2009 – Anul International al Astronomiei

Perspectiva Anului International al Astronomiei, celebrat in 2009, este de a-i ajuta pe locuitorii planetei noastre sa redescopere locul lor in Univers scrutand cerul noptii si al zilei, stimulandu-i sa dea o nota personala admiratiei si descoperirii. Toti oamenii ar trebui sa realizeze impactul astronomiei si al stiintelor fundamentale in viata noastra cotidiana si sa [...]

2009 - Anul International al AstronomieiPerspectiva Anului International al Astronomiei, celebrat in 2009, este de a-i ajuta pe locuitorii planetei noastre sa redescopere locul lor in Univers scrutand cerul noptii si al zilei, stimulandu-i sa dea o nota personala admiratiei si descoperirii.
Toti oamenii ar trebui sa realizeze impactul astronomiei si al stiintelor fundamentale in viata noastra cotidiana si sa inteleaga mai bine cum cunoasterea stiintifica poate contribui la o societate mai dreapta si mai pasnica.

Anul International al Astronomiei (IYA2009) va fi o celebrare globala a astronomiei si a contributiilor sale la societate si cultura, prilejuita de cea de-a 400-a aniversare a primei utilizari a unui telescop astronomic de catre Galileo Galilei.

Obiectivul Anului este sa stimuleze un interes mondial, in special in randul celor tineri, pentru astronomie si stiinta, in jurul temei centrale “Universul, te asteapta sa-l descoperi”. Evenimentele si activitatile IYA2009 vor promova o mai mare apreciere a aspectelor inspiratoare ale astronomiei care alcatuiesc o resursa nepretuita a tuturor natiunilor.
Activitatile IYA2009 se vor desfasura local, regional si national. Nodurile Nationale din fiecare tara au fost formate pentru a pregati activitatile pentru 2009. Aceste Noduri stabilesc colaborari intre astronomii profesionisti si cei amatori, intre centre stiintifice si edituri stiintifice, in pregatirea activitatilor pentru 2009.

Mai mult de 100 de tari sunt deja implicate, iar altele sunt asteptate sa adere. Pentru a ajuta la coordonarea acestui imens program global si pentru a oferi un sediu comun tarilor participante, Uniunea Internationala a Astronomilor (IAU) a stabilit un Birou central si aceasta pagina web ca principala resursa IYA pentru public, specialisti si presa, de asemenea.

Linkuri de referinta:

Adauga comentariu

* Nume, Email si Comentariu sunt campuri obligatorii

Autentificare site

Album astrofoto

marte_dvr_28-08-2018.png

Recomandari

Fazele LuniiVechime Luna: 9 zile

Distanta: 60 raze terestre
Latitudine ecliptica: -2°
Longitudine ecliptica: 16°

Arhiva