Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
moon_registax5.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 234026
Numar de utilizatori inregistrati: 2834
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 637 la data de Dum Mai 11, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

RGB din oras

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

AstroFoto - avansati

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
achy1978
Membru
Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007

Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta?

MesajTrimis: 10 Noi 2010 15:56 Download mesaj
Titlul subiectului: RGB din oras
Raspunde cu citat (quote)

Ar fi posibila functionarea din oras a unei camere monocrome pentru achizitia de imagini RGB? Adica, concret, mi-a venit o idee si ma refer la combinatia unui UHC cu un filtru RGB?

Din grafice eu desprind ca ar fi posibila transmisia de lumina pe canalul R si B. Canalul G il pot sintetiza ulterior din cele 2. Ce parere aveti?

Daca ar merge, putem face RGB din poloarea luminoasa a orasului

graphuhc-s608404[1].gif
 Descriere:
UHC
 Marime fisier:  12.82 kb
 Vizualizat:  de 1925 ori

graphuhc-s608404[1].gif

RGB.jpg
 Descriere:
RGB
 Marime fisier:  85.7 kb
 Vizualizat:  de 1925 ori

RGB.jpg

Ultima modificare efectuata de catre achy1978 la 10 Noi 2010 19:47, modificat de 1 data in total
Sus
achy1978
Membru
Membru

Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta?

MesajTrimis: 10 Noi 2010 15:58 Download mesaj
Titlul subiectului:

... sau alta idee ...... sa combin RGB din Ha (R) si Hb (B) si sintetizarea lui G ...???
Sus
cmatei
Membru
Membru

Data inscrierii: 09 Sep 2009

MesajTrimis: 10 Noi 2010 22:07 Download mesaj
Titlul subiectului:

O paleta ok cu Ha si OIII pentru verde: http://www.starrywonders.com/bicolortechniquenew.html

Eu am un LPS-P2 care are benzi de trecere nu cu mult mai largi decat UHC-ul. In ultima vreme insa cred ca se instaleaza din ce in ce mai multe becuri cu lumina "alba" - la tara am unul chiar la poarta Sad Rejectia nu e asa puternica pe cat speram.

Daca nu ai UHC-ul deja, eu as investi in narrowband.[/url]
Sus
achy1978
Membru
Membru

MesajTrimis: 10 Noi 2010 23:01 Download mesaj
Titlul subiectului:

Da dar eu nu ma refer la culori false ci la culori reale. OIII este undeva intre B si G.
Sus
achy1978
Membru
Membru

MesajTrimis: 11 Noi 2010 12:21 Download mesaj
Titlul subiectului:

Nici o alta idee, daca este posibila functionarea? Teoretic ma intereseaza daca este OK rationamentul! Am deja un Ha si un UHC si as vrea sa stiu daca bag bani in RGB sau merg pe narrowband!
Sus
horatius
Membru
Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006

MesajTrimis: 11 Noi 2010 15:05 Download mesaj
Titlul subiectului:

Eu cred ca e buna ideea. Un UHC are varful undeva intre albastru si verde, deci un albastru verzui. H-alfa e o parte din rosu. Verdele se poate sintetiza din UHC. Insa imaginea finala nu va fi reala. Gandeste-te ca obiectele emit lumina pe un spectru continuu de la ultraviolet la infrarosu, in spectrul luminos. Filtrele RGB lasa sa treaca pe secvente tot spectrul vizibil ochiului. Filtrele de banda ingusta lasa sa treaca doar portiuni inguste din fiecare secventa. Imaginea "corecta" o obtii doar cu filtre RGB. Cu filtre de banda ingusta obtii doar imagini false, pe care le poti colora artificial, dar care nu contin tot spectrul de lumina ce vine de la obiect. Iar canalele de culoare sintetizate nu sunt reale pentru ca nu contin tot spectrul. Cea mai buna analogie de intelegere este Soarele nostru. Incearca sa il fotografiezi prin toate filtrele care le ai. In lumina alba care contine toate lungimile de unda arata intr-un fel, in CaK care e ultraviolet arata altfel, in solar continuum - verde arata altfel, in H-alfa - rosu arata altfel, in Metan care e infrarosu arata altfel. Care e imaginea corecta? Toate in realitate, pentru ca fiecare surprind un aspect al luminii emise de obiect. Ce s-ar intampla daca am suprapune toate aceste imagini obtinute in cele 4 lungimi de unda, cum ar arata Soarele? Acelasi lucru se intampla si la fotografia in banda ingusta.

Importator oficial Celestron, Baader Planetarium, PlaneWave, Sky-Watcher, Vixen, Lunt, Explore Scientific, ATIK
www.skywatcher.ro
www.starmax.ro
Sus
achy1978
Membru
Membru

MesajTrimis: 11 Noi 2010 19:08 Download mesaj
Titlul subiectului:

OK, asta am dedus referitor la narrowband.

Pe mine ma intereseaza fotografia in culori reale unde sa combin UHC cu R si B iar verdele sa-l sintetizez artificial din soft.

Se observa ca varfurile principale ale UHC-ului cuprind aproximativ 80-90% din canalele R si B. Apoi pe rand cu filtrul R si B sa obtin imaginea pe un senzor monocrom. La prelucrare voi folosi Ha ca luminanta si voi sintetiza un G artificial.

Cam asta gandesc eu!

Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   AstroFoto - avansati

Download topic
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum