Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Paris Horatiu Membru

Data inscrierii: 20 Aug 2009 Mesaje: 29
Motto: "Alearga" sa obtii ce vrei Localitate: Craiova
|
Trimis: 28 Noi 2009 16:20 Download mesaj |
Titlul subiectului: Intrebare |
|
|
|
Cine poate sa ma ajute in primul rand la un program de prelucrat poze ca nu reusesc sa ma descurc cu el si as vrea sa va intreb ce mai pot alege intre un 80ED APO( http://telescop-expert.ro/index.php?page=s...;Itemid=43) si un triplet 80ED APO (http://astromagazin.ro/catalog/refractor-80480oglinda-zenitalageamantan-p-1164.html?osCsid=bf3e1943465b8a522ed75d4cf65e5581 )
Sa nu uit , programult este RegiStax , poate imi spune cineva ceva mai pe "babeste" ca sa pot invata si eu. Si inca ceva , mai am un Dobson GSO 200mm F/6 si ma gandeam sa cumpar montura sa fac poze cu el in loc sa cumpar APO , dar astept parerile voastre  _________________ memo |
|
Sus |
|
 |
Blakut Membru

Data inscrierii: 03 Noi 2008 Mesaje: 1355
Motto: Per Aspera ad Astra. Sau cum era? Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 28 Noi 2009 18:20 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Registax are un manual pe site-ul lui, care e foarte bun si explica in detaliu ce si cum.
http://www.astronomie.be/registax/registax5usermanual.pdf _________________ Vizitati-mi blogul cu poze! http://blakutps.blogspot.com/
Unde-s multi puterea creste,
Da' gandirea nu sporeste...
Ultima modificare efectuata de catre Blakut la 29 Noi 2009 01:07, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
 |
Dan Vasiliu Membru

Data inscrierii: 29 Iun 2009 Mesaje: 971
Motto: SI SEDES NON IS Localitate: Bucuresti
|
|
Sus |
|
 |
Catalin Paduraru Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2006 Mesaje: 2285
|
Trimis: 29 Noi 2009 17:54 Download mesaj |
|
|
|
Este mai bun SkyWatcher-ul decat Meade-ul acela.
Numai bine! |
|
Sus |
|
 |
Gabriel Muranca Membru

Data inscrierii: 10 Oct 2009 Mesaje: 341
|
Trimis: 29 Noi 2009 18:24 Download mesaj |
|
|
|
Catalin Paduraru a scris: | Este mai bun SkyWatcher-ul decat Meade-ul acela. |
Pentru ce si de ce ? |
|
Sus |
|
 |
Catalin Paduraru Membru

|
Trimis: 29 Noi 2009 19:05 Download mesaj |
|
|
|
Pentru calitatea pozelor si pentru pret.
Numai bine! |
|
Sus |
|
 |
Gabriel Muranca Membru

|
Trimis: 29 Noi 2009 22:06 Download mesaj |
|
|
|
Diferenta de pret nu reflecta neaparat calitatea pozelor mai ales cand exista si diferente intre dotari cu accesorii.
Ceva criterii legate de astrofoto ? |
|
Sus |
|
 |
Dan Vasiliu Membru

|
Trimis: 29 Noi 2009 22:16 Download mesaj |
|
|
|
Cred ca mai util este sa cumperi o montura pentru GSO-ul pe care il ai si eventual un binoclu bun. Toata treaba sta in greutatea cu care vei ransporta echipamentul la locul de observatii. Daca locul este acasa este OK. In cazul monturii recomand ori o platforma ecuatoriala ori o montura ecuatoriala care sa sustina greutatea tubului si motorizata cel putin pe axa RA.
Cer senin ! |
|
Sus |
|
 |
Paris Horatiu Membru

|
Trimis: 29 Noi 2009 23:15 Download mesaj |
|
|
|
Vrei sa spui ca eu cu GSO-u meu daca pun montura pot scoate poze mai bune decat cu un APO ? _________________ memo |
|
Sus |
|
 |
Paris Horatiu Membru

|
Trimis: 29 Noi 2009 23:17 Download mesaj |
|
|
|
Si sa nu uit , la ce luneta te referi cand spui ca SkyW. e mai bun decat Meade ? Pot fi altele bune si mai ieftine ? Si care sunt daca puteti sa spuneti .  _________________ memo |
|
Sus |
|
 |
Gabriel Muranca Membru

|
|
Sus |
|
 |
Dan Vasiliu Membru

|
Trimis: 30 Noi 2009 00:19 Download mesaj |
|
|
|
GSO -ul pe care-l ai are o optica de calitate si capteaza sufucienta lumina pentru a avea mari satisfactii. Pentru astro-foto este necesara neaparat si o montura corespunzatoare pentru a face mai multe cadre pe care sa le prelucrezi ulterior cu un soft de stackare. Nu spun ca un APO nu este de calitate dar ... ori incepi sa faci foto cu ce ai + alte accesorii (adaptor pentru aparat, motor la focuser, etc.) si cu montura corespunzatoare ori vinzi GSO-ul si-ti cumperi alceva. Am vazut fotografii astro excelente cu instrumente mult mai slabe dar cu multa pasiune, perseverenta, perfectionare. Daca folosesti instrumentul intr-o zona cu poluare luminoasa mare mai bine investesti in ceva filtre corespunzatoare. Pana nu incepi sa lucrezi nu vei sti ce-ti trebuie de fapt. Fiecare dintre noi iti va da sfaturi functie de experienta sa. Cel mai bun sfat t-il vei da tu singur.
Cer senin ! |
|
Sus |
|
 |
Gabriel Muranca Membru

|
|
Sus |
|
 |
Dan Vasiliu Membru

|
Trimis: 30 Noi 2009 01:08 Download mesaj |
|
|
|
Corect. Si eu prefer un refractor de 100 (optica fff buna) in locul unui reflector de 200 (optica comerciala). Mai bine poate un refractor de 150 sau ... 200. Probleme minime de colimare ... . La reflector apar multe accesorii care costa. Nu am facut un calcul pentru comparatie. Eu am dat sfaturi in cazul de fata cand exista deja o parte din instrumente. Daca discutam de la 0 atunci putem face o prezentare "pentru incepatori". Poate a fi buna o asemenea prezentare pe forum. Stiu ca exista asemenea prezentari pe siteuri-le unor comercianti. Daca cineva este in masura sa ia initiativa eu il sustin. Sunt multi altii mai autorizati ca mine care sper sa-l sustina. Poate "admin" ? ...
Cer senin ! |
|
Sus |
|
 |
Catalin Paduraru Membru

|
Trimis: 30 Noi 2009 11:04 Download mesaj |
|
|
|
Eu fac poze cu Skywatcherul 80ED PRO si un prieten cu Meade 80 APO. Pozele facute cu Skywatcher-ul sunt mai bune. Eu am dat pe el 1350 lei el a dat cam 2200 lei. Eu mi-am luat un corector de camp cu 300 lei el a dat tot cam atat pe al lui. Stelele in 80ED PRO + corector de camp sunt perfect puncte in tot planul focal pentru un senzor APS-C pe cand in Meade nu este asa.
Concluzia: cu un buget de 1800 lei am o luneta care imi ofera stele puncte in tot planul focal. Cu un buget de 2500 lei poti sa iti iei un APO cu trei lentile care nu este la fel de bun caliativ.
Nu are rost sa pui accesoriile la o comparatie de pret fiindca asta nu te ajuta la calitatea instrumentelor.
Numai bine! |
|
Sus |
|
 |
|