| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 241905 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2937 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: Claudiu Rotariu |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1450 la data de Lun Mai 11, 2026 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
gpaunescu Membru

Data inscrierii: 01 Sep 2020 Mesaje: 893
|
Trimis: 12 Iun 2026 12:43 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Binocluri SAGA, serie noua |
|
|
|
Vad ca SAGA a scos o serie noua de binocluri (2026), cam scumpe, 8,5x42, 10x42 si 15x56 (cu prisme Abbe) APO.
Un binoclu din seria anterioara (10x42 double ED) a avut review facut de Dbird aici:
https://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.p...aga#218159
Link catre seria noua:
https://www.aliexpress.com/item/1005012376...in_prod%3A
_________________ Reflector: Celestron C6, TS-PHOTON 8" F4 Newton
Refractor: TS-Optics SD Apo 102 mm f/7, TS CF-APO 80mm
Montura: iOptron GEM28, TS-Optics AZ5 Alt-azimuthal
APM Astro and Yachting 10x50 FMC
SAGA ED 15x56
SAGA ED 10x42 |
|
| Sus |
|
 |
Cristian Kata Membru

Data inscrierii: 30 Iun 2018 Mesaje: 814
|
Trimis: 12 Iun 2026 15:04 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
In momentul de fata SRBC nu are concurenta daca luam in considerare pretul, un Saga mai scump decat un SRBC...mie imi suna a teapa garantata, iar aspectul de lucru ieftin e foarte vizibil la Saga. Ca sa nu mai zic de Loava care e un fel de SRBC ca optica iar ca aspect eu zic ca e lux , cam greu sa apara competitori cat timp SRBC si Loava stau la acest pret, practic o chinezarie nu are ce sa ofere mai mult decat cele doua, in plus e clar ca nu se ridica la nivelul lor Saga, iar ca sa ai ceva peste SRBC/LOAVA, si ma refer strict la o focalizare mai pretentioasa la stele, pt ca in rest nu stiu ce se poate cere in plus, trebuie scosi multi bani din buzunar, iar acela care ar oferi mai mult sigur nu ar fi ceva "made in China".
|
|
| Sus |
|
 |
gpaunescu Membru

|
Trimis: 12 Iun 2026 15:36 Download mesaj |
|
|
|
Eu nu am facut decat sa anunt ca a aparut o serie noua ls SAGA, dupa cea cu "double ED", pe al carui membru 10x42 double ED, la prezentat Dorin pe forum.
Si eu detin acest binoculu, impreuna cu fratele mai mare 15x56 double ED.
Tot ce a scris Dorin e adevarat si pentru cele detinute de mine.
Aceasta afirmatie " iar aspectul de lucru ieftin e foarte vizibil la Saga" eu zic ca nu e adevarata, la aceasta serie (double ED).
Nu am zis ca SRBC nu ar fi bune.
SAGA ED 15x56
SAGA ED 10x42 |
|
| Sus |
|
 |
Cristian Kata Membru

|
Trimis: 12 Iun 2026 15:42 Download mesaj |
|
|
|
Iuii , chiar nu am vrut sa zic de rau, adica am fost prea sincer (ca de obicei), daca stiam ca ai nu ziceam nimic, stii ca eu zic si de ale mele de rau fara perdea.... Cand vad plastic lucios nu imi place, la asta ma refeream cu aspect de ieftin, dar poate in realitate nici nu arata ca in poze, adica lucios. Zi si tu de la inceput ca ai asa ceva, ca sa nu fiu asa de necioplit .
|
|
| Sus |
|
 |
gpaunescu Membru

|
Trimis: 12 Iun 2026 16:01 Download mesaj |
|
|
|
stai linistit ca nu m-am suparat.
E ok ca fiecare sa aiba parerea lui.
Ca sa ma fac inteles, eu le am pe cele din seria veche, nu cele noi, pe care abia acum le-am vazut.
SAGA ED 15x56
SAGA ED 10x42 |
|
| Sus |
|
 |
gpaunescu Membru

|
Trimis: 12 Iun 2026 16:51 Download mesaj |
|
|
|
Apropo de cum sunt de bine facute si ce materiale sunt folosite, am vazut in descrierea binoclurilor, ceva ce nu am mai vazut la nici un alt binoclu (poate altii mult mai experimentati au mai vazut): 2 teste, ce pot fi vazute in imaginea atasata.
| Descriere: |
|
| Marime fisier: |
202.81 kb |
| Vizualizat: |
de 75 ori |

|
SAGA ED 15x56
SAGA ED 10x42 |
|
| Sus |
|
 |
mmarin Membru

Data inscrierii: 07 Ian 2014 Mesaje: 331
|
Trimis: 12 Iun 2026 20:29 Download mesaj |
|
|
|
@gpaunescu: testu' cu mașina nu-i chiar așa de stresant dacă îl faci cu grijă; cât despre ăla cu căderea de la 2metri pe un podeț de scânduri... să-l văd că-i dă drumu' de la 80cm pe beton și după aia îl cred!
@Cristian Kata: e posibil ca stelele să arate nașpa' în binoaclele astea noi și șmechere pentru că ochiul își are limitele lui. Nu-mi amintesc să fi văzut vreodată ce formă au farurile bizonului care circulă cu faza lungă non-stop; rareori am putut măcar să văd ce rablă conduce. Artefactele care strică estetica stelelor sunt mai degrabă generate de lumina împrăștiată pe retină de celulele ce o compun decât de aberațiile opticii; imaginea stelei este atât de strălucitoare încât saturează receptorii iar lumina care difuzează în zona învecinată pare disproporționat de puternică.
Dacă vrei sa testezi performanța binoclului pe stele duble, alege perechi mai puțin luminoase sau vânează-le când cerul nu e complet întunecat. Albireo e destul de jos ca să fie comod când se înserează, o să-l spargi imediat la 8x din mână, fără efort și cu spațiu vizibil între componente. Mizar e deasupra capului seara dar în zori poate fi accesat lejer cu binoclul pe suport. Eu l-am spart, cu ceva răbdare la 10x. Ochii tăi sunt mai tineri, s-ar putea să-ți iasă la 8x. Dar nu te obosi să încerci când cerul e negru.
|
|
| Sus |
|
 |
Cristian Kata Membru

|
Trimis: 12 Iun 2026 21:38 Download mesaj |
|
|
|
Mizar cu 8x...poate vreun zmeu sa o desparta ), sau Ochila din poveste.
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|