Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 235895 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2869 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Alexandru Marc |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
plop9000 Membru

Data inscrierii: 01 Ian 2013 Mesaje: 37
|
|
Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9747
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 01 Ian 2013 20:03 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Bine ai venit. Refractorul este F/5? Apocromat? Regula e ca anumite obiective se imperecheaza
foarte bine cu anumite oculare.
_________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
Sus |
|
 |
sternchen Membru

Data inscrierii: 02 Iun 2012 Mesaje: 1005
Motto: unde o fi luminita din capatu' tunelului?! Localitate: austria
|
Trimis: 01 Ian 2013 20:43 Download mesaj |
|
|
|
e vorba probabil de 80/400 acromat(f/5)-daca-i apocromat e si mai bine
Eu folosesc la 102/500 ( f/5) un WA de 15mm de la TS la 70 grade si e OK.
Ca si filtru pt aberatii cromatice folosesc cu succes un filtru galben deschis.
e posibil ca filtru semi-apo sa fie potrivit pt rapoarte focale ceva mai mari.Raportul focal f/5 e la limita,adica poate creea unele dificultati in gasirea accesoriilor potrivite
|
|
Sus |
|
 |
theogon Membru de onoare

Data inscrierii: 20 Mar 2009 Mesaje: 1189
Motto: impresie, rasarit de soare Localitate: cluj
|
Trimis: 01 Ian 2013 20:57 Download mesaj |
|
|
|
Bine ai venit.
Ocularul Luminos este ca design aproape identic cu ocularul Celestron Axiom. Am notat niște impresii asupra unor oculare aici http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=83879#83879
Ocularul Celestron Axiom, din care am focalele 7,10 și 15 mm, este un ocular bun, fără reflexii interne (supărătoare) câmpul generos de 82* îl face puțin greoi la exploatat. Se comportă mai bine pe un mak de 180 decât pe un newton de 200. în sensul în care pe un Newton cu F/D=5 coma este deranjantă. Cu celelalte oculare specificte de tine nu am lucrat.
_________________ mihai |
|
Sus |
|
 |
david_eco Membru

Data inscrierii: 06 Mar 2010 Mesaje: 691
Motto: This most beautiful system of the sun, planets and comets, could only proceed from the counsel and dominion of an intelligent and powerful Being. Isaac Newton Localitate: Deva (Hartagani)
|
Trimis: 02 Ian 2013 10:36 Download mesaj |
|
|
|
Salut!
De ceva timp si eu studiez review-uri in vederea achizitionarii unor oculare wide. Am observat ca ocularele Explore Scientific au castigat increderea astronomilor amatori din intreaga lume (rivalizand in calitate Naglerele, pretul fiind mai putin de jumatate). Personal nu am avut ocazia sa fac observatii cu asa ceva dar avem membrii pe forum detinatori de asa ceva .
_________________ Was the eye contrived without skill in Opticks?...and these things being rightly dispatch’d, does it not appear from phænomena that there is a Being incorporeal, living, intelligent...?”
― Isaac Newton, Opticks |
|
Sus |
|
 |
plop9000 Membru

|
|
Sus |
|
 |
plop9000 Membru

|
Trimis: 02 Ian 2013 19:28 Download mesaj |
|
|
|
o poza cut oculare, ce face ES, inclusiv 120 grade !!!!!
Descriere: |
|
Marime fisier: |
365.47 kb |
Vizualizat: |
de 7498 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
horatius Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006 Mesaje: 1208
|
Trimis: 02 Ian 2013 19:36 Download mesaj |
|
|
|
Explore Scientific / Celestron Luminos / SkyWatcher Panorama de 82 grade sunt oculare asemanatoare, provin de la acelasi producator, cu mici modificari in design. ES au un design mai vechi, cel care era si in ocularele Celestron Axiom LX. Celestron Luminos si SkyWatcher Panorama au un avantaj fata de ES: relief ocular mai mare. Protectia la apa a ocularelor ES este un moft, pentru ca amatorii normali nu tin ocularele sub apa, iar umezeala atmosferica nu ajunge in interiorul ocularelor normale oricat le-ai tine afara.
_________________ Horatius
STARMAX Astronomie
Importator oficial Celestron, Baader Planetarium, PlaneWave, Sky-Watcher, Vixen, Lunt, Explore Scientific, ATIK
www.skywatcher.ro
www.starmax.ro |
|
Sus |
|
 |
plop9000 Membru

|
Trimis: 02 Ian 2013 21:06 Download mesaj |
|
|
|
horatius a scris: | Explore Scientific / Celestron Luminos / SkyWatcher Panorama de 82 grade sunt oculare asemanatoare
Celestron Luminos si SkyWatcher Panorama au un avantaj fata de ES: relief ocular mai mare. |
am mai cumparat de la dvs. (skywatcher.ro) un ocular celestron x-cel LX 12mm, de care sunt multumit cum se vede prin el, (ati avut bunavointa sa mi-l schimbati, ca initilal am luat un planetary care nu mi s-a potrivit, si va multumesc pt asta).
as dori sa va intreb dintre astea 2 oculare, care e de preferat ?
Ocular Celestron Luminos 15mm, 82°, cu eye relief de 17mm,
http://www.skywatcher.ro/Cel/oc_luminos.htm
sau
Ocular SkyWatcher "Sky Panorama" Ultra Wide 15mm 82° UWA 15 mm
http://www.skywatcher.ro/SK/oculare_sky_panorama.htm
la sky panorama de 15mm nu stiu cat e eye relief, nu am gasit , probabil e tot 17mm ?
care din cele doua e calitativ mai bun ?
|
|
Sus |
|
 |
horatius Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006 Mesaje: 1208
|
Trimis: 03 Ian 2013 12:03 Download mesaj |
|
|
|
Relieful la Sky Panorama este de 15mm. Relieful la Luminos e 17mm. Nu sunt vizibile diferente optice intre ele. Luminos este mai confortabil pentru ca te poti apropia cu ochiul mai bine de sticla datorita constructiei cupei de cauciuc, si probabil e mai confortabil si pentru ochelari. La SkyPanorama cupa de cauciuc acopera mai mult din capat si lasa doar un orificiu cu diametrul lentilei pentru a observa, ceea ce cred ca pune o problema privirii cu ochelari intrucat mai ia din relieful ocular util. Corpul ocularului mi se pare mai elegant la Luminos, exteriorul din aluminiu anodizat se simte mai trainic, fata de plasticul cu care e acoperit Sky Panorama.
_________________ Horatius
STARMAX Astronomie
Importator oficial Celestron, Baader Planetarium, PlaneWave, Sky-Watcher, Vixen, Lunt, Explore Scientific, ATIK
www.skywatcher.ro
www.starmax.ro |
|
Sus |
|
 |
plop9000 Membru

|
Trimis: 07 Ian 2013 03:10 Download mesaj |
|
|
|
pe cand o sa aveti luminos de 15mm ?
|
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|