Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
psemil Membru

Data inscrierii: 16 Aug 2010 Mesaje: 888
|
Trimis: 16 Feb 2011 13:19 Download mesaj |
Titlul subiectului: Inca o Galaxie - M64 |
|
|
|
Intr-o sambata spre duminica, dupa indelungi reglaje ale monturii la aliniere polara, echilibrare, focalizare (cred ca peste 2 ore), am reusit sa fac o expunere galaxiei M64 de cand a plecat luna (la patrar) - pana m-a deranjat crepusculul.
Ghidajul a mers ca in povesti, semn ca a meritat sa stau in frig facand si refacand alinierea polara. Imi doresc tot ma mult un pilon - insa nu gasesc o pozitie potrivita (ma incurca pozitia casei si anexelor).
Setup: Newton 200/1000, Eq6 Pro, Canon 500Da, Ghidaj: Sk 80/400, ALccd5, Phd. Expuneri 37x5' total >3h , iso 800, procesare DSS si PSP. Temperatura -5 grade Celsius.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
651.73 kb |
Vizualizat: |
de 4349 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
Vlad Membru

Data inscrierii: 10 Sep 2008 Mesaje: 691
|
Trimis: 16 Feb 2011 18:25 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
wow - excelenta!
a meritat cele doua ore de frig, si o eventuala pneumonie, nu ? Imi place detaliul si imi plac si culorile, ii prieste iarna camerei tale
In utlima vreme folosesc Alignmaster pentru alinierea polara , si sunt foarte multumit.
Mai intai ma apropii de pol folosind alinierea polara din EQMOD, dupa care fac doua ture cu aligmaster si in general raman in maximum 30 de secunde pe fiecare axa (in ultma vreme chiar am ajuns pe la 4-5 secunde), si asta in 15 minute.
Ce setari folosesti in PHD ?
|
|
Sus |
|
 |
theogon Membru de onoare

Data inscrierii: 20 Mar 2009 Mesaje: 1189
Motto: impresie, rasarit de soare Localitate: cluj
|
Trimis: 16 Feb 2011 19:20 Download mesaj |
|
|
|
Chiar dacă-i așa frig eu tot zic: jos pălăria!
_________________ mihai |
|
Sus |
|
 |
psemil Membru

|
Trimis: 16 Feb 2011 19:43 Download mesaj |
|
|
|
Am incercat si eu AlignMaster insa din cauza pozitionarii casei vad Betelgeuse si nu vad Mizar, vad Aldebaran si nu vad Schedar etc. Pentru o precizie buna programul alege stele de la un orizont la celalalt si mie terenul nu-mi permite.
Asa ca fac un drift polar aligniament care este cronofag...
La Phd folosesc setarile standard. Nu am experienta bogata cu el (inainte foloseam Guide Master insa am avut probleme cu driverele). LA PHD am observat ca merge beton daca alinierea e exceptionala.
Temperatura pe senzor am observat ca este cu aprox 10 grade mai mare decat ambientul. Concluzia meaera ca pozele ies bine daca expunerea totala este peste 2,5 ore si temperatura pe senzor este sub 10 grade. Cand creste temperatura ... e nevoie de mai multe ore de expunere
|
|
Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9699
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 16 Feb 2011 20:58 Download mesaj |
|
|
|
Super, Emil!
Poate ar ajuta o platformă pe acoperiș? Cred că pentru locația ta se merită.
_________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
Sus |
|
 |
Vlad Membru

Data inscrierii: 10 Sep 2008 Mesaje: 691
|
Trimis: 16 Feb 2011 21:04 Download mesaj |
|
|
|
psemil a scris: | Asa ca fac un drift polar aligniament care este cronofag...
|
Mare belea asta..
Inainte foloseam WCS, care calculeaza driftul si-ti zice exact cat sa corectezi. E mai rapid, dar tot trebuie sa astepti cate 5 minute la fiecare axa, si dupa aia sa repeti.
E bun driftul, insa dupa cum bine zici, iti cam creste barba si se si inalbeste pana termini..
|
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 16 Feb 2011 23:57 Download mesaj |
|
|
|
Da, foarte buna poza si PACAT de cerul care il ai si nu faci un observator, mai ales ca este in apropierea orasului.
_________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
mircear Membru

Data inscrierii: 05 Aug 2005 Mesaje: 426
|
Trimis: 17 Feb 2011 01:05 Download mesaj |
|
|
|
As zice ca raman fara cuvinte, dar deja am scris cateva, asa ca 'wow!'.
|
|
Sus |
|
 |
psemil Membru

|
Trimis: 17 Feb 2011 01:36 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc de aprecieri...
Observator platforma pe acoperisul casei - nu imi pica bine. Cam scump, ar trebui modificata casa... Curtea nu este foarte mare si terenul este in panta, livada are cativa zeci de ani, deci ... nu am nici unde sa construiesc unul separat.
Daca pasiunea pentru stele va tine inca 50 de ani, in timpul asta gasesc eu o solutie si pentru observator
M-ar tenta un pilon pe care sa pun montura la pol... o investitie mai mica si mai rapida. Sa vad daca gasesc un loc potrivit, cu vizibilitate mai buna, unde sa pot trage si curent si tot ce trebuie . Sa-l pot supraveghea noaptea din casa - pe frigul asta ... un ceai langa soba, un somn mic ca noaptea-i lunga
|
|
Sus |
|
 |
Emil Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007 Mesaje: 1271
|
Trimis: 17 Feb 2011 10:52 Download mesaj |
|
|
|
Fain, bravo, felicitari, frumos de tot a iesit!
Ai garaj cumva? La un moment dat m-am gandit sa trantesc toata dihania pe acoperisul garajului, insa intre timp am facut ca marele Huedini de au disparut 2 copaci (un prun si un brad - mai mult rau mi-a parut de brad mai ales pentru ca in el aveam de vreo 3-4 ani o familie de soimi insa a trebuit sa il tai din motive de siguranta - poveste mai lunga) asa ca am ramas la nivelul solului...
|
|
Sus |
|
 |
psemil Membru

|
|
Sus |
|
 |
sabin fota Membru de onoare

Data inscrierii: 09 Iul 2008 Mesaje: 747
Motto: Nihil Sine Deo Localitate: Drobeta Turnu Severin
|
Trimis: 18 Feb 2011 23:40 Download mesaj |
|
|
|
psemil a scris: |
Pentru moment trepiedul sta pe aceasta terasa. In curtea din fata casei (spre est) este exclus deoarece ma apropii de un bec de iluminat public (obturat partial de pomi).
Locul e departe de a fi ideal... calitatea cerului este in general buna. |
ti-am mai spus ma emile ca se rezolva cu o prastie
pilonul ar fi cea mai buna investitie
frumoasa poza
_________________ http://sabinfota.ro |
|
Sus |
|
 |
|