Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
m_17_reprocessed_backround_corrections2.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 233893
Numar de utilizatori inregistrati: 2834
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

intrebare

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Observatii astronomice - incepatori

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Rock93ish
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Mai 2012

MesajTrimis: 14 Aug 2012 09:48 Download mesaj
Titlul subiectului: intrebare
Raspunde cu citat (quote)

salut.....mi-am achizitionat de curand telescopul celestron Astromaster 130EQ si pentru ca sunt incepator in acest domenui am cateva intrebari:
-serile trcute am observat jupiter,se vede destul de bine insa eu nu am vazut benzile .
intrebarea este: este vreo diferentza de claritate atunci cand observam obiectele la orizont si atunci cand le observam pe ''bolta''?
-pentru cei care cunosc acest telescop ..spuneti-mi cam la ce asteptari sa am de la el?
-se vad ceva nebuloase? nebuloasa orion?

o zi buna...
Sus
UFO
Membru exclus
Membru exclus

Data inscrierii: 11 Ian 2012

MesajTrimis: 14 Aug 2012 10:05 Download mesaj
Titlul subiectului:

[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
Sus
MrMxyzptlk
Membru
Membru

MesajTrimis: 14 Aug 2012 10:11 Download mesaj
Titlul subiectului:

Si este o intrebare mare si ce oculare folosesti, pentru ca daca folosesti ocularele din dotare nu ajungi la maximum ce poate telescopul tau.
SkyWatcher 150/750 EQ6-R; Oculare: Gold Line 6mm, Celestron Omni 32mm, 10mm, 25mm, GSO SuperView 30mm pe 2"; Filtre: Green #58A, ND 0.6, O-III Castell, Solar. CLS CCD; Barlow 2x, 3x; Canon 1100Da
Sus
Rock93ish
Membru
Membru

MesajTrimis: 14 Aug 2012 12:03 Download mesaj
Titlul subiectului:

multumesc pentru raspunsuri ......am oculare de 20,10,barlow si mai am un ocular de 5 milimetri insa nu e chiar de cea mai buna calitate....
mai am o intrebare .... filtrere colorate la ce se folosesc? pentru a evidentia detaliile?
Sus
Santo
Membru
Membru

Data inscrierii: 15 Aug 2012

MesajTrimis: 15 Aug 2012 11:57 Download mesaj
Titlul subiectului: oculare

Salut…
Pentru un Mak90 EQ1, ce oculare mai puetrnice as putea folosi?
Pentru a vedea Jupiter Saturn sau obiecte DEEP SKY?
Sus
UFO
Membru exclus
Membru exclus

Data inscrierii: 11 Ian 2012

MesajTrimis: 15 Aug 2012 15:48 Download mesaj
Titlul subiectului:

[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
Sus
metalgibson
Membru
Membru

Data inscrierii: 20 Sep 2012

Motto: iubiti cerul! acolo se ascunde viitorul nostru

MesajTrimis: 21 Sep 2012 20:32 Download mesaj
Titlul subiectului:

cine stie,cu ce oculare sunt compatibile telescoapele meade ds2114 si celestrone astromaster 130,pentru observatii deep sky cit mai bune?
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 19 Sep 2007

Motto: Sky is not the limit, it's the target

MesajTrimis: 21 Sep 2012 22:05 Download mesaj
Titlul subiectului: Re: oculare

Santo a scris:
Salut…
Pentru un Mak90 EQ1, ce oculare mai puetrnice as putea folosi?
Pentru a vedea Jupiter Saturn sau obiecte DEEP SKY?

Cu ocularele "puternice" nu se vad suficient de bine si DSO-urile.
Am avut un mak din-asta mic si e foarte simpatic; surprinzator de clar (un SkyWatcher) atat la planete cat si la DSO. Acum am un Orion, ceva mai maricel (102) si-l pun pe o Astro3, sau AZ3, depide de ce am de facut cu el.

Pentru planete ar fi indicat maxim un ocular Plossl sau ortoscopic de 9mm pus pe un barlow 2x (acromat, cel putin) - asta daca nu vreti sa va lipiti ochiul de un ocular de <5mm Smile

Sunt accesibile si cateva DSO-uri, dar pentru ele e nevoie de puteri ceva mai mici, ce pot fi obtinute cu oculare "largi" - focale lungi, campuri vizuale aparente largi: Erfle (sau alt design echivalent, wide-field) de 30-40mm, de preferat cu cat mai putina sticla in ele - stiu ca exista unele de 32mm si altele de 35mm pe piata, cu campuri de 66-70 grade.

Din pacate, alternative mai generoase (80-100 grade), desi sunt disponibile pe piata, nu sunt tocmai accesibile si sunt si putin impractice pe modelul asta de telescop - atat din cauza dimensiunii, cat si a limitarilor de ordin optic (nu mai vorbim de pret.......).

Cer senin!

Sus
sternchen
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Iun 2012

Motto: unde o fi luminita din capatu' tunelului?!

MesajTrimis: 21 Sep 2012 22:23 Download mesaj
Titlul subiectului:

metalgibson a scris:
cine stie,cu ce oculare sunt compatibile telescoapele meade ds2114 si celestrone astromaster 130,pentru observatii deep sky cit mai bune?

referindu-ma la celestron 130mm in general ocularele mari sunt pt DSO.Asta inseamna mai mari de 10mm.Desigur ca 20-25mm sunt mai bune.Care sunt compatibile?..fiind un telescop mic as zice plösssl sau super plössl 20-25mm.S-ar putea ca unu de 17 sa-ti dea cele mai bune detalii in DSO,data fiind apertura mai mica.Eventual un filtru DSO.Si eu mi-am comandat unu ieftin pt lunetica de 100mm,dar inca n-a venit.In orice caz UHC-urile merg bine de la 150mm in sus.Asadar ai avea nevoie de un filtru de banda mai larga,care sa lase mai multa lumina sa treaca. celestronu' tau nefiind foarte puternic,la fel ca luneta mea
Sus
saiph
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 19 Sep 2007

Motto: Sky is not the limit, it's the target

MesajTrimis: 21 Sep 2012 22:26 Download mesaj
Titlul subiectului: Re:

metalgibson a scris:

De regula, pentru observatii deep-sky e nevoie sa mentinem puterea instrumentului sub cea maxima pe care o poate oferi. Uneori chiar sub jumatate, depinde si de calitatea cerului si de tipul obiectului pe care dorim sa-l vedem.
Cand spun jumatate, putem intelege jumatate din puterea maxima teoretica (din calcul), sau jumatate din apertura - ceea ce ar fi mult mai indicat; apertura fiind de fapt diametrul obiectivului/oglinzii primare - caracteristica principala a telescoapelor pe care le folosesti.
DSO-urile fiind obiecte cu stralucire aparenta foarte scazuta, orice fortare a telescopului duce la pierderea luminii primite, prin micsorarea pupilei de iesire. Pentru a le vedea cat mai bine e nevoie de aperturi cat mai generoase...

In cele doua cazuri amintite, as merge pe niste oculare care sa dea puteri de maxim 50-65x.
Pentru primul (1000mm focala), un ocular de 15-25mm, daca gasesti un design wide-field eventual, iar pentru al doilea (650mm focala), un 10-15mm, la fel - design wide-field. Nu vreau sa fac recomandari de firme/modele, pentru ca experienta este foarte subiectiva - unii observatori sunt multumiti cu un model, sa zicem mai accesibil, altii prefera modelele "tunate" si ceva mai costisitoare.

De ce n-am zis puteri de 20-30x cat ar fi fost poate mai idicat, din anumite considerente, pentru DSO? Pentru simplul motiv ca am considerat si dimensiunea aparenta a obiectului in ocular drept criteriu de evaluare pentru "observatii cat mai bune" Smile Stiu ca mie-mi place sa vad cat mai bine conturat obiectul, decat sa ma uit la o ghighilice - putin mai luminoasa, ce-i drept, dar din care sa nu inteleg mare lucru.

Cer senin!

Sus
MrMxyzptlk
Membru
Membru

MesajTrimis: 21 Sep 2012 22:45 Download mesaj
Titlul subiectului:

metalgibson a scris:

mai asteapta opinii, insa eu as lua un ocular de 32mm pentru observatii Deep Sky ca sa ai un camp cat mai larg si o marire mai mica. cu un ocular 32mm cu AFoV de 52 de grade o sa ai o marire de 20x cu un camp real de 2.56 grade, ceea ce este indeajuns, ca dintr-o locatie intunecata sa vezi clar si galaxia Andromeda si alte obiecte pe suprafate mai mari (pentru suprafete mai mici ca clustere globulare sau alte obiecte mai mici poti folosii ocularele din dotare). Insa din cauza specificatiilor tehnice ale telescopului Astromaster 130 sa nu te astepti la imagini absolut spectaculoase, desii dintr-o locatie intunecata o sa ai posibilitatea de a vedea toto catalogul Messier in conditii destul de bune. deoarece ai deja un ocular de 10mm si 20 de mm poate sa-ti mai cumeri un ocular de 4-5mm pentru observatii planetare.

oricum totul depinde de gust, si ar fii indicat, daca ai posibilitatea, de a te deplasa la un star party undeva, la un club, unde ai avea posibilitatea de a incerca oculare de la altii sa vezi care iti place mai mult. si o alta chestie: cer cat mai senin si intunecat fara poluare luminoasa. pentru observatii corecte Deep Sky este extraordinar de important un cer cat mai putin poluat luminos pentru galaxii si nebuloase.

SkyWatcher 150/750 EQ6-R; Oculare: Gold Line 6mm, Celestron Omni 32mm, 10mm, 25mm, GSO SuperView 30mm pe 2"; Filtre: Green #58A, ND 0.6, O-III Castell, Solar. CLS CCD; Barlow 2x, 3x; Canon 1100Da
Sus
metalgibson
Membru
Membru

MesajTrimis: 25 Sep 2012 10:38 Download mesaj
Titlul subiectului:

ce puteti spune despre urmatoare HD webcamera,pentru a fi folosita la telescop?
http://www.ebay.com/itm/USB-2-0-Web-Cam-30...1c2ab9dfe6

Membru
Membru

MesajTrimis: 25 Sep 2012 10:39 Download mesaj
Titlul subiectului:

High definition and true color images.
360 degrees rotary function, all angle is available.
Compatible with USB2.0/1.1.
Auto exposing control.
Auto white balance, auto color correction.
Manual adjustable focal length.
Support CC2000, AIM, Netmeeting, ICQ, MSN Messenger, Yahoo Messenger and Skype etc.
Software is not needed (if you want to have more clear images, need to install software CD).
Note: Please plug the webcam in the computer before install software CD.

Image sensor: CMOS
Maximum dynamic pixel: 5.0M pixels (352x288, 640x480, 1280x1024, 1600x1200, 2048x1536, 2560x1920)
Maximum static pixel: 30.0M pixels (320x240, 640x480, 800x600, 1024x768, 1280x1024, 1600x1200, 2592x1944, 2848x2136, 3648x2736, 4000x3000, 5160x3870, 6324x4742) the pixel need to install software CD.
The focal length: 8 cm infinity
Signal-to-noise ratio: More than 48 dB (30 F/s 220 LUX).

Membru
Membru

MesajTrimis: 25 Sep 2012 10:40 Download mesaj
Titlul subiectului:

Iti recomand sa citesti topicul:

http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.ph...ght=webcam

Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Observatii astronomice - incepatori

Download topic
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact