Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 10 Noi 2010 15:56 Download mesaj |
Titlul subiectului: RGB din oras |
|
|
|
Ar fi posibila functionarea din oras a unei camere monocrome pentru achizitia de imagini RGB? Adica, concret, mi-a venit o idee si ma refer la combinatia unui UHC cu un filtru RGB?
Din grafice eu desprind ca ar fi posibila transmisia de lumina pe canalul R si B. Canalul G il pot sintetiza ulterior din cele 2. Ce parere aveti?
Daca ar merge, putem face RGB din poloarea luminoasa a orasului
Descriere: |
|
Marime fisier: |
12.82 kb |
Vizualizat: |
de 1926 ori |
![graphuhc-s608404[1].gif](files/graphuhc_s6084041_205.gif)
|
Descriere: |
|
Marime fisier: |
85.7 kb |
Vizualizat: |
de 1926 ori |

|
_________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro
Ultima modificare efectuata de catre achy1978 la 10 Noi 2010 19:47, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 10 Noi 2010 15:58 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
... sau alta idee ...... sa combin RGB din Ha (R) si Hb (B) si sintetizarea lui G ...???
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
cmatei Membru

Data inscrierii: 09 Sep 2009 Mesaje: 844
|
Trimis: 10 Noi 2010 22:07 Download mesaj |
|
|
|
O paleta ok cu Ha si OIII pentru verde: http://www.starrywonders.com/bicolortechniquenew.html
Eu am un LPS-P2 care are benzi de trecere nu cu mult mai largi decat UHC-ul. In ultima vreme insa cred ca se instaleaza din ce in ce mai multe becuri cu lumina "alba" - la tara am unul chiar la poarta Rejectia nu e asa puternica pe cat speram.
Daca nu ai UHC-ul deja, eu as investi in narrowband.[/url]
|
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

|
Trimis: 10 Noi 2010 23:01 Download mesaj |
|
|
|
Da dar eu nu ma refer la culori false ci la culori reale. OIII este undeva intre B si G.
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

|
Trimis: 11 Noi 2010 12:21 Download mesaj |
|
|
|
Nici o alta idee, daca este posibila functionarea? Teoretic ma intereseaza daca este OK rationamentul! Am deja un Ha si un UHC si as vrea sa stiu daca bag bani in RGB sau merg pe narrowband!
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
horatius Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006 Mesaje: 1204
|
Trimis: 11 Noi 2010 15:05 Download mesaj |
|
|
|
Eu cred ca e buna ideea. Un UHC are varful undeva intre albastru si verde, deci un albastru verzui. H-alfa e o parte din rosu. Verdele se poate sintetiza din UHC. Insa imaginea finala nu va fi reala. Gandeste-te ca obiectele emit lumina pe un spectru continuu de la ultraviolet la infrarosu, in spectrul luminos. Filtrele RGB lasa sa treaca pe secvente tot spectrul vizibil ochiului. Filtrele de banda ingusta lasa sa treaca doar portiuni inguste din fiecare secventa. Imaginea "corecta" o obtii doar cu filtre RGB. Cu filtre de banda ingusta obtii doar imagini false, pe care le poti colora artificial, dar care nu contin tot spectrul de lumina ce vine de la obiect. Iar canalele de culoare sintetizate nu sunt reale pentru ca nu contin tot spectrul. Cea mai buna analogie de intelegere este Soarele nostru. Incearca sa il fotografiezi prin toate filtrele care le ai. In lumina alba care contine toate lungimile de unda arata intr-un fel, in CaK care e ultraviolet arata altfel, in solar continuum - verde arata altfel, in H-alfa - rosu arata altfel, in Metan care e infrarosu arata altfel. Care e imaginea corecta? Toate in realitate, pentru ca fiecare surprind un aspect al luminii emise de obiect. Ce s-ar intampla daca am suprapune toate aceste imagini obtinute in cele 4 lungimi de unda, cum ar arata Soarele? Acelasi lucru se intampla si la fotografia in banda ingusta.
_________________ Horatius
STARMAX Astronomie
Importator oficial Celestron, Baader Planetarium, PlaneWave, Sky-Watcher, Vixen, Lunt, Explore Scientific, ATIK
www.skywatcher.ro
www.starmax.ro |
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

|
Trimis: 11 Noi 2010 19:08 Download mesaj |
|
|
|
OK, asta am dedus referitor la narrowband.
Pe mine ma intereseaza fotografia in culori reale unde sa combin UHC cu R si B iar verdele sa-l sintetizez artificial din soft.
Se observa ca varfurile principale ale UHC-ului cuprind aproximativ 80-90% din canalele R si B. Apoi pe rand cu filtrul R si B sa obtin imaginea pe un senzor monocrom. La prelucrare voi folosi Ha ca luminanta si voi sintetiza un G artificial.
Cam asta gandesc eu!
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
|