astronomy.ro la 9 ani de existenta

Din dorinta de a lansa un site de astronomie, dinamic si interactiv, catre sfarsitul lui 2002 am cumparat domeniul www.astronomy.ro. In acea vreme in afara de cateva pagini statice si liste de email nu prea existau surse online autohtone de informare sau colaborare pe teme de astronomie. O sansa astfel de a lansa ceva nou si mai bun.

Din dorinta de a lansa un site de astronomie, dinamic si interactiv, catre sfarsitul lui 2002 am cumparat domeniul www.astronomy.ro. In acea vreme in afara de cateva pagini statice si liste de email nu prea existau surse online autohtone de informare sau colaborare pe teme de astronomie. O sansa astfel de a lansa ceva nou si mai bun.

Dupa cateva prototipuri si layouturi de site, realizate in anul care a urmat, rezultatele la care ajungeam constant erau un site, cu cateva pagini legate intre ele, insa per ansamblu static.

Va prezint astfel primul prototip al siteului astronomy.ro (imagine din mai 2003):

Da stiu, groaznic! Va asigur insa ca acest prototip arata foarte bine in comparatie cu alte siteuri de pe atunci. Din pacate mai gasim si azi, dupa o decada, siteuri care arata similar sau chiar mai rau. :)

De fapt vroiam ca siteul sa iasa un soi de portal, ceva de genul portalului web Yahoo! din acea vreme (varianta low-budget). Adica un site structurat frumos, cu pagini personalizate, cu stiri afisate dinamic in functie de interese, cu album de imagini, cu calendar de evenimente, cu posibilitatea de a colabora si impartasi informatii cu alti membrii ai portalului. Toate in scopul popularizarii astronomiei.

Daca pentru o singura persoana acest deziderat nu era usor de atins, mai ales fara o investitie suficienta, o comunitate de membrii, croita in jurul unui singur scop trebuia sa aiba un impact si sanse de reusita mult mai mari. Astfel s-a nascut forumul astronomy.ro, pe care l-am lansat cu 9 ani in urma, pe 28 iunie.

Pe atunci forumul era accesibil la adresa forum.astronomy.ro si arata astfel (imagine din decembrie 2004):

Ca orice inceput nu a fost usor. A trebuit sa treaca ceva timp pana siteul si forumul s-a devina cunoscute si sa treaca peste rezistenta si reticenta intampinate la lansare. Am avut teribil de putini utilizatori la inceput, iar comunitatea a creascut foarte incet in primul an de existenta. Am insistat insa si am crescut, ne-am dezvoltat si am dat inainte, impreuna cu voi, Comunitatea astronomy.ro!

Si iata-ne dupa 9 ani de existenta. Suntem in continuare unul dintre cele mai cunoscute siteuri si comunitati de astronomie din Romania. Avem peste 1700 membrii din Romania si de peste hotare. Avem un forum de discutii bogat, cu peste 50 de categorii tematice si cu peste 100 000 mesaje postate pana acum, cu peste 18 000 imagine publicate in forum si sute de imagini publicate in albumul foto al siteului.

Toate acestea se datoreaza voua, Comunitatii astronomy.ro! La Multi Ani!

Asteptam in continuare comentariile voastre, pentru a afla experienta voastra de pana acum pe astronomy.ro. Ce va place si ce nu va place pe site? Ce ati face altfel pentru a imbunatati siteul?

5 Responses

06.28.13

La Multi Ani site-ului, si tuturor celor care ii dau viata!

06.28.13

La mulți ani site-ului si cer senin membrilor comunitatii!

06.28.13

Here’s to many more years of success and continued growth in the world of astronomy! – drywall companies

06.28.13

Congratulations on the 9-year milestone! It’s inspiring to see the evolution of astronomy.ro from its early static prototype to a dynamic and interactive platform.

06.28.13

Here’s to many more years of exploration and collaboration within the astronomy.ro community!

Adauga comentariu

* Nume, Email si Comentariu sunt campuri obligatorii

Autentificare site

Album astrofoto

m33bf_4kleinph.jpg

Recomandari

Evenimente astronomice

Keine bevorstehenden Events

Calendar

Fazele Lunii


Luna in Ultimul Patrar
Luna in Ultimul Patrar

Vechime Luna: 21 zile

Distanta: 58 raze terestre
Latitudine ecliptica: 1°
Longitudine ecliptica: 26°

Arhiva