ASTRO 2009 – Simpozion si conferinta nationala

Anul International al Astronomiei 2009 la final ASTRO 2009 Descopera Universul! Investeste in educatie! Targoviste, 27-29 noiembrie Sarbatoarea mondiala a astronomiei se apropie de final. Am petrecut impreuna un an plin de frumusete, sub lumina minunatiilor cosmice, sub semnul lui Galileo. In cadrul manifestarilor de inchidere a Anului International al Astronomiei 2009, Societatea Astronomica Romana [...]

Anul International al Astronomiei 2009 la final
ASTRO 2009

Descopera Universul!

Investeste in educatie!

Targoviste, 27-29 noiembrie

Sarbatoarea mondiala a astronomiei se apropie de final. Am petrecut impreuna un an plin de frumusete, sub lumina minunatiilor cosmice, sub semnul lui Galileo. In cadrul manifestarilor de inchidere a Anului International al Astronomiei 2009, Societatea Astronomica Romana de Meteori – SARM invita pe toți iubitorii cerului la o întâlnire de bilanț a ceea ce au însemnat evenimentele astronomice de promovare publică în 2009 și posibilități de continuare a proiectelor și acțiunilor pentru anul 2010. Anul Internațional al Astronomiei 2009 poate fi un început pentru o mai bună promovare a astronomiei în viitor, atât pe plan național cât și internațional.
ASTRO 2009 – Descoperă Universul! Investește în educație!
Program
•    Simpozionul  Național „Iubește Cosmosul!” – Proiecte de promovare publică ale Anului Internațional al Astronomiei: 100 de Ore de Astronomie și Nopți Galileene.
Târgoviște, 27 noiembrie, Muzeul de Istorie Dâmbovița
Organizatorii de evenimente în cadrul celor 2 proiecte ale Anului Internațional al Astronomiei 2009 sunt invitați să-și prezinte rezultatele acțiunilor pe care le-au organizat. Fiecare prezentare va avea alocat un timp de 10 minute plus 5 minute pentru eventuale întrebări. De asemenea, se poate realiza și o expoziție cu imagini de la acțiuni sau cu imagini ale cerului obținute în anul 2009. Vor fi oferite diplome și distincții organizatorilor de evenimente prezenți la simpozion.
Ora 10-13, Sesiunea nr. 1 (pauză de cafea de 15 minute)
Ora 13-14, pauză de masă, vizită la Curtea Domnească – Turnul Chindia
Ora 14-17, Sesiunea  nr. 2
Rugăm participanții la simpozion să ne comunice cât se poate de repede următoarele informații:
-    Numele participantului și localitate
-    Instituția pe care o reprezintă
-    Ora sosirii la Târgoviște
-    Ora plecării de la Târgoviște
-    Numele și durata prezentării
-    Numărul și formatul fotografiilor sau a desenelor pentru expoziție (dacă este cazul)
Participarea la simpozion se face pe bază de confirmare, prin furnizarea acestor  informații, la adresa vali.grigore@gmail.com, până cel mai târziu la data de 25 noiembrie.
•    Conferința Națională de Astronomie pentru Tineret „Astronomia după 2009”, Centrul de Vacanță Stejarul – Mărgineanca, 27-29 noiembrie
Eveniment dedicat analizei activității din 2009 și pregătirii proiectelor pentru 2010. Se vor încheia acorduri și înțelegeri de colaborare. Va avea loc și Adunarea Generală și alegeri generale SARM. Sunt invitați să participe membrii SARM, colaboratorii și partenerii existenți sau viitori. Fiecare va veni cu propuneri de proiecte și programe de astronomie și educație prin astronomie pentru anul 2010 sau pentru anii următori. Cazarea se asigură gratuit în camere cu 2, 3, 4, 6 sau 10 paturi. Centrul se află la 20 km distanță de Târgoviște. Deplasarea la centrul de vacanță se va face vineri seara, după încheierea simpozionului de la Târgoviște și este asigurată de organizator. Se va asigura masa, gratuit, astfel: sâmbătă, 3 mese (mic dejun, prânz și cină) și duminică, o masă (micul dejun). Se poate comanda, contra cost, masa de seară (prețul între de 5 și 9 lei). Conferința se va încheia duminică la ora 11, când se va face deplasarea la Târgoviște. Participanții vor achita o contribuție de 20 de lei de persoană.
Participarea la conferință se face pe baza completării formularului de participare. Confirmarea de participare se face prin trimiterea formularului completat până cel mai târziu la date de 25 noiembrie 2009.
Formularul de participare se găsește pe internet la adresa www.sarm.ro/astro2009.
Pentru orice informație suplimentară și cerință specială contactați:
Valentin GRIGORE
tel. 0722829034, e-mail: vali.grigore@gmail.com

Adauga comentariu

* Nume, Email si Comentariu sunt campuri obligatorii

Autentificare site

Album astrofoto

luna_r90_910_20180918_221510_039x.jpg

Recomandari

Evenimente astronomice

Keine bevorstehenden Events

Calendar

Fazele LuniiVechime Luna: 18 zile

Distanta: 62 raze terestre
Latitudine ecliptica: 2°
Longitudine ecliptica: 180°

Arhiva