Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Teo Membru

Data inscrierii: 23 Aug 2009 Mesaje: 2593
|
Trimis: 02 Sep 2009 00:36 Download mesaj |
Titlul subiectului: Telescopul omului sarac ( dar pasionat ) |
|
|
|
Am gasit un articol foarte vechi, dintr-o revista americana de tehnica in care se arata cum puteti construi un telescop cu o suma foarte mica de bani. L-am postat ca imagini atasate ( 4 poze ) mai mult pentru felul frumos in care era prezentat " Amatorul astronom " , sezand undeva in curtea casei sale si experimentand fascinat minunea tehnica alcatuita de mainile sale, ce il va duce in lumea siderala. Cine stie, poate un prim sarut al Fortunei, ii va stimula si pe altii sa se apuce de constructia de telescoape si de oglinzi de telescop... |
|
Sus |
|
 |
Oliver Dragan Membru

Data inscrierii: 04 Iul 2008 Mesaje: 1616
Motto: Inima are ratiunile ei pe care ratiunea nu le cunoaste. Localitate: Braila
|
Trimis: 02 Sep 2009 08:32 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Daca nu ma insel acest telescop a fost prezentat si de domnul Mircea Pteancu si deocamdata nu a stimulat pe nimeni de pe aici sa inceapa o asemenea constructie. |
|
Sus |
|
 |
Catalin Paduraru Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2006 Mesaje: 2286
|
Trimis: 02 Sep 2009 08:54 Download mesaj |
|
|
|
Intentia este buna, dar nu se mai fac telescoape de genul ala fiindca sunt total inutilizabile. Un astfel de telescop are multe defecte de care nu are rost sa vorbim acum.
Constructori de instrumente exista in tara si chiar destui. Uitate mai atent pe aici ca o sa vezi si cateva telescoape facute de noi, dar mult mai bune decat ce ne-ai arata.
Numai bine! |
|
Sus |
|
 |
Stanescu Octavian Moderator

Data inscrierii: 02 Apr 2006 Mesaje: 3639
|
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 02 Sep 2009 17:37 Download mesaj |
|
|
|
Articolul prezentat prezinta un constructor amator de prin anii '50 (adica de acum vreo 50 de ani). O gramada de tehnologii si materiale nu existau pe vremea aia. Astazi gasesti la Praktiker scule si materiale care permit constructia unui telescop mult mai bun. |
|
Sus |
|
 |
Teo Membru

Data inscrierii: 23 Aug 2009 Mesaje: 2593
|
Trimis: 03 Sep 2009 10:09 Download mesaj |
|
|
|
Este adevarat ca azi se pot face telescoape mult mai performante, dar acest articol este prezentat si in ATM -ul lui Ingalls. ( volumul 2). Am construit si eu telescoape mai performante decat acesta dar am postat acest articol deoarece este frumos prezentat si arata o schema foarte simpla pentru incepatori.
Aici aveti linkurile telescoapelor facute de mine
Cel mare (ultima poza din josul paginii )
http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.ph...p;start=90
si cel de al doilea telescop ( in miniatura ) la acest link:
http://www.youtube.com/watch?v=_7npeqJ6DiQ |
|
Sus |
|
 |
chataros Membru

Data inscrierii: 05 Aug 2009 Mesaje: 70
Motto: Many are born, but a few really live... Localitate: Bucuresti
|
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9525
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 04 Dec 2009 21:09 Download mesaj |
|
|
|
Aceasta este ''reteta'' standard de telescop Dobson dupa metoda ''Sidewalk Astronomers'',oglinda principala fara barillet,paianjenul secundarei din sindrila,portocular simplu cu alunecare.Totusi mult mai avansat decat ''poorman telescope'' care face subiectul topicului.De fapt,daca cititi cu atentie articolul,acest telescop ''de om sarac'' are mai multe componente si care au pretins mult mai multe prelucrari mecanice decat telescopul Sidewalk.Mircea |
|
Sus |
|
 |
|