Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Stanescu Octavian Moderator

Data inscrierii: 02 Apr 2006 Mesaje: 3625
|
Trimis: 09 Mar 2011 13:12 Download mesaj |
Titlul subiectului: Tripletul din Leu din Timisoara |
|
|
|
Facut aseara de acasa . am facut 52 x180 sec canon 50 D ISO 1000. Eq6 fara ghidare
cu Newton 220mm f/3,8.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
231.35 kb |
Vizualizat: |
de 4064 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
hans602 Membru

Data inscrierii: 27 Dec 2006 Mesaje: 812
|
Trimis: 09 Mar 2011 13:23 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Frumos Octavian,unele objecte merg si din oras,mai ales
ca cunosc conditiile tale cu poluarea luminoasa.
Clear sky Hans
|
|
Sus |
|
 |
Emil Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007 Mesaje: 1271
|
Trimis: 09 Mar 2011 16:02 Download mesaj |
|
|
|
Am fost amandoi pe acelasi obiect doar ca eu nu am reusit nimic deoarece am avut probleme cu partea de comuncatie intre valoarea de dithering si autoguider.
Frumos, doar stanga jos cred ca se produce o vignetare, aveti idee de unde este?
|
|
Sus |
|
 |
auriga Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008 Mesaje: 2117
|
Trimis: 10 Mar 2011 09:58 Download mesaj |
Titlul subiectului: Re: Tripletul din Leu din Timisoara |
|
|
|
3 minute fara ghidaj, ati folosit ceva metoda pentru aliniere mai precisa a monturii sau doar luneta polara?
am prelucrat putin imaginea pentru a reduce zgomotul si am neutralizat backgroundul:
Descriere: |
|
Marime fisier: |
78.59 kb |
Vizualizat: |
de 3921 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |

|
Trimis: 10 Mar 2011 10:43 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc de raspusuri , doar luneta polara am folosit nici macar Pempro initial eram hotarat sa montez tot pt autoghidare dar dupa cateva probe am vazut ca tine bine (uneori e vorba si de noroc)
de multe ori era nevoie de ca sa tina bine la 3 min de aliniere precisa cu Pempro pe fiecare obiecte aflat in parti departate unele de altele asta din pricina diverselor flexuri a picioarelor prindere tub suporti de optica etc.
am profitat acum si de racoarea noptii ce favorizeaza zgomotul redus al DSRL ca la vara nici vorba sa mai iese asa.
am folosit doar 3min ,sunt convins ca daca faceam mai putine cadre cu expunere de 10 min nu iesea nimic , doar zgomot ...
|
|
Sus |
|
 |

|
Trimis: 10 Mar 2011 13:56 Download mesaj |
|
|
|
Am reusit cu Unimap ( cu indicati pt setari de la Marius , multam) sa detectez stele la mag 19-19,5 simtite la ochi pe imagine . clar vizibile sunt pan la 18,5.
am facut detectarea nu pe poza comprimata afisata mai sus ci pe original.
|
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 10 Mar 2011 21:58 Download mesaj |
|
|
|
Foarte buna imaginea si ghidajul tinand cont de metoda de aliniere utilizata (tot la luneta de aliniere polara ma rezum si eu ). Ati facut corectiile cu Dark si Flat, eventual Bias ?
_________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |

|
Trimis: 10 Mar 2011 22:36 Download mesaj |
|
|
|
Dark am facut doar 2 cadre si alea din alta zi dar la aceasi expunere ISO temperatura .
am inteles ca trebuie multe cat mai multe dark dar nu e timp . decat in afara perioadei de fotografiere , in alta zi.
aici e problema ,daca semnalul e slab amprenta de la dark nu poate fi anulata perfect caroiajul patrat de care am mai vorbit(tipic la Canon identificat si la 300D) al fondului incepe sa prinda contur mai ales la autogidare cand imaginea bate pe aceiasi pixeli mereu. fara autogidare uneori apare acest fond ca o ploaie inclinata de la pierderea mica dar constanta a urmariri .
cu semnal bun nu se simte textura fondului.
flat nu am facut niciodata in viata doar sintetic cu diverse metode. acum cu PixiInsight.
|
|
Sus |
|
 |
auriga Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008 Mesaje: 2117
|
Trimis: 11 Mar 2011 09:26 Download mesaj |
|
|
|
pixin* are un script "Canon banding reduction" care poate ajuta. la vechiul meu 400d cu iso 1600 si noise din plin fata de noile slr-uri nu am observat probleme asa de acute, dar e adevarat ca folosesc mai multe dark-uri.
|
|
Sus |
|
 |
|