site interactiv de astronomie din Romania, site care de la lansare si pana azi a ocupat constant pozitii de top in randul siteurilor locale de profil astronomic.

Ca si in anii anteriori forumul de discutii a fost componenta centrala a siteului, a carui crestere organica a continuat in acelasi trend ascendent ca si in anul precedent. Astfel in perioada iulie 2009 – iunie 2010 peste 300 de utilizatori noi s-au inscris pe forumul siteului nostru, ceea ce reprezinta o crestere de la an la an de 25%.
Numarul mesajelor publicate pe forum a crescut mult mai rapid insa, ajungand la peste 75% fata de cresterea din anul precedent.

Forumul a crescut nu doar cantitativ ci si calitativ. In urma restructurarii continutului si a categoriilor din forum, sectiunile cele mai active ale forumului au fost de departe Self-made/Constructii/Reparatii, Astrofoto si precum si altele din grupul Observatii Astronomice si Bazar.
De asemenea sectiunile off-topic, precum “Diverse” sau “Teorii alternative”, au pierdut din intensitate, lucru care inclinat balanta in favoarea categoriilor tehnice, de profil astronomic.

Cei mai activi utilizatori ai forumului au fost moderatorii, ceea ce confirma inca odata contributia acestora la dezvoltarea forumului si a comunitatii, dar si faptul ca forumul este sub control.

In ceea ce priveste celelalte sectiuni ale siteului, acestea si continutul acestora au fost consolidate, blogul siteului devenind principala sectiune de continut, cuprinzand articole tehnice, reviewuri, eseuri sau noutati din domeniu.
Din pacate atat contributia editoriala pe blog cat si in albumul foto este cu mult sub numarul membrilor comunitatii forumului sau a celor activi pe forum.

Speram ca pana la urmatoarea aniversare sa putem finaliza proiectele incepute cu ceva mai mult timp in urma, cum ar fi simplificarea si imbunatatirea designului sitelui, cresterea continutului siteului (atat calitativ cat si ca si volum) si lansarea mult promisei sectiuni de bazar.
Indeplinirea acestor obiective vor face cu siguranta platforma astronomy.ro mult mai atractiva si folositoare vizitatorilor si membrilor acesteia.

In final, doresc sa multumesc moderatorilor si tuturor membrilor forumului, dar si vizitatorilor siteului, pentru increderea acordata si participarea directa sau indirecta la dezvoltarea siteului.

La Multi Ani si la mai bine!

2 Responses

06.28.10

La multi ani tuturor participantilor, si bine inteles ”La multi Ani astronomy.ro”!

06.28.10

La multi ani!
Multa sanatate colegilor de forum si “viata” cat mai lunga pentru “astronomy.ro”!

Adauga comentariu

* Nume, Email si Comentariu sunt campuri obligatorii

Autentificare site

Album astrofoto

13.jpg

Recomandari

Fazele Lunii



Vechime Luna: 19 zile

Distanta: 62 raze terestre
Latitudine ecliptica: -3°
Longitudine ecliptica: 235°

Arhiva