Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
Meteor_30iul2020_0147-V~0.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 238263
Numar de utilizatori inregistrati: 2903
Cel mai nou utilizator inregistrat: Lucian Ivan
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Ghidaj off-axis Newtonian

Du-te la pagina Anterioara  1, 2
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

AstroFoto - avansati

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
dragos.n
Membru
Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi

MesajTrimis: 07 Dec 2009 22:24 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Cauta sa descarci si sa instalezi programul ala, ca sa poti sa faci o proiectare buna. Apoi vei vedea cam ce dimensiune va trebui sa aiba secundara. Evident ca trebuie sa stii dimensiunile exacte ale accesoriilor. Dar toate se pot rezolva.

Practic, trebuie sa iei accesoriile, apoi sa faci proiectul cu secundara pe care o ai, probabil vei obtine o constructie cu iluminare 100% pe o suprafata mica, dar suficienta pentru fotografie planetara, iar apoi sa iei si o secundara mai mare pentru deepsky.

Daca vrei, te ajut eu cu proiectarea. Tu trebuie sa imi dai dimensiunile.

Membru
Membru

Data inscrierii: 23 Dec 2007

Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta?

MesajTrimis: 08 Dec 2009 07:12 Download mesaj
Titlul subiectului:

@ dragos - poti sa trimiti un link de unde pot descarca programul? Eu nu-l gasesc!

La ora actuala am un NIKON D60 cu dimensiunile senzorului 23,6*15,8 mm, adica o diagonala de 28,40 mm. In viitor poate o sa trec la un CANON, dar oricum modelele ce mi le permit nu au dimensiunile senzorului mi mari

Sus
dragos.n
Membru
Membru

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi

MesajTrimis: 08 Dec 2009 07:21 Download mesaj
Titlul subiectului:

Nu mai stiu pe unde l-am gasit, o sa mai caut. Am vrut sa iti trimit kit-ul de instalare, dar nu merge aici - sau nu am stiut eu sa-l pun. O sa incerc pe pm.

Diametrul interior al barelului de 1,25'' e cam de 28mm. Dar trasand drumul razelor, se vede clar ca un astfel de barel aflat la ceva distanta de senzor iti introduce vignetare. Mare.

Membru
Membru

MesajTrimis: 08 Dec 2009 07:24 Download mesaj
Titlul subiectului:

Am incercat si pe pm. Nu vrea. O sa caut sa vad de unde l-am descarcat, desi e mult de atunci.
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006

Motto: PER ASPERA AD ASTRA

MesajTrimis: 08 Dec 2009 07:43 Download mesaj
Titlul subiectului:

http://www.dalekeller.net/ATM/newtonians/newtsoft/newtsoft.htm
http://www.myoptics.at/modas/
Sus
achy1978
Membru
Membru

Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta?

MesajTrimis: 08 Dec 2009 08:16 Download mesaj
Titlul subiectului:

Multumesc frumos
Sus
Laurentiu
Membru
Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005

Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever

MesajTrimis: 08 Dec 2009 09:55 Download mesaj
Titlul subiectului:

Salut,

Eu folosesc Newt25 doar pentru o vizualizare generala (si foarte aproximativa) a designului unui telescop. Sunt unii care zic ca, mai ales in ce priveste problema marimii secundarei si a campului iluminat 100% programul lui Dale Keller nu prea da rezultate corecte.

Despre calculul dimensiunii secundarei unui newtonian vorbeste destul de clar Gary Seronik:

http://www.garyseronik.com/?q=node/8 (am mai dat link-ul acesta pe un alt topic).

Una peste alta, nu e greu sa luam o hartie si creion si sa facem pe hartie un traseu al razelor de lumina prin telescop si rezultatul va fi mai precis. In plus, ne va ajuta enorm sa intelegem despre ce este vorba.

Facand acest desen ar fi bine, cred eu, sa incepem schita dinspre planul focal spre oglinda principala pentru ca stim deja ce dimensiune are senzorul/campul ocularului, ce inaltime va avea focuser-ul in planul focal, diametrul secundarei (calculat cf. formulei date de Seronik) si, in "speta" noastra, ce diametru va avea tubul telescopului; avansand cu desenul spre oglinda principala, vom sti exact pozitia in tub a acesteia relativ la pozitia secundarei si a focuserului.

Sus
achy1978
Membru
Membru

MesajTrimis: 08 Dec 2009 13:23 Download mesaj
Titlul subiectului:

M-am lamurit din link-ul postat de Laurentiu.
NU vreau sa dedic telescopul integral fotografiei si clar NU fotografii de camp larg (nici nu prea se poate). Pentru acestea voi achzitiona ulterior un ED 80. Domeniul de lucru fotografic al telescopului va fi > Sistemul solar (unde nu voi avea nevoie de o marire a secundarei), DSO (galaxii, clusteri, nebuloase planetare, mici nebuloase de emisie) - unde obiectele vor fi aduse in spre centrul campului.

Asadar, conform unor calcule rapide ar trebui noua secundara sa fie cam cu 40% mai mare decat actuala - obstructia centrala depasind 33%, lucru pe care nu-l voi face pentru a nu afecta calitatea observatiilor vizuale sau in cel mai rau caz sa maresc secundara cu maxim 10%

Cele 2 oglinzi au plecat deja spre Dl. Tavi Stanescu spre evaluare si cu siguranta RECTIFICARE si o sa-l rog sa posteze aici rezultatele evaluarilor inainte si dupa rectificare. Asta pentru a determina calitatea opticii de serie,

Marian

Sus
Laurentiu
Membru
Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005

Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever

MesajTrimis: 08 Dec 2009 13:50 Download mesaj
Titlul subiectului:

Nu ai spus pe ce montura intentionezi sa folosesti telescopul (banuiesc ca e una germana).

Pentru un telescop de 254 mm diametru cred ca ai nevoie cel putin de un EQ6.

Sus
achy1978
Membru
Membru

MesajTrimis: 08 Dec 2009 19:38 Download mesaj
Titlul subiectului:

Da un EQ6 SynScan Pro GT
Sus
achy1978
Membru
Membru

MesajTrimis: 10 Dec 2009 21:07 Download mesaj
Titlul subiectului:

Evaluarea oglinzilor aici:

http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=47436#47436

Acum sa vedem si dupa rectificare rezultatul

Cer senin,
Marian

Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   AstroFoto - avansati Du-te la pagina Anterioara  1, 2

Download topic
Pagina 2 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact