| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6993
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 07 Dec 2009 22:24 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Cauta sa descarci si sa instalezi programul ala, ca sa poti sa faci o proiectare buna. Apoi vei vedea cam ce dimensiune va trebui sa aiba secundara. Evident ca trebuie sa stii dimensiunile exacte ale accesoriilor. Dar toate se pot rezolva.
Practic, trebuie sa iei accesoriile, apoi sa faci proiectul cu secundara pe care o ai, probabil vei obtine o constructie cu iluminare 100% pe o suprafata mica, dar suficienta pentru fotografie planetara, iar apoi sa iei si o secundara mai mare pentru deepsky.
Daca vrei, te ajut eu cu proiectarea. Tu trebuie sa imi dai dimensiunile. _________________ Dragos N |
|
| Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 23 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 08 Dec 2009 07:12 Download mesaj |
|
|
|
@ dragos - poti sa trimiti un link de unde pot descarca programul? Eu nu-l gasesc!
La ora actuala am un NIKON D60 cu dimensiunile senzorului 23,6*15,8 mm, adica o diagonala de 28,40 mm. In viitor poate o sa trec la un CANON, dar oricum modelele ce mi le permit nu au dimensiunile senzorului mi mari _________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
| Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 08 Dec 2009 07:21 Download mesaj |
|
|
|
Nu mai stiu pe unde l-am gasit, o sa mai caut. Am vrut sa iti trimit kit-ul de instalare, dar nu merge aici - sau nu am stiut eu sa-l pun. O sa incerc pe pm.
Diametrul interior al barelului de 1,25'' e cam de 28mm. Dar trasand drumul razelor, se vede clar ca un astfel de barel aflat la ceva distanta de senzor iti introduce vignetare. Mare. _________________ Dragos N |
|
| Sus |
|
 |
dragos.n Membru

|
Trimis: 08 Dec 2009 07:24 Download mesaj |
|
|
|
Am incercat si pe pm. Nu vrea. O sa caut sa vad de unde l-am descarcat, desi e mult de atunci. _________________ Dragos N |
|
| Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
|
| Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 08 Dec 2009 08:16 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc frumos _________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
| Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 08 Dec 2009 09:55 Download mesaj |
|
|
|
Salut,
Eu folosesc Newt25 doar pentru o vizualizare generala (si foarte aproximativa) a designului unui telescop. Sunt unii care zic ca, mai ales in ce priveste problema marimii secundarei si a campului iluminat 100% programul lui Dale Keller nu prea da rezultate corecte.
Despre calculul dimensiunii secundarei unui newtonian vorbeste destul de clar Gary Seronik:
http://www.garyseronik.com/?q=node/8 (am mai dat link-ul acesta pe un alt topic).
Una peste alta, nu e greu sa luam o hartie si creion si sa facem pe hartie un traseu al razelor de lumina prin telescop si rezultatul va fi mai precis. In plus, ne va ajuta enorm sa intelegem despre ce este vorba.
Facand acest desen ar fi bine, cred eu, sa incepem schita dinspre planul focal spre oglinda principala pentru ca stim deja ce dimensiune are senzorul/campul ocularului, ce inaltime va avea focuser-ul in planul focal, diametrul secundarei (calculat cf. formulei date de Seronik) si, in "speta" noastra, ce diametru va avea tubul telescopului; avansand cu desenul spre oglinda principala, vom sti exact pozitia in tub a acesteia relativ la pozitia secundarei si a focuserului. _________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
| Sus |
|
 |
achy1978 Membru

|
Trimis: 08 Dec 2009 13:23 Download mesaj |
|
|
|
M-am lamurit din link-ul postat de Laurentiu.
NU vreau sa dedic telescopul integral fotografiei si clar NU fotografii de camp larg (nici nu prea se poate). Pentru acestea voi achzitiona ulterior un ED 80. Domeniul de lucru fotografic al telescopului va fi > Sistemul solar (unde nu voi avea nevoie de o marire a secundarei), DSO (galaxii, clusteri, nebuloase planetare, mici nebuloase de emisie) - unde obiectele vor fi aduse in spre centrul campului.
Asadar, conform unor calcule rapide ar trebui noua secundara sa fie cam cu 40% mai mare decat actuala - obstructia centrala depasind 33%, lucru pe care nu-l voi face pentru a nu afecta calitatea observatiilor vizuale sau in cel mai rau caz sa maresc secundara cu maxim 10%
Cele 2 oglinzi au plecat deja spre Dl. Tavi Stanescu spre evaluare si cu siguranta RECTIFICARE si o sa-l rog sa posteze aici rezultatele evaluarilor inainte si dupa rectificare. Asta pentru a determina calitatea opticii de serie,
Marian _________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
| Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 08 Dec 2009 13:50 Download mesaj |
|
|
|
Nu ai spus pe ce montura intentionezi sa folosesti telescopul (banuiesc ca e una germana).
Pentru un telescop de 254 mm diametru cred ca ai nevoie cel putin de un EQ6. _________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
| Sus |
|
 |
achy1978 Membru

|
Trimis: 08 Dec 2009 19:38 Download mesaj |
|
|
|
Da un EQ6 SynScan Pro GT _________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
| Sus |
|
 |
achy1978 Membru

|
|
| Sus |
|
 |
|