Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 234041 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 637 la data de Dum Mai 11, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Stefan Angelescu Membru

Data inscrierii: 20 Iun 2010 Mesaje: 96
|
Trimis: 06 Iul 2010 07:12 Download mesaj |
Titlul subiectului: Waxing Gibbous |
|
|
|
Salutari.
Primele mele foto trase la luna. Sper sa revin si cu ceva mai interesant, dar momentan vremea nu prea e de partea noastra...
Tate cele bune.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
244.93 kb |
Vizualizat: |
de 5274 ori |

|
_________________ Pentax K10D, Pentax P3. Lupe, 10-17mm f/3.5, 28mm f/2.8, 50mm f/1.4, 24-70 f/3.5, 90mm f/2.5, 200mm f/3.5, 500mm f/8 catadioptric, 2x teleconverter. |
|
Sus |
|
 |
10miideratze Membru

Data inscrierii: 01 Iul 2010 Mesaje: 6
|
Trimis: 06 Iul 2010 08:05 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
arata foarte bine. Cum le-ai facut?
|
|
Sus |
|
 |
Stefan Angelescu Membru

|
Trimis: 06 Iul 2010 08:39 Download mesaj |
|
|
|
multam
Trepied, dslr, obiectiv catadioptric 500mm f/8 + convertor 2x + cropul dat de marimea senzorului camerei de 1.5 rezulta in 1500mm @ f/16 la un timp de expunere 1/60 s, la iso 200
_________________ Pentax K10D, Pentax P3. Lupe, 10-17mm f/3.5, 28mm f/2.8, 50mm f/1.4, 24-70 f/3.5, 90mm f/2.5, 200mm f/3.5, 500mm f/8 catadioptric, 2x teleconverter. |
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 06 Iul 2010 09:34 Download mesaj |
|
|
|
Pentru inceput e bine.
Dar, dupa mine are putin cam mult zgomot imaginea ta (poate pentru ca ai aplicat prea agresiv la procesare - sau a fost in camera ? - vreun filtru de sharpening).
In plus, culorile nu sunt chiar ok (ar trebui umblat putin la balansul de alb).
Incearca sa tragi raw (daca nu ai facut-o deja) iar apoi atentie mai mare la procesare.
Succes !
_________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
Stefan Angelescu Membru

|
Trimis: 06 Iul 2010 10:10 Download mesaj |
|
|
|
Da, am dat filtrul de sharp din camera la max, 500-le e el oarecum soft, plus convertorul... Cat despre wb, am tras raw, dar din nefericire nu aveam nici un soft de conversie raw instalat atunci inafara de cel din photoshop care e varza. Mai multa atentie pe viitor
|
Sus |
|
 |
creizi Membru

Data inscrierii: 04 Feb 2009 Mesaje: 95
|
Trimis: 06 Iul 2010 12:54 Download mesaj |
|
|
|
Parcă noise-ul e cel care face fotografia și mai frumușică.
Și bine ai venit, Ștefan Angelescu!
P.S. Proud Pentax owner here, too. Dacă îmi este permis, o să pun și eu o poză făcută cu Bejersey Zoom (80-320)
_________________ Black holes are where God divided by zero. |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11253
|
Trimis: 06 Iul 2010 14:42 Download mesaj |
|
|
|
Zgomotul ala e ciudat, chiar si pentru un Pentax . Initial am zis ca e film de iso 800 sau scan dintr-un ziar.
P.S. Proud Pentax owner here, too.
|
|
Sus |
|
 |
creizi Membru

Data inscrierii: 04 Feb 2009 Mesaje: 95
|
Trimis: 06 Iul 2010 14:54 Download mesaj |
|
|
|
Da, clar e din prelucrare.
Forum de pentacsiști se pare .
_________________ Black holes are where God divided by zero. |
|
Sus |
|
 |
red giant Membru

Data inscrierii: 13 Mar 2007 Mesaje: 424
|
Trimis: 06 Iul 2010 15:26 Download mesaj |
|
|
|
Pentru rezultate bune la Lună e recomandat să faci stacking. Tragi mai multe cadre (fără postprocesare în aparat), folosești Registax pentru suprapunere (cuvântul cheie e wavelets, cu un pic de antrenament găsești rețeta optimă) iar apoi bagi imaginea rezultată într-un soft pentru editare finală. Adio zgomot, bun venit contrast, claritate etc.
(TROLL ALERT) Canon rulz!
|
|
Sus |
|
 |
MikeC Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2010 Mesaje: 262
|
Trimis: 06 Iul 2010 17:57 Download mesaj |
|
|
|
Ce marca e obiectivul de 500? Ai putea sa pui o varianta a imaginii neprelucrate? Sunt curios sa vad cum arata imaginea prin obiectiv.
_________________ Cer senin si negru tuci!
http://astromike.astroclubul.org/
Equipment: Vixen 60mm f/15 refractor, Astrotrac TT320X-AG |
|
Sus |
|
 |
Stefan Angelescu Membru

|
Trimis: 07 Iul 2010 06:55 Download mesaj |
|
|
|
Ma bucur sa aud, pentax ftw
@ red da, nu m-am gandit niciodata sa fac stack la luna, am considerat ca e destula lumina si nu e nevoie, multam de idee. btw e vreo diferenta la rezultatul final intre registax si deep sky stacker? nu am testat pana acum decat deep sky.
@Mike din nefericire am sters din greseala raw-ul am ramas doar cu varianta scoasa din PS. Obiectivul e un Soligor pe oblinda, el de fel e foarte soft, pus si extenderul 2x pe el si mai soft... Cel mai nasol ca din cauza adaptorului de la T la montura k pt pentax trece de infinit, iar facutul focusului la 1500mm e un adevarat exercitiu de vointa
|
Sus |
|
 |
MikeC Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2010 Mesaje: 262
|
Trimis: 07 Iul 2010 09:28 Download mesaj |
|
|
|
@stefan: cunosc problema cu infinitul la obiective pe alta montura decat ce a aparatului. La ale mele (pentacon si un carl zeiss) mi-am facut masti hartman utilizand http://www.billyard-ink.com/Hartmann.shtml fix pentru diametrul obiectivului, si intr-o noapte am stat si mi-am reglat perfect toate obiectivele, dupa care am dat un semn pe ele (cu oja de unghii). Ai putea sa incerci la fel, ca sa stii tot timpu unde e focusul perfect.
Eu am pierdut ore intregi din nopti de astrofotografie ptr ca nu nimeream focusu ...
_________________ Cer senin si negru tuci!
http://astromike.astroclubul.org/
Equipment: Vixen 60mm f/15 refractor, Astrotrac TT320X-AG |
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 07 Iul 2010 10:34 Download mesaj |
|
|
|
red giant a scris: | Canon rulz!  |
Recunosc, la astrofotografie asa este (si va zice asta un "nikonist" )
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
Stefan Angelescu Membru

|
Trimis: 07 Iul 2010 10:40 Download mesaj |
|
|
|
@ Mike, multam. Acum fiecare cu ce are Cu toate ca nuj ce are de spus 645D-ul de la pentax, 40 mpx indreptati in sus
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

|
Trimis: 07 Iul 2010 10:41 Download mesaj |
|
|
|
Stefan Angelescu a scris: | Ma bucur sa aud, pentax ftw
@ red da, nu m-am gandit niciodata sa fac stack la luna, am considerat ca e destula lumina si nu e nevoie, multam de idee. btw e vreo diferenta la rezultatul final intre registax si deep sky stacker? nu am testat pana acum decat deep sky.
@Mike din nefericire am sters din greseala raw-ul am ramas doar cu varianta scoasa din PS. Obiectivul e un Soligor pe oblinda, el de fel e foarte soft, pus si extenderul 2x pe el si mai soft... Cel mai nasol ca din cauza adaptorului de la T la montura k pt pentax trece de infinit, iar facutul focusului la 1500mm e un adevarat exercitiu de vointa  |
Deepsky Stacker e bun pentru astrofotografia... deepsky
Pentru obiecte luminoase si foarte detaliate (Luna, Soare, planete), fotografiate cu instrumente cu distante focale mari si timpi scurti de expunere registax e "baza". Mai puteti incerca si Avistack ( http://www.avistack.de/ ).
Ca regula generala, pentru a evita/compensa efectele turbulentei atmosferice, foarte vizibile la genul asta de imaging, se prefera camerele video. Din filmele astfel obtinute se aleg, cu software-ul de care am vorbit, cele mai bune cadre care apoi sunt facute stack.
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|