Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 235591 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2862 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: niezdradze |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
veninoss Membru

Data inscrierii: 14 Aug 2012 Mesaje: 2
|
|
Sus |
|
 |
Gabriyel Membru

Data inscrierii: 28 Iul 2012 Mesaje: 16
Motto: " Acei cari pretind ca numai pamantul ii intereseaza si ca e o nebunie a-ti arunca privirile spre celelalte corpuri ceresti fac intocmai ca sobolii, cari nu vor sa stie decat subteranele in care se ascund. " Localitate: Simleu Silvaniei
|
|
Sus |
|
 |
Herr_Alien Moderator

Data inscrierii: 11 Noi 2010 Mesaje: 1081
|
Trimis: 14 Aug 2012 15:09 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Ideal ar fi sa poti sa incerci exemplare din fiecare model.
Eu folosesc un Phantom M1050 de prin 2010; nu e perfect (parcurge tot topic-ul de la partea de review-uri, mentionez acolo mai multe hibe pe care le-am gasit in timp), dar imi permite sa vad stele pana spre magnitudinea 9 (magnitudinea limita cu ochiul liber = 5), si rezolva stele duble cu separatie in jurul a 30 si ceva secunde de arc.
Topic-ul de la review:
http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?t=6260&start=0
No, acuma ai informatii despre 'fantoma'. Intereseaza-te de fiecare model, daca poti incearca sa te si uiti printr-un exemplar, si alege cu atentie. _________________ Alex
Astronomical Ephemerides |
|
Sus |
|
 |
veninoss Membru

Data inscrierii: 14 Aug 2012 Mesaje: 2
|
Trimis: 14 Aug 2012 15:28 Download mesaj |
|
|
|
Herr_Alien a scris: | dar imi permite sa vad stele pana spre magnitudinea 9 (magnitudinea limita cu ochiul liber = 5), si rezolva stele duble cu separatie in jurul a 30 si ceva secunde de arc. |
Vezi ca eu ti-am vorbit frumos....
Astronomia....cred ca daca nu ar fi oscilatia noapte/zi mi-ar fi greu sa deosebesc luna de soare
De aceia am specificat ca il vreau pentru observatii terestre. Review-ul tau l-am citit inainte de a ma inscrie pe forum si tocmai de aceia nu m-am infipt direct la Phantom M1050. Am vazut ca si tu ai dubii aspra specificatiilor date de vanzator legat de prisme BaK4 si Fully multicoated. Si daca prismele sunt bk7 in loc de bak4 si e doar multicoated in loc de Fully multicoated de ce sa nu iau Celestron Upclose G2 ? Cred ca-mi intelegi dilema.... |
|
Sus |
|
 |
Herr_Alien Moderator

Data inscrierii: 11 Noi 2010 Mesaje: 1081
|
Trimis: 19 Aug 2012 16:58 Download mesaj |
|
|
|
Nu e nici un dubiu, prismele sunt BaK4 si optica e multicoated.
E foarte bine sa te gandesti bine inainte sa cumperi. Mai bine ar fi daca ai putea sa si incerci cate un exemplar. _________________ Alex
Astronomical Ephemerides |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|