Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
ngc891cawklein.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 224413
Numar de utilizatori inregistrati: 2829
Cel mai nou utilizator inregistrat: Ache
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 543 la data de Vin Mar 29, 2024
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Gravitatia cuantica


Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Fizica

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
gheorghe adrian
Membru
Membru


Data inscrierii: 22 Iul 2008
Mesaje: 446Localitate: bucuresti

MesajTrimis: 31 Iul 2021 17:34 Download mesaj
Titlul subiectului: Gravitatia cuantica
Raspunde cu citat (quote)

Dl

Dumneata esti convins de ideile relativiste, care dupa mine au fost introduse in mecanismul gravitatiei, doar ca sa pastreze viteza luminii constanta si independenta. Fiindca nu vrea sa admita ca gravificul introduce un indice de refractie foarte mic, care totusi produce o modificare a vitezei lumninii. Nicio experienta nu a evidentiat contractia lungimilor si curbarea spatiului. Undele gravitationale care s-ar fi detectat, ar fi doar un efect mareic, produs asupra scoartei terestre de catre reuniunea gigantelor din adancul cosmosului. Am aratat ca fluxul mareic terestru este produs de suprapunerea fluxului eteric de aspiratie al lunii, peste fluxul eteric de aspiratie terestru. Suprapunere care genereaza in jurul axei comune un deficit in debitul eteric aspirat de planeta. Deficit care produce contractia planetei in planuri normale la axa comuna. Comprimarea transversala a planetei, determina umflarea planetei de lungul axei comune. Umflare care este mai puternic simtita de oceanul terestru si apare cu aceeasi amplitudine si pe fata dinspre luna si pe fata opusa. Eu sunt convins ca mecanismul gravitatiei, similar aspiratorului, este produs de dinamica structurilor dinamice ale nucleonilor. Eu am gasit la explicarea formulei lui Fresnel, ca are loc insumarea densitatii fotonului cu densitatea mediului transparent prin care trece lumina. De aceea am insistat sa vezi ca in tensorul radiatiei exista densitatea fotonului si presiunea dinamica. Si am vazut ca si dumneata ca si altii, care au tratat subiecte relativiste, nu ai trecut dimensiunile fizice ale termenilor din formule. Eu stiu ca G-ul newtonian este adimensional si ca C^4 este forta. Tensorul energie-impuls T si tensorul lui Einstein G nu stiu ce dimensiuni fizice au. Poate esti dumneata amabil sa ma lamuresti, care sunt dimensiunile fizice ale acestor tensori. Am vazut, in unele postari ca se confunda dimensiunile fizice cu axele (directiile) sistemului de referinta. Si spune ca daca universul fizic este patru directional, inseamna ca este si patru dimensional. Trebuie sa fie clar ca cele trei cote, ale unui eveniment, proiectate pe axele rectangulare ale sistemului de referinta, sunt toate lungimi, sunt masuri ale spatiului. Iar timpul este masurat pe o axa imaginara. Si deci universul nu are decat doua dimensiuni fizice spatiul L si timpul T.

_________________
omnis movis est que omnis motorus est
Sus
Vizitator

MesajTrimis: 31 Iul 2021 19:25 Download mesaj
Titlul subiectului: Re: Gravitatia cuantica
Raspunde cu citat (quote)

[quote="gheorghe adrian"]Dl

Cod:
Nicio experienta nu a evidentiat contractia lungimilor si curbarea spatiului.


Spatiul timp este curb si in consecinta pamantul este rotund, dumneata crezi ca pamntul este plat?

Foarte bine, fiecare e liber sa creada ce vrea insa asta nu schimba realitatea. Dar pana si o picatura de apa este rotunda din acelasi motiv spatiu-timp este curb si implicit sferic mai toate lucrurile sunt rotunde. Incepand cu picaturile de apa, fructe flori, planete stele etc.

Daca dumneata nu vrei sa te trezesti asta nu ma priveste. Ce am scris aici nu am scris doar pentru dumneata ci pentru toate lumea, ce am scris eu este viziunea actuala a câmpului gravitational împărtășita de cercurile oamenilor de știința si verificate experimental, ce vom mai descoperi in viitor ramane de vazut.

Dar lumea este plina de dogme, cand eram copil citisem o carte in care se explica ca lumea este ca un platou ce e purtata in spate de 4 elefanti, eu evident nu am crezut. Dar dumneata cine stie in ce carti de povesti ai citit aceste lucruri fara sens si le crezi ca atare si ai facut din asta un cult.

Din momentul de fata va ignor, nu mai vreau sa citesc inepțiile ce le scrieți fără nici un suport științific pe un subiect de fizica. Eu citesc doar cărți științifice in fiecare zi, si prefer sa citesc lucruri mai interesante decât poveștile dumneavoastră fără sens.

Cu stima


Ultima modificare efectuata de catre Vizitator la 31 Iul 2021 20:03, modificat de 1 data in total
Sus
MariusP
Moderator
Moderator


Data inscrierii: 20 Iun 2007
Mesaje: 3992Localitate: Onesti (Bacau)

MesajTrimis: 31 Iul 2021 20:02 Download mesaj
Titlul subiectului: Re: Gravitatia cuantica
Raspunde cu citat (quote)

... a scris:
Dar pana si o picatura de apa este rotunda din acelasi motiv spatiu-timp este curb si implicit sferic mai toate lucrurile sunt rotunde.

Nu ma bag la celelalte argumentatii, dar picatura nu ia forma sferica din cauza ca-i curb spatiu-timpul... Sigur e ceva legat de tensiunea superficiala... Wink
Sus
Vizitator

MesajTrimis: 31 Iul 2021 20:25 Download mesaj
Titlul subiectului: Re: Gravitatia cuantica
Raspunde cu citat (quote)

Cod:
Nu ma bag la celelalte argumentatii, dar picatura nu ia forma sferica din cauza ca-i curb spatiu-timpul... Sigur e ceva legat de tensiunea superficiala...  :wink:


Daca spațiul timp avea forma de cub, picătura de apa modelata de tensiunea superficiala ar fi fost un cub cu siguranța, De unde stie molecula care este suprafața cu arie minimă într-un spațiu timp curb? Simplu, este o suprafața geodezica.

Geodezica este o linie dreapta într-un spațiu timp curb, o suprafața geodezica este mulțimea de puncte din spatiu-timp ce se găsesc pe același suprafața echipotențială https://ro.wikipedia.org/wiki/Geodezic%C4%83

Fiecare particula si fiecare grup de particule(corp) este înfășurat de suprafețe geodezice ale câmpului gravitational care se unesc printr-un mecanism ce se numește reconectare(similar cu reconectarea undelor EM https://www.youtube.com/watch?v=e6fe6yiUTRY ) cu suprafețele echipotențiale ale celorlalte corpuri înconjurătoare. Campul gravitational nu tine cont de dimensiunile sistemului de particule, ca este o particula subatomica, picătura de apa, o planeta sau o stea, câmpul gravitational funcționează după aceleași principii.

Mai multe detalii privind tensiunea superficiala se găsesc aici: https://ro.wikipedia.org/wiki/Tensiune_superficial%C4%83


Cu stima440px-Lagrange_points2.svg.png
 Descriere:
imagine reprezentand geodezice in sistemul solar
 Marime fisier:  227.47 kb
 Vizualizat:  de 4080 ori

440px-Lagrange_points2.svg.png
Ultima modificare efectuata Vizitator la 31 Iul 2021 22:47, modificat de 4 ori in total
Sus
gheorghe adrian
Membru
Membru


Data inscrierii: 22 Iul 2008
Mesaje: 446Localitate: bucuresti

MesajTrimis: 31 Iul 2021 21:19 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Dl
Dumneta ignori total datele experimentale si nu admiti continutul tensorului energie-impuls si nici nu vrei sa imi dai dimensiunile fizice ale tensorilor din formula relativista. Pai daca formula lui Fresnel este verificata cu precizie, in experimente de tip Fizeau si se deduce fara nicio metafizica relativista, doar din insumarea densitatii mediului cu densitatea fotonului, nu inseamna ca reflecta fenomenul corect?. Si daca lumina se cupleaza si cu densitatea planetei, nu inseamna ca explica simplu si nerelativist rezultatul experimentului M-M?. Fotonul nu este sistem e-m?. Si nu spune si in Wikipedia ca densitatea masei este data de patratul inductiei magnetice? Dumneata nu poti sa admiti fluxul eteric de aspiratie al planetei si spui ca ar fi doar povesti. Fluxul aceste a fost dedus foarte stiintific, cu fizica elementara si este dovedit experimental si de experimentul Pound-Rebka dar si de experimentul mai nou al lui Martin Grusenik. Dar inainte de a ma ignora total, te rog sa fii amabil si sa imi dai dimensiunile fizice ale tensorilor din formula relativista. Trebuie sa le gasesti prin cartile dumitale de stiinta. Ce fel de stiinta este asta in care nu se da dimensiunile fizice ale termenilor din formule? Se poate spune simplu, ca daca termenii din formule nu au dimensiuni fizice, inseamna ca sunt formule metafizice, fara de legatura cu realitatea fizica.

_________________
omnis movis est que omnis motorus est
Sus
IACOB DUMITRU
Membru
Membru


Data inscrierii: 30 Ian 2006
Mesaje: 2456

Motto: unii imbatranesc frumos, altii imbatranesc degeaba


MesajTrimis: 02 Aug 2021 10:54 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Citat:
Nu ma bag la celelalte argumentatii, dar picatura nu ia forma sferica din cauza ca-i curb spatiu-timpul... Sigur e ceva legat de tensiunea superficiala...

Sigur mai e ceva, ceva ce face ca nici o picatura sa semene leit una cu cealalta.
Sus
gheorghe adrian
Membru
Membru


Data inscrierii: 22 Iul 2008
Mesaje: 446Localitate: bucuresti

MesajTrimis: 02 Aug 2021 11:35 Download mesaj
Titlul subiectului: Gravitatia cuantica
Raspunde cu citat (quote)

Dl

Eu cred ca forma sferica a picaturii de lichid, dovedeste fara niciun dubiu ca fluxul eteric de aspiratie al substantei este distribuit cu simetrie sferica in spatiu. Si daca dumneata cauti matematicieni, cu care sa discuti, iti recomand sa intri pe -softpedia forum- Acolo gasesti cel putin doi matematicieni de clasa. Il gasaesti pe Mdionis si pe Bbvv. Aceste personaje au matematicile la degetul mic, dar nu au nicio viziune la fizica. Ei vad doar numere, dar nu vad miscarea. Cand este vorba de fenomenul fizic ei doar incurca vrejii. Emit demagogie vagoane, dar nu explica nimic. Si esueaza cu totii in fabulatia relativista.

_________________
omnis movis est que omnis motorus est
Sus
IACOB DUMITRU
Membru
Membru


Data inscrierii: 30 Ian 2006
Mesaje: 2456

Motto: unii imbatranesc frumos, altii imbatranesc degeaba


MesajTrimis: 02 Aug 2021 13:15 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Lamentabil, vedem cu relativa usurinta greselile celorlalti si asta ne ocupa tot timpul.
Citat:
Eu cred ca forma sferica a picaturii de lichid, dovedeste fara niciun dubiu ca fluxul eteric de aspiratie al substantei este distribuit cu simetrie sferica in spatiu.

Lamentabil!

Inainte de toate, spatiul fizic este o suma de aplicatii, este logica aplicata, este suma de logici aplicate.

Zbaterile noastre in a intelege sunt o mica parte a acestor logici aplicate, logici aflate in stransa dependenta una fata de alta.

Logica te tine tot timpul ocupat, iti da mereu ceva de lucru.

Ideea de intelegere deplina a lucrurilor este ilogica, este o utopie.
Mereu exista un alt nivel al cunoasterii, cunoasterea evolueaza.

Spatiul fizic are masuri proprii, metrici proprii, interpretari si implicit greseli proprii de interpretare, de aproximare.
Fiind parte din spatiul fizic aproximam, cu grad de eroare desigur.
Exemplu: picatura este rotunda, sferica, simetrica.
Parte este adevarat, admitind tacit un grad de eroare.
Pe de alta parte, in detaliu, picatura nu este perfect sferica si nici macar nu seamana leit una cu cealalta.
De ce logica nu ingaduie lucrurile perfect simetrice?
Inainte de a emite orice alta metrica, tensor sau mai stiu eu ce, va trebui sa dati un raspuns acestei intrebari.
De ce?
Pentru ca, cauza ce impiedica simetria perfecta sta la baza tuturor comportamentelor de interpretare, de logica.
Nu exista fizica fara logica si nici logica fara fizica.

Logica se desfasoara intrun spatiu cu mai multe dimensiuni, volumic.

Aproximam, aproximam prin comparatie, cum s-ar zice relativist.
Sus
Vizitator

MesajTrimis: 28 Sep 2022 00:40 Download mesaj
Titlul subiectului: Re: Gravitatia cuantica
Raspunde cu citat (quote)

gheorghe adrian a scris:
Dl
Eu cred ca forma sferica a picaturii de lichid, ...


Forma pe care o are o picatura de apa este data de forma pe care o are suprafata geodezica a liniilor de camp, si nu trebuie sa fie neaparat sferica de fapt niciodata nu este sferica. pentru ca picatura de apa nu e niciodata singura in univers. Toate campurile gravitationale interactioneaza intre ele. Tensiunea superficiala face doar ca moleculele de apa sa nu paraseasca volumul de apa din care face parte insa cea ce da curbura picaturii sau oceanului planetar este suprafata geodezica a liniilor de camp gravitatiopnal.

Asa cum si pamantul nu e perfect rotund.

Cum fluxul si refluxul este o alta aplicatia practica a cea ce va spun.

Valurile marii deasemenea ne arata forma pe care au are suprafata geodezica a liniilor de camp gravitational, natura ne deseneaza realitatea, dar multi vad putini pricep. De fapt moleculele de apa din valurile marii nici macar nu se misca, cea ce se misca este de fapt campul gravitational. Valurile marii de fapt ne arata forma ce o are campul gravitationala, si cum spuneam mai devreme niciodata nu este o sfera cand privesti suprafata campului gravitational la microscop. In cazul de fata planeta tera vazuta la microscop adica cu ochii observatorului, Aceleasi turbulente se pot observa si la intersectia liniilor de camp EM https://www.youtube.com/watch?v=e6fe6yiUTRY
Acelerarea liniilor de camp EM in momentul reconectarii este data de interactiunea cu campul gravitational. Accelerarea in aceste zone este cheia pentru interactiunea campului electomagnetic cu campul gravitational. Cu ajutorul Campului EM putem declansa bule gravitationale si unde gravitaionale cheie ce va duce la motoarele warp si calatorii interstelare in viitor.
O seara minunata tuturor
Sus
IACOB DUMITRU
Membru
Membru


Data inscrierii: 30 Ian 2006
Mesaje: 2456

Motto: unii imbatranesc frumos, altii imbatranesc degeaba


MesajTrimis: 28 Sep 2022 18:46 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Care este cheia faptului ca nici-o picatura, nici-un reper fizic nu seamana leit unul cu celalalt?
Sus
Vizitator

MesajTrimis: 28 Sep 2022 19:05 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

De ce ar fi la fel? Fiecare reper fizic se afla in alt punct din continuum space-time fortele si evenimentele in diferite puncte din univers sunt mereu diferite. E ca si cum ai intreba de ce nu la un memont dat universul datorita probabilitatii ca niste atomi sa compuna un obiect nu creaza o productie de serie de masini mercedes pe exemplu ca sa ti le livreze tie in mod automat. Nici acele automobile care iase pe linia de productie a unei fabrici nu sunt la fel.

Niciodata nici un eveniment nu va putea fi recreat in exact aceasi conditii si nici o stare a naturii nu va fi exact la fel ca o alta stare, sptiul-timp este in continua transformare si este foarte complex, da exista fenomene asemanatoare motiv pentru care putem spune ca unele l;ucruri seamana intre ele insa doar atat. Niciodata un lucru nu va fi exact la fel ca celalat.

Singurele elemente pe care natura reuseste sa le reproduca aproape identic sunt elementele din tabelul lui Mendeleev insa nici ele nu au aceleasi marimi fizice. asta la nivel microscopic insa la nivel macroscopic lucrurile devin din ce in ce mai complicate. Putem spune ca doua stele sunt asemanatoare prin natura lor insa nici una nu este la fel ca cealalta asa cum nici picaturile de apa nu sunt la fel.
Sus
IACOB DUMITRU
Membru
Membru


Data inscrierii: 30 Ian 2006
Mesaje: 2456

Motto: unii imbatranesc frumos, altii imbatranesc degeaba


MesajTrimis: 28 Sep 2022 20:06 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Teoretic, logic exista solutia reproducerii identice?
Vorbim de un "handicap" sau de o "oportunitate", de valenta a spatiului fizic de a creea si aduce la viata numai diversitate?
Poate fi motivata, justificata stiintific aceasta calitate?
Poate empiricul sa faca dovada perfectei reproduceri?
Nu astept raspuns, consider ca intrebarile sunt retorice, contin si raspunsul si justificarea asimetriei obligatorii, cheia comportamentelor cum ar zice unii.
Sus
Vizitator

MesajTrimis: 29 Sep 2022 01:34 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Universul in care traim este unul entropic, iar entropia joaca un rol fundamental in orice sistem, motiv pentru care nu exista simetrie decat la nivel microscopic, cu cat sistemele devin mai complexe creste si entropia sistemului asadar replicarea chiar asistata devinde mare consumatoare de energie. Asadar haosul si diversitatea este la ea acasa.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Fizica Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Download topic
Pagina 7 din 7
 
Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact