astronews.ro – un proiect dedicat IYA2009

Spre finele anului trecut scriam in blog despre proiectul www.astronews.ro, pe care am dorit sa il realizez si lansez cu ocazia IYA2009 (sau AIA2009 – Anul International al Astronomiei). Pe vremea aceea cautam sprijin din partea organizatorilor IYA2009, care la randul lor erau in cautare de proiecte pentru IYA2009. Din pacate sprijinul nu a venit, [...]

Spre finele anului trecut scriam in blog despre proiectul www.astronews.ro, pe care am dorit sa il realizez si lansez cu ocazia IYA2009 (sau AIA2009 – Anul International al Astronomiei). Pe vremea aceea cautam sprijin din partea organizatorilor IYA2009, care la randul lor erau in cautare de proiecte pentru IYA2009.
Din pacate sprijinul nu a venit, iar motivele le-am enumerat in blogul scris in decembrie 2008.

Totusi nu am renuntat la aceast proiect si pe 1 februarie 2009 am lansat o variata preliminara (beta) a siteului astronews.ro.
Pentru a pune siteul online in timp util am apelat la o solutie rapida, folosind un template de design mai vechi, de la un site pe care l-am avut cu ceva timp in urma (www.astronews.gov) si am inclus continutul de stiri pe care il publicam zilnic pe www.astronomy.ro.
Astfel astronews.ro a aratat din 1 februarie pana pe 18 iulie cam asa:

Se pare ca ideea de a lansa siteul a fost buna, chiar daca acesta a fost conceput in graba si in conditiile descrise anterior. Prin continutul publicat periodic si prin reclama facuta pe astronomy.ro siteul a inceput sa prinda viata. Numarul de utilizatori a crescut treptat, iar motoarele de cautare i-au dat o nota buna siteului intr-un scurt timp.
Astfel, siteul a ajuns in nici 6 luni la un Page Ranking 5, la fel cum astronomy.ro a ajuns in cativa ani.

Acum doua zile, pe 18 iulie, am relansat astronews.ro, cu un design simplu si curat si in urma unei etape in care stirile din “vechiul” astronews.ro si cele de pe astronomy.ro au fost migrate si categorisite pe noul site de stiri.

Acest moment a marcat si desfintarea sectiunii de stiri, pe care am administrat-o pe astronomy.ro cu ajutorul constant si devotat al lui Abel Cavasi.
Acest lucru nu inseamna ca astronomy.ro va ramane fara stiri.
In primul rand vom lucra in continuare impreuna cu membrii forumului astronomy.ro sa publicam periodic articole tehnice, eseuri, review-uri etc de actualitate.
In plus fluxul de stiri de pe astronews.ro a fost preluat in 3 sectiuni ale siteului www.astronomy.ro, dupa cum urmeaza:

  • news-ticker-ul din partea de sus a paginilor siteului, de sub banner (aici apar ultimele 3 stiri cu titlul si descriere sumara)
  • prima pagina a siteului, in partea de sus-centru a paginii (aici apare complet ultima stire)
  • in forum, in coloana din stanga a paginii (aici apar ultimele 3 titluri)

Stirile vor fi publicate cu regularitate si pe astronews.ro, iar daca vom reusi sa formam o echipa de editori stirile vor fi publicate cu o frecventa mai mare si cu un continut si varietate mai bogata.
Persoanele interesate sa colaboreze ne pot contacta pe adresa contact [at] astronomy.ro.
Si daca vom gasi si sponsori, lucrurile se vor schimba si mai mult…

In final, pentru a incheia in aceeasi nota cu cea de inceput, deoarece acest site a fost gandit de la bun inceput pentru IYA2009, proiectul astronews.ro este dedicat astfel Anului International al Astronomiei.
Speram ca acesta sa atraga cat mai multe persoane interesate de domeniul astronomiei si al stiintelor spatiale.

Adauga comentariu

* Nume, Email si Comentariu sunt campuri obligatorii

Autentificare site

Album astrofoto

album_pic.jpg

Recomandari

Fazele Lunii


Luna in Ultimul Patrar
Luna in Ultimul Patrar

Vechime Luna: 23 zile

Distanta: 59 raze terestre
Latitudine ecliptica: 4°
Longitudine ecliptica: 167°

Arhiva