Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
luna_r90_910_20180919_232429_113x_clavius.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 233974
Numar de utilizatori inregistrati: 2834
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Flame si Horse Head 2013

Du-te la pagina Anterioara  1, 2
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

AstroFoto - avansati

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Vlad
Membru
Membru

Data inscrierii: 10 Sep 2008

MesajTrimis: 21 Ian 2013 23:51 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Are dreptate Marian, ca in general , Luminanta trebuie sa fie un % de Ha plus inca ceva. Daca folosesti Ha pur ca luminanta este ca si cum ai dubla canalul rosu. Evident, fiind narrowband, fiecare dupa gustul sau. Dar la nebuloasa la care oricum celelalte canale sunt si asa minoritare (in comparatie cu Ha), daca mai accentuezi si tu celasi canal (aducand pana la un ~70% contributia la poza finala), ai fi putut de la inceput sa nu le mai tragi - faci numai Ha si cu actiunile lui Carboni le tranformi pe rosu ca o "simulare" a culorii reale si cam tot rezultatul acela va fi- dar practic tot o poza monocroma rezulta, numai ca in rosu.

Halo-ul acela este de la filtrul O3 si e "normal" - daca te uiti pe net, marea majoritate a pozelor au acest halo in albastru in jurul stelei, banuiesc ca se datoreaza faptului ca este o stea foarte stralucitoare si filtrele oricat de bune sunt, la 10 minte de expunere pe o sursa atat de luminoasa pana la urma tot creaza un halo.
Sus
auriga
Membru
Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008

MesajTrimis: 22 Ian 2013 00:28 Download mesaj
Titlul subiectului:

m-am uitat si eu fugitiv pe cadre, halpha e foarte bun (desi mai era loc de imbunatatire) , s2 semnal slab, o3 si mai slab. am egalizat canalele si le-am combinat r:ha, g:s2, bSurprised3, fara nici o alta procesare, doar pt a vedea cam ce tente rezulta.
ar iesi bine cu s2/o3 refacut in bin1, 600s+ si multe cadre.
calibrarea cel putin pe halpha e suficienta cu bias+hotpixel removal, camera are zgomot fff mic.

haf_jimao.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  95.11 kb
 Vizualizat:  de 1404 ori

haf_jimao.jpg

Sus
Vlad
Membru
Membru

Data inscrierii: 10 Sep 2008

MesajTrimis: 22 Ian 2013 01:54 Download mesaj
Titlul subiectului:

subscriu la tot ce zice Marian - mai ales la partea cu mai multe expuneri.
O3 in general este cel mai slab, si cu exceptia nebuloaselor planetare in general nu contin structuri importante asa ca teoretic se poate face linistit in bin2 - din pacate la camera ta (si la a mea), in bin2 stelele mai mici apar foarte "patratoase" cand se face trecerea la bin1. Asta tinde sa strice procesatul ulterior. As mai face precizarea ca din cate am observat canalul O3 este cel mai sensibil la conditiile cerului - asa ca pe cat posibil cele mai bune nopti ar trebui rezervate pt acest canal

Din expunerile tale, am ajuns la acest resultat:
R=0.7*Ha+0.3*S2, V=0.6*O3+0.4*S2 iar B=O3. Dupa care am extras luminanta si am mai adaugat 30% Ha.

EDIT: am folosit doar expunerile Ha de 600s in bin1 si cele de S2 si O3. CElelalte expuneri de Ha si clear nu aduc nimic la rezultatul final, dimpotriva

IC-434-HaRGB.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  625.09 kb
 Vizualizat:  de 1377 ori

IC-434-HaRGB.jpg

Sus
auriga
Membru
Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008

MesajTrimis: 22 Ian 2013 09:27 Download mesaj
Titlul subiectului:

pai da, bin2 te duce la 6"/pix, cam mult, si la 3" deja cam undersampled. la un seeing mediu de 3" poti lucra la 1" si eventual sa treci in bin2 daca seeingul e praf. castigul dat de binning pana la urma nu e nici pe departe 4x, nici macar de 2x, o3 normal ca e mai sensibil fiind 8nm si spre albastru.
in schimb semnalul obtinut cu 314L+ in h-alpha a fost impresionant cuplat cu zgomotul mic si probabil un cer bunicel spre sud?
Sus
jimao22
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 12 Apr 2010

Motto: [descopera lumina]

MesajTrimis: 22 Ian 2013 09:32 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cadrele le-am luat in 2 nopti succesive la inceputul anului, in prima parte a noptii, cand Orion era catre E->SE si in S foarte sus. La sud am Ploiestiul cu lumina multa si imi pare rau fiindca ar fi o multime de obiecte deep-sky sub Ecuator care merita pozate.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   AstroFoto - avansati Du-te la pagina Anterioara  1, 2

Download topic
Pagina 2 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact