Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Mihai Cazacincu Membru

Data inscrierii: 25 Dec 2011 Mesaje: 17
|
Trimis: 25 Dec 2011 21:25 Download mesaj |
Titlul subiectului: Aparat foto |
|
|
|
Salut.Sunt curios daca cu un SkyWatcher 80/900 pot vedea m22 sau m8?A si inca ceva daca cu un telescop poti vedea pana la o anumita distanta daca folosesti impreuna cu telescopul si un aparat foto pozele fecute cu cele doua imbinate vor iesi mai apropiate de obiect decat privit doar prin telescop?
Mersi anticipat!
Sarbatori fericite! |
|
Sus |
|
 |
catalin dumitru Membru

Data inscrierii: 22 Iul 2010 Mesaje: 2947
Motto: telescopul scuza mijloacele Localitate: Shatra Neamtz
|
Trimis: 26 Dec 2011 00:21 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Nene , pune mana si apuca-te de citit de prin acest forum.
Toata informatia de aici e 'moca' si tre' sa ai doar putina bunavointa.
Un aparat foto nu-ti va da o imagine mai mare ci una mai luminoasa si mai detaliata, daca timpul de expunere e suficient de mare si ansamblul urmareste tinta suficient de fidel.
Lectura placuta.
catalin. |
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 26 Dec 2011 03:31 Download mesaj |
Titlul subiectului: Re: Aparat foto |
|
|
|
Mihai Cazacincu a scris: | Salut.Sunt curios daca cu un SkyWatcher 80/900 pot vedea m22 sau m8?A si inca ceva daca cu un telescop poti vedea pana la o anumita distanta daca folosesti impreuna cu telescopul si un aparat foto pozele fecute cu cele doua imbinate vor iesi mai apropiate de obiect decat privit doar prin telescop?
Mersi anticipat!
Sarbatori fericite! |
Salut Mihai,
folosirea unui instrument optic astronomic (luneta, telescop) permite observarea si fotografierea unor obiecte la distanta mare si foarte mare.
"Apropierea" este o iluzie, bineinteles. Obiectele privite sau fotografiate printr-o luneta, de exemplu, nu sunt mai aproape de tine.
Comparatia intre "apropierea" sau "marirea" pe care o percepi vizual cu un instrument astronomic si imaginea fotografica obtinuta cu o camera foto prin acelasi instrument nu prea are sens. Este greu de explicat in putine cuvinte de ce este asa, de aceea eu te sfatuiesc sa faci singur un mic experiment.
Ia luneta pe care presupun ca o ai deja (sau daca nu o ai atunci cumpara sau imprumuta de la cineva care are), pune-i un ocular si indreapt-o spre Luna. Tine minte ce ai vazut.
Apoi ia camera foto si incearca sa fotografiezi imaginea din ocular.
Compara acum fotografia cu ceea ce ai vazut tu cu ochiul in ocular.
Vino apoi si povesteste aici care este rezultatul comparatiei/experimentului. _________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
pcris Membru

Data inscrierii: 11 Aug 2012 Mesaje: 205
|
Trimis: 17 Aug 2012 18:15 Download mesaj |
|
|
|
Maine imi soseste SkiWatcherul Dobson 254/1200 mm cu oculare ploss de 40, 25, 10, 4mm. Luni trebuie sa plec cateva zile la poalele Fagarasului si vreau sa il incerc acolo.
Am vazut acum in galeria foto imagini de galaxii si nebuloase care mi-au taiat respiratia de uimire de parca ar fi facute cu telescopu Hubble ! Chiar nu ma asteptam deloc ca folosind instrumente cu aperturi chiar si de 9-15 cm sa poata fi disecate atatea detalii si atat de frumoase si clare !
1 - As vrea daca puteti sa ma indrumati putin deoarece sunt incepator in bransa asta si sa ma lamuriti daca si vizual pot observa cu aceeasi acuratete obiectele cosmice ca in aceste fotografii, sau sa imi dati ceva lincuri spre poze care sa se apropie cat mai mult de imaginile ce le pot vedea cu ochiul liber cu reflectorul 254/1200.
2 - Am un aparat foto Canon 720A IS. Ar fi bun si cum as putea incerca sa fac ceva poze cu telescopul ? Nu am acum nici o dotare speciala la telescop pentru asta. |
|
Sus |
|
 |
MrMxyzptlk Membru

Data inscrierii: 02 Mai 2012 Mesaje: 745
|
Trimis: 17 Aug 2012 18:49 Download mesaj |
|
|
|
pcris a scris: | Maine imi soseste SkiWatcherul Dobson 254/1200 mm cu oculare ploss de 40, 25, 10, 4mm. Luni trebuie sa plec cateva zile la poalele Fagarasului si vreau sa il incerc acolo.
Am vazut acum in galeria foto imagini de galaxii si nebuloase care mi-au taiat respiratia de uimire de parca ar fi facute cu telescopu Hubble ! Chiar nu ma asteptam deloc ca folosind instrumente cu aperturi chiar si de 9-15 cm sa poata fi disecate atatea detalii si atat de frumoase si clare !
1 - As vrea daca puteti sa ma indrumati putin deoarece sunt incepator in bransa asta si sa ma lamuriti daca si vizual pot observa cu aceeasi acuratete obiectele cosmice ca in aceste fotografii, sau sa imi dati ceva lincuri spre poze care sa se apropie cat mai mult de imaginile ce le pot vedea cu ochiul liber cu reflectorul 254/1200.
2 - Am un aparat foto Canon 720A IS. Ar fi bun si cum as putea incerca sa fac ceva poze cu telescopul ? Nu am acum nici o dotare speciala la telescop pentru asta. |
1: obiectele deep sky vei vedea alb-negru, nu color cum sunt in fotgrafii, si nici cum atat de detaliate ca o imagine HUBBLE sau foto cu expunere lunga
2: imaginile sunt cu expunere lunga sau deosebit de lunga, cu echipament special (montura speciala, autoguidere s.a.m.d), si pe urma prelucrate in mai multe programe pentru a avea rezultatul final. topical lipicios te va informa. cu aparatul tau probabil poti sa faci cateva poze despre obiecte luminoase, insa nu te astepta la miracole, insa montura ta nu prea este o montura pentru astrofoto .... _________________ SkyWatcher 150/750 EQ6-R; Oculare: Gold Line 6mm, Celestron Omni 32mm, 10mm, 25mm, GSO SuperView 30mm pe 2"; Filtre: Green #58A, ND 0.6, O-III Castell, Solar. CLS CCD; Barlow 2x, 3x; Canon 1100Da |
|
Sus |
|
 |
pcris Membru

|
Trimis: 17 Aug 2012 19:05 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc MrMxyzptlk ! O sa incerc deocamdata ceva poze si film cu aparatul lipit de ocular macar cu planetele mai luminoase sa vad ce iese.  |
|
Sus |
|
 |
pcris Membru

|
Trimis: 17 Aug 2012 22:02 Download mesaj |
|
|
|
MrMxyzptlk a scris: |
1: obiectele deep sky vei vedea alb-negru, nu color cum sunt in fotgrafii, si nici cum atat de detaliate ca o imagine HUBBLE sau foto cu expunere lunga
2: imaginile sunt cu expunere lunga sau deosebit de lunga, cu echipament special (montura speciala, autoguidere s.a.m.d), si pe urma prelucrate in mai multe programe pentru a avea rezultatul final. topical lipicios te va informa. cu aparatul tau probabil poti sa faci cateva poze despre obiecte luminoase, insa nu te astepta la miracole, insa montura ta nu prea este o montura pentru astrofoto .... |
Deci ... sa inteleg ca toata feeria aia de culori este de fapt prelucrare digitala mai mult de dragul artei?  |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11397
|
Trimis: 17 Aug 2012 22:24 Download mesaj |
|
|
|
Nu neaparat, doar ca un senzorul are proprietatea de acumulare pe cand ochiul nu prea. |
|
Sus |
|
 |
emilf Membru

Data inscrierii: 11 Mai 2010 Mesaje: 812
|
Trimis: 18 Aug 2012 09:26 Download mesaj |
|
|
|
Responsabile sint bastonasele dar mai ales conurile din retina care sint mai lente decit senzorii ccd, deci fotografiile reflecta realitatea. _________________ The only thing necesary for the triumph of evil is for good men to do nothing. -Edmund Burke- |
|
Sus |
|
 |
Crypthor Membru

Data inscrierii: 07 Aug 2012 Mesaje: 12
|
Trimis: 30 Aug 2012 09:42 Download mesaj |
|
|
|
Salutare
Eu detin un canon powershot is20sx si dupa niste cautari pe net nu am gasit un adaptor pentru astrofotografie. Probabil nici nu prea am stiut ce sa caut.
Aparatul are obiectivul fix. Exista ceva adaptoare sa-l pot monta la un telescop newtonian?
Am gasit o gramada pt dslr'uri dar nu pentru ce am eu.
Apreciez orice mica indrumare spre a gasii o solutie sa folosesc canon'ul meu pentru astrofotografie la nivel de incepator. |
|
Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010 Mesaje: 2796
Motto: Start spre viitor... Localitate: Brăila
|
Trimis: 30 Aug 2012 09:49 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul. _________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
Sus |
|
 |
Crypthor Membru

Data inscrierii: 07 Aug 2012 Mesaje: 12
|
Trimis: 30 Aug 2012 12:04 Download mesaj |
|
|
|
Perfect, mersi  |
|
Sus |
|
 |
pcris Membru

|
Trimis: 06 Sep 2012 11:22 Download mesaj |
|
|
|
Stiti o solutie simpla pentru canon A720 cu un inel de prindere ce il poate fixa de ocular? Nu ma pricep iar piese adecvate pentru un adaptor nu am gasit. |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11397
|
|
Sus |
|
 |
|