Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11431
|
Trimis: 01 Oct 2025 15:53 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Desigur, dar poate fi si o arma cu doua taisuri.
Incepator: zice unu pe net de SVBony, dar nu dau 250E, uite am gasit altu similar pe Alibaba, il iau ca e doar 35$
Incepator: zicea unu pe net acum cativa ani de un SVBony, ieftin si foarte bun, l-am comandat, dar ma doare capu cand ma uit (intre timp SVBony a schimbat furnizoru, si loturile noi sunt o pocnitoare)
Eu (acum multi ani): am luat un entry level, ma rog, ceva 150 lei, la vremea aia, o pocnitoare, acum ceva ani s-a si rupt, a cedat de buna voie parca stiind ca e inutil
Este intr-adevar o problema sa recomanzi Rolls din prima, dar daca oricum ajungi acolo dece sa nu il iei din prima? Greu de recomandat, greu de rezistat in fata "chinezismelor".
Mai e si problema preturilor prohibitive, cel putin raportat la venituri, poate poate cele entry level sa fie mai abordabile.
|
|
Sus |
|
 |
Dbird Moderator

Data inscrierii: 06 Noi 2012 Mesaje: 1572
|
Trimis: 01 Oct 2025 20:58 Download mesaj |
|
|
|
S-ar zice că îl copiez .... Dar eu am prezis/așteptat acest moment cu multi ani înainte...găsiți prin review-uri le mele...deci Kata, nu am copiat!:
https://www.holgermerlitz.de/hp_binoculars/hp_binoculars.html
Și cât de frumos se termina:"Never before have binoculars of such high performance and variety been available at such accessible prices. Let’s go out and use them!"
|
|
Sus |
|
 |
Cristian Kata Membru

Data inscrierii: 30 Iun 2018 Mesaje: 613
|
Trimis: 01 Oct 2025 21:23 Download mesaj |
|
|
|
"...deci Kata, nu am copiat!" Nu stiu ce sa zic... asteptam rezultatul comisiei, daca se dovedeste ca e plagiata ideea, ii bai mare )), nu ne jucam cu asa ceva )).
PS apropo, oare cum o fi gasit numele la binoclul acela...Loava Aglaia? ))
|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 01 Oct 2025 22:41 Download mesaj |
|
|
|
Dbird a scris: | S-ar zice că îl copiez .... Dar eu am prezis/așteptat acest moment cu multi ani înainte...găsiți prin review-uri le mele...deci Kata, nu am copiat!:
https://www.holgermerlitz.de/hp_binoculars/hp_binoculars.html
Și cât de frumos se termina:"Never before have binoculars of such high performance and variety been available at such accessible prices. Let’s go out and use them!" | Hmm, poor man's NL Pure la o fractiune de pret?! Dabea acum devine interesant topicul asta
|
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9696
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
|
Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5213
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
|
Sus |
|
 |
Cristian Kata Membru

|
|
Sus |
|
 |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 6047
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 02 Oct 2025 08:20 Download mesaj |
|
|
|
Tot Holger Merlitz spune ca brandul Loava apartine domnului Zheng Liu, chinez de natie iar binoclurile fabricate sub acest brand sunt la acelasi nivel de performanta cu vestitele SRBC de la Sky Rover.
Dl Zheng Liu este in afara afacerilor un mare entuziast in observarea cerului, un fel de nea Mircea al chinezilor.
_________________ Fujinon 10x50FMTR SX; TSky 70ED; AR 80F15; TS 102SD |
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9696
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 02 Oct 2025 10:19 Download mesaj |
|
|
|
Sper sa nu fiu foarte off-topic.
Invit pe toti participantii la aceasta discutie sa fie participanti si la ''International Observe The Moon Night'', folosind atat binoclurile nivel Rolls Royce si mult laudate cat si pe cele hulite. Daca aveti din ambele soiuri.
Rog colegii cu experienta in Selenografie sa ma ajute si sa propuna la ''Teme de observatii'' niste formatiuni de relief selenar care ar trebui sa fie accesibile binoclurilor de 40mm- 50mm apertura. Printre care sa fie si detalii la limita. Cu alte cuvinte sa lasam rezultatele practice sa judece si sa vorbeasca, nu opiniile personale.
As fi curios sa aud de la domniile voastre ce rezultate ati obtine la Luna cu ambele categorii de binocluri.
https://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?t=24756
Ce ziceti ?
Mircea
_________________ http://observoergosum.blogspot.ro/
https://astroclubgalaxis.blogspot.com
Dotare: reflectoare, lunete, cateva binocluri si un catadioptric. |
|
Sus |
|
 |
tudor Moderator

Data inscrierii: 28 Iul 2015 Mesaje: 3189
|
Trimis: 03 Oct 2025 08:12 Download mesaj |
|
|
|
Ne-a liniștit domnul Mircea ...
E adevarat că practica nu omoară. Acum la treabă! Adică după ce trec ploile.
_________________ Fără nemurire nu există adevăr!
‐------------------
Instrumente: Ceva binocluri, două binoscoape, o lunetă ED și un Maksutov rusesc |
|
Sus |
|
 |
zoth Membru

|
|
Sus |
|
 |
Cristian Kata Membru

|
Trimis: 08 Oct 2025 13:39 Download mesaj |
|
|
|
Vorbind strict dupa filmare eu vad cam asa:
-SVBony le bate pe toate la lumina si culoare, dar e cel mai prost la margini, probabil de la filmare sau eye relief mic ca altfel nu se explica atata zona de blur in margine;
-Sig Sauer Zulu 8 este cam la egalitate cu GPO Passion ED in rest e depasit de celelalte 3 in special la lumina si detalii;-
-In realitate se poate ca lucrurile sa fie foarte diferite...trebuie probat .
PS as alege mai repede un Sig Sauer P320 ))
|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 08 Oct 2025 13:58 Download mesaj |
|
|
|
Le comanzi pe toate, returnezi ce nu iti place.
Pare sharp Zulu ala, dar cred ca e cumva favorizat in filmari, nu pare sa fi potrivit prea bine camera cu pupila de iesire cand a filmat cu celelalte binocluri.
Pan' la urma vad ca daca vrei calitate tot trebuie sa decartezi min. 1k E/$ cand vorbim de binocluri, fie ca sunt ele Zeiss sau made in China. Adica ajungem de unde am plecat: calitatea costa.
|
|
Sus |
|
 |
zoth Membru

|
Trimis: 08 Oct 2025 15:15 Download mesaj |
|
|
|
Sigur este dificil sa le judecam numai dupa imagini luate de o camera dar ... pentru mine si pentru ce apreciez eu la o imagine, Zulu ocupa un loc mai bun. Il vad cam la egalitate cu Conquestul mai putin imaginea copacului care mi se pare ca are un contrast mai bun in Zulu (prima imagine de sus). Cu Bushnell e mai greu de comparat deoarece avem diferenta de magnificatie dar si asa definitia imi pare mai buna in Zulu (imaginea a doua de sus in jos). Daca va uitati la cladirile din stanga antenei veti observa ca se vad bine definite doar in Conquest si Zulu. La imaginea copacului iar pierde Bushnell la contrast (imaginea a treia de sus). In fine Passion pierde clar la definitie (imaginea a patra de sus in jos) iar SvBony arata un glare destul de urat pe imagine 5 si 6.
Ar trebui verificate la ochi toate ...
Descriere: |
|
Marime fisier: |
430.96 kb |
Vizualizat: |
de 235 ori |

|
_________________ Fujinon 10x50FMTR SX; TSky 70ED; AR 80F15; TS 102SD |
|
Sus |
|
 |
tudor Moderator

Data inscrierii: 28 Iul 2015 Mesaje: 3189
|
Trimis: 08 Oct 2025 15:36 Download mesaj |
|
|
|
Din filmari sau poze nu ne dam seama. Telefonul expune automat si schimba expunerea in functie de luminozitatea binoclului. Pe deasupra nu e in totdeauna consistent chiar prin acelasi binoclu (adica iti da imagini diferite daca il pui si il iei de repetate ori de la ocularul chiar aceluiasi binoclu). Iar contrast mai mare in cazul filmarii poate sa insemne doar o transmisie a luminii mai mica sau o compensare automata, deci nu suntem siguri de alegerea automata a expunerii telefonului.
_________________ Fără nemurire nu există adevăr!
‐------------------
Instrumente: Ceva binocluri, două binoscoape, o lunetă ED și un Maksutov rusesc |
|
Sus |
|
 |
|