Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
ursamajor Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010 Mesaje: 2796
Motto: Start spre viitor... Localitate: Brăila
|
Trimis: 10 Aug 2012 09:30 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
_________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
Sus |
|
 |
auriga Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008 Mesaje: 2133
|
Trimis: 10 Aug 2012 09:42 Download mesaj |
|
|
|
frumos. nu ai joc la rotile intermediare (dintre motor si melc)? ma refer la faptul ca oricum strangi piulita aceea roata tot ramane cu joc in planul ei. eu la heq5 aveam ceva joc pe ascensie l-am eliminat refacand surubul ce prinde roata la strung cu joc mai mic.
|
|
Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

|
Trimis: 10 Aug 2012 10:03 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
_________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

|
Trimis: 11 Aug 2012 17:18 Download mesaj |
|
|
|
|
Sus |
|
 |
ZENDOW Membru

Data inscrierii: 05 Aug 2010 Mesaje: 476
Motto: Analfabetii au avantajul ca nu fac greseli de ortografie. Localitate: TG.JIU
|
Trimis: 11 Aug 2012 17:39 Download mesaj |
Titlul subiectului: EQ5 |
|
|
|
Nu cred ca vrei sa faci foto cu un tub de 10 kg pe EQ5!
Mai ai si altele de pus pe montura si toate nu ar trebui sa treaca de 6 Kg asa ca tubul de 200 ramane doar pe vizual.
Scuze, acum realizez ca ai HEQ5, dar si pentru ea e cam mult un tub de asemenea marime mai ales ca intervine si faptul ca tubul nu e facut tocmai pentru astrofoto.
_________________ NDan
ED100 APO ,CG5-GT, binoclu Karl Zeiss Jena 10x50W Jenoptem |
|
Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

|
Trimis: 11 Aug 2012 18:51 Download mesaj |
Titlul subiectului: Re: EQ5 |
|
|
|
|
Sus |
|
 |
ZENDOW Membru

Data inscrierii: 05 Aug 2010 Mesaje: 476
Motto: Analfabetii au avantajul ca nu fac greseli de ortografie. Localitate: TG.JIU
|
Trimis: 12 Aug 2012 18:25 Download mesaj |
Titlul subiectului: EQ5 |
|
|
|
Problema e ca la newtonienele obisnuite campul plat util pentru astrofoto e cam mic, mai ales ca aparatul tau foto are un sezor cu diagonala mai mare de 25mm. Trebuie un corector de camp care e scump plus dezavantajele generale ale unui tub deschis(inclusiv riscul de a murdari senzorul).
Cred ca e mai usor de facut astrofoto(pentru DSO) cu o luneta mai ales apocromata si cu focala mica! Cred ca e pasul urmator si la tine.
Cer senin!
_________________ NDan
ED100 APO ,CG5-GT, binoclu Karl Zeiss Jena 10x50W Jenoptem |
|
Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5204
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
|
Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

|
Trimis: 12 Aug 2012 20:22 Download mesaj |
|
|
|
|
Sus |
|
 |
auriga Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008 Mesaje: 2133
|
Trimis: 12 Aug 2012 21:02 Download mesaj |
|
|
|
eu am pus un 200mm f/4.5 (e drept, mai usurel, doar 7kg) si luneta de ghidaj pe heq5 si a mers bine. singura problema a fost flexura diferentiala, dar cu un off-axis guider se poate face sa mearga excelent.
|
|
Sus |
|
 |
psemil Membru

Data inscrierii: 16 Aug 2010 Mesaje: 888
|
Trimis: 12 Aug 2012 21:51 Download mesaj |
|
|
|
Ursamajor a scris:
Citat: | Cum aș putea rigidiza cumva tubul? |
Eu cam asa am modificat tubul de 200 f/5 de la skywatcher: mi s-a parut ca bariletul primarei e cam fragil si l-am facut la strung din dural, impreuna cu schimbarea surub de colimare, am schimat sina vixen standard cu una losmandy mai lunga asa incat colierele prind tubul de langa focuser pana aproape de celula primarei. + schimbarea focuserului.
Cred ca inainte de toate trebuie sa faci teste sub cerul liber. Daca tot pregatesti sistemul pentru astrofoto incearca niste teste de astrofoto si in functie de ele vei stii ce te nemultumeste si ce trebuie schimbat. La mine prioritatile au fost initial legate de ghidaj.
|
|
Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

|
Trimis: 15 Aug 2012 08:22 Download mesaj |
|
|
|
|
Sus |
|
 |
starbuck Membru

Data inscrierii: 23 Ian 2011 Mesaje: 1111
|
Trimis: 15 Aug 2012 10:06 Download mesaj |
|
|
|
Nu stiu daca ai verificat cele de mai jos dar pana acum nu am vazut vreo discutie in acest topic despre echilibrare.
Daca zici ca la luneta nu ai avut probleme atunci problema greutatii limita tine si de echilibrare. Incearca sa echilibrezi telescopul mai bine pe ambele axe dupa ce ai instalat toata incarcatura(dslr, Barlow, etc). Deblocheaza complet montura pe ambele axe. Telescopul nu are voie sa miste nici macar un mm pe nici o axa indiferent de pozitia in care il lasi.
Inca o chestiune importanta. Pentru o echilibrare perfecta axa optica a portcularului trebuie sa fie paralela cu axa DEC, altfel vei avea dezechilibrare partiala de-a lungul cursei, mai ales daca esti la limita greutatii suportate.
O alta sursa posibila de vibratie este trepiedul care pe langa terenul solid si rigiditatea proprie mai trebuie si tensionat corespunzator, strangere buna a suruburilor de imbinare cu capul trepiedului si fara suporturile de plastic sau cauciuc din varfurile picioarelor.
|
|
Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

|
Trimis: 15 Aug 2012 10:34 Download mesaj |
|
|
|
|
Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5204
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
Trimis: 15 Aug 2012 13:00 Download mesaj |
|
|
|
Prima sursa de vibratii sunt chiar motoarele pas cu pas.
Daca mai ai si backlash + incarcare la maxim + tub care rezoneaza ...
Incearca la diferite declinatii si vezi daca se modifica vibratia.
|
|
Sus |
|
 |
|