Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 234013 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
neox Membru

Data inscrierii: 17 Iun 2008 Mesaje: 1553
|
Trimis: 28 Aug 2008 22:27 Download mesaj |
Titlul subiectului: Camera digitala pt microscop |
|
|
|
Am gasit pe net diferte modele de camere digitale probabil si CCD, nu stiu sigur, destinate normal pt microscopie. Au iesire USB si in mare parte seamana cu un webcam specializat ca sa zic asa. Intrebarea mea este: stie cineva, ar putea fi folosite la fotografie planetara in loc de webcam-ul clasic. Ca pret nu difera foarte mult dar ma gandesc ca au un senzor mai performant decat un webcam.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
21.83 kb |
Vizualizat: |
de 3090 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
horatius Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006 Mesaje: 1204
|
Trimis: 28 Aug 2008 23:08 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Au chip cmos, majoritatea. Deci nu! Ia o camera pentru astro cu chip ccd, gen NexImage.
_________________ Horatius
STARMAX Astronomie
Importator oficial Celestron, Baader Planetarium, PlaneWave, Sky-Watcher, Vixen, Lunt, Explore Scientific, ATIK
www.skywatcher.ro
www.starmax.ro |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11253
|
Trimis: 29 Aug 2008 13:08 Download mesaj |
|
|
|
Mai exista si alte variante sau optiuni pentru webcam sau camera speciala pt. astrofoto (nu ma refer la DSLR ci strict la camere video/webcam)?
Eu de exemplu am gasit asta http://www.seektron.eu (da o eroare de mysql deocamdata, dar zilele trecute mergea). E vorba de camere de supraveghere. Avantajul: <1lux, infrarosu, posibil senzor mai mare, posibil IP deci conectare lan. Dezavantajul: au diverse alte functii care sunt inutile ceea ce le face scumpe, cel putin cele cu senzor CCD.
A incercat cineva cu o camera video obisnuita (gen miniDV) la care evident sa nu ii scot lentila?
|
|
Sus |
|
 |
neox Membru

Data inscrierii: 17 Iun 2008 Mesaje: 1553
|
Trimis: 29 Aug 2008 14:30 Download mesaj |
|
|
|
Cred ca pana la urma nu prea se poate inlocui o camera dedicata pt astronomie. Webcam-ul s-a intamplat sa devina f popular pt ca e mult mai ieftin decat o camera specializata, si da rezultate bune numai la foto pe planete si acolo cu o anumita tehnica. Pt fotografie deepsky cred ca oricat ne-am zbate tot nu am putea inlocui cu ceva ieftin un chip CCD mare de sute de $ plus alte functii ca antiblooming etc. DSLR e un compromis ieftin din punct de vedere al unei camere ca SBIG dar totusi scump pt un amator de la noi singurul avantaj ca poate fi folosit si la fotografie normala asa ca maresc snasele sa merite banii. Daca le ai cu electronica la nivel serios e o sansa sa-ti construiesti o camera "from sctratch" daca faci rost de un chip bun si restul home-made.
|
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|