Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
Na-lamp_sp3_0_phone.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 236950
Numar de utilizatori inregistrati: 2887
Cel mai nou utilizator inregistrat: Tud_Golt
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1016 la data de Mar Sep 09, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Review binoclu Svbony SA205 10X42 ED Flat-field Professional

Du-te la pagina Anterioara  1, 2
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Review instrumente

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
valy
Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005

MesajTrimis: 30 Sep 2025 17:32 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

zoth a scris:
[..] sau ii dai de lucru lui Cristian Kata Smile

Uite asta e o intrebare buna: ce e mai misto de reparat, un Zeiss sau un SVBony?
Instinctiv ne gandim la pretul de achizitie, dar un instrument optic e cu bataie lunga, in timp si spatiu.
Sus
Dbird
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 06 Noi 2012

MesajTrimis: 30 Sep 2025 18:01 Download mesaj
Titlul subiectului:

Doar timpul va confirma sau nu prezumțiile noastre așa că sa fim sănătoși sa apucam Very Happy
De ce ne dorim un binoclu sa tina o viață? Tocmai că este foarte scump, altfel am lucra și acum pe 286. Personal evoluția generală a "chinezăriilor" îmi place foarte mult caci majoritatea obiectelor din jurul meu nu ar fi fost posibilă la aceleași caracteristici dar fabricate de "firme mari" fie ele europene sau mai departe vestice. Iar Tudor, din nou cam confunzi piața românească unde ,da se aduc după primele emisii doar rebuturile, cu piata chinezeasca. Acum lăudăm piata japoneza care acum 50 de ani producea aceleași nonameuri....cum produc acum chinezii....eu zic, sa fim sănătoși sa apucam și perioada viitoare....
Sus
Cristian Kata
Membru
Membru

Data inscrierii: 30 Iun 2018

MesajTrimis: 30 Sep 2025 20:10 Download mesaj
Titlul subiectului:

"Uite asta e o intrebare buna: ce e mai misto de reparat, un Zeiss sau un SVBony?"
Raspunsul pe scurt este: SVBony. Cand vorbim de reparat lucrurile nu mai sunt chiar asa de "DA" sau "NU". Daca vorbim de binocluri din aceeasi generatie, clar ca un SVBony e mai usor de reparat, sa nu uitam totusi ca si Zeiss a descoperit lipiciul, si nu face economie, daca vrei sa dai jos rotita de focus la un Conquest, sigur lasi urme pt ca are lipit zdravan capacul de aluminiu de pe rotita iar loc pe langa nu este, dar la Lacerta Prime de ex care tot spre China l-as orienta, nu ai aceasta problema. De ce sa dai jos rotita la Conquest? Pt ca si acest binoclu are probleme cu focalizarea defazata tipic la roof, deci si la 6000 de lei...aceeasi problema, si nu vorbim de un exemplar ci vorbim de multe, sigur ca nu deranjeaza pe toata lumea defazajul asta Smile, dar el ...cam exista, dar daca trece Zeiss la China poate se rezolva... Daca optic vorbim de o evolutie la Zeiss in timp, mecanic vorbim de involutie, mai concret, sa luam binoclurile porro, cu cat sunt mai vechi cu atat e mai usor de reparat, prisme cu locas fix etc, cand ajungem la multi coated...locasul la prisme e mult mai mare decat prismele, ori stii exact ce ai de facut ca sa il colimezi ori....adio! Deci eu nu as miza asa de tare pe nici o firma. Dar problema principala este faptul ca nu prea sunt oamenii obiectivi, iar ca sa fii obiectiv trebuie sa ai pretentii, suna ciudat dar asa este, poate fi zeiss, poate fi svbony, orice, daca nu iti place ceva sa ai curaj sa spui ca nu iti place in conditiile in care e binoclul tau si ai dat niste bani pe el. Dar exista un efect psihic, nu stiu cum sa ii zic, care e foarte puternic si e dat de numele producatorului, ii inspira cumparatorului o incredere chiar si atunci cand e priceput nu mai zic de un simplu amator, aici e problema cea mare, ca se uita omu prin binoclu si nu stie ce sa analizeze. In fine...eu nu cred in comparatii de genul zeiss vs svbony vs leica vs lacerta vs etc, eu fac comparatie direct intre doua modele nu intre doua marci, poate fi zeiss mai bun poate fi svbony, etc. Dar cand apari intre persoane "avizate" nu poti sa apari cu svbony, trebuie un binoclu mai de duminica, mai ales in poza de grup, ca pe urma pleaca lumea ingandurata...e alta treaba, dar totusi, numele firmei o sa aiba grija ca poseorul sa nu cada in depresie, o sa ii aduca argumente indubitabile "totusi e un binoclu de firma, chiar daca nu se vede chiar asa de wow, o sa reziste mult timp, nu degeaba ai dat o caruta de bani pe el...etc" si are dreptate...am si eu un CZ 10x50 imaculat daca intereseaza pe cineva....sigur e la pret mare, e zeiss si are deja vreo 50 de ani, ca nou, si asa o sa si ramana la mine...nu prezinta interes sa il uzez, deci e fiabil.

CONCLUZIE: Lupta se da intre producatori, NU intre posesori, indiferent de brand. Scopul nostru e sa luam binocluri cat mai bune la bani cat mai putini. Acum ce as alege eu, zeiss sau svboni? As alege de 1000 de ori tot Conquest fara discutie, eu zic ca merita toti banii pe care i-am dat, cu un mic si cu totul neglijabil aspect.... am dat 1500lei pe el...Smile (nu e furat, l-am verificat la zeiss, vb serios).
Sus
zoth
Membru
Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006

Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ...

MesajTrimis: 01 Oct 2025 08:20 Download mesaj
Titlul subiectului:

Citat:
Doar timpul va confirma sau nu prezumțiile noastre ...

Ca sa nu gresesc m-am dus la dex care spune ca prezumtia este o parere bazata pe aparente, ipoteze, deductii. Cu alte cuvinte e doar o presupunere ... In cazul meu, "prezumtia" de care spui e bazata pe realitate. Poate nu ai fost activ in perioada respectiva pe forum, dar cand ai timp si chef poti parcurge un exemplu concret:

https://astronomy.ro/forum/viewtopic.php?t=23967&start=0

Si e vorba acolo de un binoclu care macar teoretic costa 500$. Piese de plastic asadar in mecanismul de focalizare, de aia am scris in postul anterior ca numarul acestora este invers proportional cu pretul. Internetul e plin de astfel de povesti ...

Citat:
De ce ne dorim un binoclu sa tina o viață?

Sigur nu pentru asta ci pentru a putea avea baza in el sau speranta ca nu ne va lasa cu "ochii in soare" cand avem mai mare nevoie. Nu e putin lucru ...
Si sigur ca parerile noastre sunt diferite, fiecare are logica lui, daca iei un binoclu pentru a-l tine in dulap sau vitrina, atunci da, unul chinezesc e foarte bun si te va tine multa vreme. Eu unul iau un binoclu pentru a-l munci, sa scot si untul din el dar si banii pe care i-am platit. Pentru asta un binoclu trebuie sa fie fiabil, sa nu ma lase ...

Moderator
Moderator

MesajTrimis: 01 Oct 2025 15:12 Download mesaj
Titlul subiectului:

Da, e normal sa avem păreri diferite. Dar trebuie înțeles că eu am dorit mereu , și am "militat" pentru asta , sa popularizez acest echipament foarte slab cunoscut și folosit in țara noastră. Așa cum am menționat mereu scrisul meu se adresează cu predilecție începătorilor in acest domeniu....ar trebui sa nu mă repet ... Voi care sunteți deja mușcați de acest microb e normal sa vă doriți un Rolls Royce ....dar un începător trebuie sa afle mai întâi daca acest domeniu va fi cu adevărat o pasiune...și asta duce la o investiție minimă dar totuși cat mai calitativă. Personal chiar am ajuns sa fiu nemulțumit că lor (începătorilor) le recomand deja binocluri cam scumpe că acest Svbony 205. Dar am fost tentat...de fiecare dată când am găsit un binoclu cu calități deosebite, sa măresc limita prețului. La fel de bun arfi și un Svbony 202 ED, etc .Dar mereu m-a tentat un pas înainte al calității. Cine e la început de drum și se molipsește,nu mai are nevoie de sfaturile mele sau ale voastre , va pleca singur mai departe cumpărand binocluri Rolls Royce...sau cum este cel mai grav...va cumpăra foarte multe binocluri bune, nereușind să se mai despartă de ele....probabil toată viața.
Așa ca eu nu pot da sfaturi scumpe, dar caut unele optimale pe cât posibil. De ce să speriem lumea de binoclurile chinezești? Sunt și ele în review-uri și cele bune și cele rele. Și sigur vor ține până când utilizatorii fie îl vor arunca la cos, fie vor pleca după unRolls. Și atunci eu câștig...căci am mai format un pasionat...și poate chiar un astronom inveterat care va continua aventura cu lunete, telescoape mari puternice care poate la rândul lor vor îngropa chiar și Rolls Royce-ul.
Cer senin tuturor!
Sus
valy
Membru
Membru

MesajTrimis: 01 Oct 2025 15:53 Download mesaj
Titlul subiectului:

Desigur, dar poate fi si o arma cu doua taisuri.
Incepator: zice unu pe net de SVBony, dar nu dau 250E, uite am gasit altu similar pe Alibaba, il iau ca e doar 35$
Incepator: zicea unu pe net acum cativa ani de un SVBony, ieftin si foarte bun, l-am comandat, dar ma doare capu cand ma uit (intre timp SVBony a schimbat furnizoru, si loturile noi sunt o pocnitoare)
Eu (acum multi ani): am luat un entry level, ma rog, ceva 150 lei, la vremea aia, o pocnitoare, acum ceva ani s-a si rupt, a cedat de buna voie parca stiind ca e inutil
Este intr-adevar o problema sa recomanzi Rolls din prima, dar daca oricum ajungi acolo dece sa nu il iei din prima? Greu de recomandat, greu de rezistat in fata "chinezismelor".
Mai e si problema preturilor prohibitive, cel putin raportat la venituri, poate poate cele entry level sa fie mai abordabile.
Sus
Dbird
Moderator
Moderator

MesajTrimis: 01 Oct 2025 20:58 Download mesaj
Titlul subiectului:

S-ar zice că îl copiez .... Dar eu am prezis/așteptat acest moment cu multi ani înainte...găsiți prin review-uri le mele...deci Kata, nu am copiat!:
https://www.holgermerlitz.de/hp_binoculars/hp_binoculars.html
Și cât de frumos se termina:"Never before have binoculars of such high performance and variety been available at such accessible prices. Let’s go out and use them!"
Sus
Cristian Kata
Membru
Membru

MesajTrimis: 01 Oct 2025 21:23 Download mesaj
Titlul subiectului:

"...deci Kata, nu am copiat!" Nu stiu ce sa zic... asteptam rezultatul comisiei, daca se dovedeste ca e plagiata ideea, ii bai mare Smile)), nu ne jucam cu asa ceva Smile)).

PS apropo, oare cum o fi gasit numele la binoclul acela...Loava Aglaia? Smile))
Sus
valy
Membru
Membru

MesajTrimis: 01 Oct 2025 22:41 Download mesaj
Titlul subiectului:

Dbird a scris:
S-ar zice că îl copiez .... Dar eu am prezis/așteptat acest moment cu multi ani înainte...găsiți prin review-uri le mele...deci Kata, nu am copiat!:
https://www.holgermerlitz.de/hp_binoculars/hp_binoculars.html
Și cât de frumos se termina:"Never before have binoculars of such high performance and variety been available at such accessible prices. Let’s go out and use them!"
Hmm, poor man's NL Pure la o fractiune de pret?! Dabea acum devine interesant topicul asta Shocked
Sus
Mircea Pteancu
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008

Motto: ''OBSERVO ERGO SUM''

MesajTrimis: 01 Oct 2025 23:47 Download mesaj
Titlul subiectului:

Aglaia este cu siguranta un nume grecesc. De Loava n-am idee.

Mircea

Sus
nobody
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010

Motto: Never ever give up !

MesajTrimis: 02 Oct 2025 03:49 Download mesaj
Titlul subiectului:

Loava este numele de cod al lui Mr. Lova Lova: https://www.youtube.com/watch?v=27JZMgLZjj0
Sus
Cristian Kata
Membru
Membru

MesajTrimis: 02 Oct 2025 06:49 Download mesaj
Titlul subiectului:

Smile))
Sus
zoth
Membru
Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006

Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ...

MesajTrimis: 02 Oct 2025 08:20 Download mesaj
Titlul subiectului:

Tot Holger Merlitz spune ca brandul Loava apartine domnului Zheng Liu, chinez de natie iar binoclurile fabricate sub acest brand sunt la acelasi nivel de performanta cu vestitele SRBC de la Sky Rover.
Dl Zheng Liu este in afara afacerilor un mare entuziast in observarea cerului, un fel de nea Mircea al chinezilor.

Moderator
Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008

Motto: ''OBSERVO ERGO SUM''

MesajTrimis: 02 Oct 2025 10:19 Download mesaj
Titlul subiectului:

Sper sa nu fiu foarte off-topic.

Invit pe toti participantii la aceasta discutie sa fie participanti si la ''International Observe The Moon Night'', folosind atat binoclurile nivel Rolls Royce si mult laudate cat si pe cele hulite. Daca aveti din ambele soiuri.

Rog colegii cu experienta in Selenografie sa ma ajute si sa propuna la ''Teme de observatii'' niste formatiuni de relief selenar care ar trebui sa fie accesibile binoclurilor de 40mm- 50mm apertura. Printre care sa fie si detalii la limita. Cu alte cuvinte sa lasam rezultatele practice sa judece si sa vorbeasca, nu opiniile personale.
As fi curios sa aud de la domniile voastre ce rezultate ati obtine la Luna cu ambele categorii de binocluri.

https://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?t=24756

Ce ziceti ?

Mircea

Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Review instrumente Du-te la pagina Anterioara  1, 2

Download topic
Pagina 2 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact