Dacă timpul trece mai încet, atunci corpurile merg mai repede.

Ce înseamnă că timpul din sistemul A trece mai încet decât timpul din sistemul B? Înseamnă că toate arătătoarele ceasornicelor vor avea o viteză unghiulară mai mică, deci toate vitezele unghiulare vor fi mai mici, deci toate frecvenţele vor scădea, deci lumina se va deplasa spre roşu, toate fenomenele se desfăşoară mai încet, scade numărul [...]

Ce înseamnă că timpul din sistemul A trece mai încet decât timpul din sistemul B? Înseamnă că toate arătătoarele ceasornicelor vor avea o viteză unghiulară mai mică, deci toate vitezele unghiulare vor fi mai mici, deci toate frecvenţele vor scădea, deci lumina se va deplasa spre roşu, toate fenomenele se desfăşoară mai încet, scade numărul de spire al elicelor, creşte pasul lor, corpurile au „timp” să parcurgă distanţe mai lungi, deci merg mai repede. Deci un câmp gravitaţional scalar modifică modulul pasului elicelor (iar cel gravitaţional vectorial modifică direcţia pasului elicelor).

6 Responses

09.30.07

wow

09.30.07

Stiinta ne dezvaluie o viteza mult mai mare decat viteza luminii.
Sa ne inchipuim o particula de energie numita fie foton sau fie altcumva care trece prin galaxia noastra.Noi pe ecran sau monitor o vedem intr-o clipa cum apare si dispare ,iar ea a strabatut 50 milioane ani lumina intr-o clipa!Suntem aprope de vesnicie.
Deocamdata stiinta confirma viteza cere ni se descopera la 300000 km /s ceea ce inseamna ca din 24 h
in prezent avem in folosinta 16h!!!!!

Stimat autor,
In primul rand campul gravitational nu este un camp scalar ci este un camp vectorial. In al doilea rand timpul il masuram cu ceasuri atomice nu cu cele de pe vremea bunicilor nostri.
Cu stima.

Florescu Petre Traian

Regret, din graba, am scris pentru campul gravitational ca este un camp vectorial, in conformitate cu teoria generala a gravitatiei, teorie confirmata pana in prezent de toate observatiile facute de omenire, avem de fapt un canp tensorial.
Scuze pentru neatentia mea.

Florescu Petre Traian

09.30.07

Domnule Florescu,

Scalarii sunt un tip particular de tensori. În plus, n-am spus nicăieri că un câmp gravitațional ar fi (doar) un câmp scalar.

Multă sănătate!

Abel

09.30.07

Adauga comentariu

Adauga comentariu

* Nume, Email si Comentariu sunt campuri obligatorii

Autentificare site

Album astrofoto

jupiter_color_16-10-2022.png

Recomandari

Evenimente astronomice

Keine bevorstehenden Events

Calendar

Fazele Lunii


Semiluna in crestere
Semiluna in crestere

Vechime Luna: 2 zile

Distanta: 57 raze terestre
Latitudine ecliptica: 4°
Longitudine ecliptica: 77°

Arhiva