| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 239584 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2917 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: StefanGr |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
tudor Moderator

Data inscrierii: 28 Iul 2015 Mesaje: 3374
|
Trimis: 01 Mar 2026 07:26 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Gabriel, îmi imaginez ce frumoase au fost la ocular Jupiter și Luna. Dacă ai putut să mergi peste 400x înseamnă că a fost un cer de excepție!
_________________ Un binoscop mare, o lunetă ED mica, un Maksutov rusesc și ceva binocluri mici si foarte mici!
Fără nemurire nu există adevăr! |
|
| Sus |
|
 |
Gaman Gabriel Membru

Data inscrierii: 22 Oct 2011 Mesaje: 372
|
Trimis: 01 Mar 2026 13:41 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Tudor : Da, a fost super. Am observat că seeing-ul în perioada asta, la mine, e bun după lăsarea serii și începutul nopții, apoi se cam strică dar nu e o regulă.
------------------------------
Am scos azi telescopul la Soare, din fericire se văd câteva pete solare frumoase. A fost curată suprafața solară cu câteva zile în urmă. N-am mai scos filtrul solar din dulap de ceva timp, am unul făcut de mine cu suport din carton, are un diametru de 5cm și îl prind pe capacul telescopului unde vine scos căpăcelul mic, deci nu e pe toată apertura. Filtru e sigur, adică n-am avut probleme să cadă sau să se înțepe, oricum nu am prea mare încredere să pun altceva prin telescop decât camera foto, evit să pun ochiul, sunt foarte anxios pe partea cu Soarele
Sper să vă placă imaginea.
E un stack din 31 cadre făcute cu un Canon 1100D în prime focus, adică proiecția imaginii direct pe cipul camerei, fără ocular (telescopul devine un obiectiv uriaș). Fac asta când pot pentru că rezultatul e mult mai bun decât atunci când încerci să pui un DSLR la ocular, nu prea se împacă.
Nu observați Soarele prin telescop fără filtru solar!
1 martie 2026, ora 13:10
Locație : Poduri, Bacău
Telescop : SkyWatcher Dobson 200/1200
Filtru solar Baader ND-5 5cm diametru
Cameră : Canon 1100D în prime focus cu adaptor
31 cadre trecute prin PIPP, Autostakkert și Photoshop
| Descriere: |
|
| Marime fisier: |
921.85 kb |
| Vizualizat: |
de 58 ori |

|
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|