Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 235859 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2868 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Leopold |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5204
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9573
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 01 Aug 2025 20:05 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Mi-am dat seama, ai dreptate. Adica nimeni nu a scris vreun articol si nici n-a discutat pe forumul lor despre aceasta supernova.
Dar eu, si multi altii, nu participam la asa ceva. Am intrebat serverul ''stii, bre ceva, ai auzit ceva despre obiectul xyz ?''
Am aratat rezultatul. Eu nu-i plateam pe retardatii de IT-isti care au facut upgradarea. Doar atat ii duce mintea pe cei care se considera intelighenzia planetei ?
Scuturam zdreanta cu , vai Doamne, AI in sus si AI in jos. Am vazut ce zicea si AI pe tema asta. Cica supernova a avut magnitudinea 8 cand a fost descoperita !?
Mircea
_________________ http://observoergosum.blogspot.ro/
https://astroclubgalaxis.blogspot.com
Dotare: reflectoare, lunete, cateva binocluri si un catadioptric. |
|
Sus |
|
 |
Night Membru

Data inscrierii: 13 Sep 2024 Mesaje: 471
|
Trimis: 01 Aug 2025 21:20 Download mesaj |
|
|
|
AI este o frecție, bunã doar pentru cei nu ce știau sã caute pe google. și alte motoare.
|
|
Sus |
|
 |
auriga Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008 Mesaje: 2132
|
Trimis: 02 Aug 2025 09:38 Download mesaj |
|
|
|
Fiind de tip 1A nu cred ca este asa de interesanta ca si celelalte aparute in NGC 7331, doar prin prisma faptului ca a fost detectata relativ repede (maxim 10 zile de la aparitie) de GOTO (https://goto-observatory.org/).
Fiind intr-o galaxie asa de cunoscuta si la o magnitudine atat de accesibila mi se pare ciudat cum nu s-a desfasurat printre amatori o campanie de marire a preciziei aparitiei in timp a supernovei.
Am observat-o aseara prin dobsonianul de 25cm f/5 (fabricat de Florin Marc pe care se mai poate descifra WWW.ASTROCLUBUL.ORG\MURES) la limita vizibilitatii cu privire directa doar la 250x, cer urban cu transparenta scazuta dar seeing foarte bun.
|
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9573
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 02 Aug 2025 11:43 Download mesaj |
|
|
|
Mi-am dat cu parerea despre un subiect doar pentru ca m-am lovit de el.
Ca membru AAVSO primesc frecvent emailuri sa particip la webinar-uri si conferinte zoom. Dar nu ma intere asa ca nu particip. A fost doar o maraiala de mosh rautacios.
Mai bine revenim la draga de supernova SN 2025rbs.
auriga
Inteleg ca ai observat supernova din Cluj, pe un cer de transparenta scazuta. Cam acelea sunt conditiile in care am observat si eu, felicitari !
Aseara am avut alte preocupari, legate de cerul spiritual, nu am facut observatii. Decat ca am vazut, cu ochiul liber, Calea Laptelui si Roiul Dublu din Perseu la iesirea din manastire.
Azi am identificat campurile si stelele de comparatie de la primele mele observatii, din 27 Iulie si 31 Iulie. Am folosit niste harti obtinute cu VSP-ul lui AAVSO.
O chestie care ma ''bafleaza'' intens ( vorba romglezului) este ca si pe harta AAVSO pentru marirea si campul folosite in 27 Iulie, simbolurile stelelor sunt ''gresite'', adica asa cum le-am notat pe schita mea. Adica ''a'' in stanga si ''b'' in dreapta. Dar la prelucrare, Simbad mi-a spus ca steaua mai mare, mai luminoasa trebuie sa fie cea din dreapta. De aceea am presupus ca am gresit la desenare. Oare si VSP a gresit la desenare !? ... ( Pana la urma, va trebui sa las lenea deoparte si sa verific pe cer ... ).
Despre desenul pentru 31 Iulie, imi amintesc ca mi-am facut mustrare ca asterismul triunghiular de la Vest, unde este ''b'', trebuia sa-l desenez mai plat. Dar am omis sa corectez. Asta e, trebuie sa infrunt cumplitul adevar, nu am talentul la desen al lui Da Vinci ...
Cer senin, Mircea
Descriere: |
|
Marime fisier: |
266.1 kb |
Vizualizat: |
de 39 ori |

|
Descriere: |
|
Marime fisier: |
172.15 kb |
Vizualizat: |
de 39 ori |

|
_________________ http://observoergosum.blogspot.ro/
https://astroclubgalaxis.blogspot.com
Dotare: reflectoare, lunete, cateva binocluri si un catadioptric. |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|