| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
Akenaton Membru

Data inscrierii: 07 Aug 2012 Mesaje: 6
|
Trimis: 09 Aug 2012 09:19 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Domnilor, sunt extrem de impresionat de cunostintele Dvs. in materie de optica. Imi imaginez cat trebuie sa stiti in materie de observatii astronomice. Va rog doar sa va fie mila de un biet incepator care inca nu are habar de toate acestea. Cunostintele acestea le-ati dobandit in timp iar scopul unui forum este de a impartasi experienta (ma refer la un forum de acest gen, normal). Ca sa pot tine pasul cu voi ar trebui sa incep prin a-mi dobandi cunostinte de baza in domeniul opticii. Cred ca ar dura ceva timp si mai am si serviciu si niscaiva alte obligatii. Judecand dupa ceea ce-mi recomandati cred ca nu o sa ajung niciodata sa-mi iau un telescop/lunate/binoclu pentru ca toate parerile sunt pertinente dar fiecare imi spune altceva (sau poate inteleg eu gresit). Deci pentru deepsky si astrofotografie care este verdictul final avand in vedere ca am un buget de 4-500 euro? Se poate sa ma ajutati punctual, indicandu-mi exact un link catre produs? Eu gasisem ceva (am inceput acest topic cu respectiva oferta). Mihaly Csere mi-a spus ca este perfect pentru acest scop. Dupa ce imi achizitionez telescopul promit sa ma pun la punct cu optica (in fond este in interesul meu). Un inceput trebuie sa fie in toate...deci o sa incep prin a-mi achizitiona un telescop pe baza recomandarilor voastre ,daca se poate, profitand de experienta voastra in domeniu.
Va multumesc foarte mult tuturor ,
Dan |
|
| Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010 Mesaje: 2796
Motto: Start spre viitor... Localitate: Brăila
|
Trimis: 09 Aug 2012 09:30 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul. _________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
| Sus |
|
 |
Akenaton Membru

Data inscrierii: 07 Aug 2012 Mesaje: 6
|
Trimis: 09 Aug 2012 09:37 Download mesaj |
|
|
|
...am vorbit cu ministra de finante (sotia)...se poate mari bugetul...deci care ar fi recomandarea ta @ursamajor, pentru unul care sa fie propice si pentru astrofotografie? (cu un link catre produs daca se poate, te rog frumos ) |
|
| Sus |
|
 |
sternchen Membru

Data inscrierii: 02 Iun 2012 Mesaje: 1005
Motto: unde o fi luminita din capatu' tunelului?! Localitate: austria
|
Trimis: 09 Aug 2012 09:46 Download mesaj |
|
|
|
multumim.
Personal nu am cunostinte f vaste in domeniu,dar am mai "furat" cate ceva,inclusiv de pe forum.
Deepsky-astrofoto..as zice ca telescopu din linkul de la inceputu topicului ar fi bun.
La 4-500 ai putea sa-ti iei ceva mai bun,un 200/1200 de ex.Sau un APO-poate gasesti la pretu asta
Oricum la 500e gasesti ceva de treaba.Ideea e sa te multumeasca,sa aiba optica buna si sa nu mai ai nevoie de altu' mai incolo
Am auzit ca TS/GSO sunt bune sau telescoapele RC...important e sa fie tubu optic bun/nou,iar montura o poti lua si second.important e sa fie optica buna,partea mecanica se mai ajusteaza..
Mai vezi ce zic si altii |
|
| Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

|
Trimis: 09 Aug 2012 09:50 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul. _________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere.
Ultima modificare efectuata de catre ursamajor la 09 Aug 2012 09:51, modificat de 1 data in total |
|
| Sus |
|
 |
auriga Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008 Mesaje: 2163
|
Trimis: 09 Aug 2012 09:50 Download mesaj |
|
|
|
astrofotografia nu este usoara. pentru rezultate bune vei avea de investit in primul rand intr-o montura buna, apoi in tot soiul de accesorii (adaptoare, corectoare, etc). plus o camera d-slr / ccd, un sistem de ghidaj, reglaje peste reglaje, etc. daca nu ai bani suficienti sa cumperi aparatura 'profesionala ' (o montura medie incepe de la 2-3000 euro, una buna de pe la 4-6000 eur) povestea se poate lungi la infinit.
reflectorul de 150mm f/5
vizual
plusuri:
are deschidere relativ mare, fiind foarte bun la obiecte deepsky extinse gen galaxii/nebuloase;
minusuri:
necesita colimare, aclimatizare putin mai lenta fata de refractor;
pentru a-i folosi tot campul s-ar putea sa fie necesar corector de coma, aici depinde cat de exigent esti;
la capitolul planete/luna/stele duble/roiuri sufera datorita curentilor din tub, obstructiei centrale (lipsa contrast), colimare, aclimatizare, etc.
fotografic -
plusuri : raportul focal f/5 (rapid).
minusuri:
-cu un senzor mare are nevoie de corector de coma;
-este mai greu decat un refractor, avand nevoie de minim (h)eq5;
-performanta afectata de o serie de factori (colimare, aclimatizare, curenti tub, reflectivitate oglinzi, etc).
Pe de alta parte, un refractor APO este instrumentul aproape perfect, nu prea ai ce sa ii reprosezi decat deschiderea mica (ce afecteaza observatiile dso), bineinteles pretul iar fotografic probabil vei avea nevoie si de un aplatizor de camp/reducator de focala. Montura buna nu se exclude, desi este mai usor.
Succes! |
|
| Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

|
Trimis: 09 Aug 2012 10:25 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul. _________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
| Sus |
|
 |
auriga Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008 Mesaje: 2163
|
|
| Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

|
Trimis: 09 Aug 2012 10:52 Download mesaj |
|
|
|
|
| Sus |
|
 |
sternchen Membru

|
Trimis: 09 Aug 2012 11:12 Download mesaj |
|
|
|
sunt si apo mai mari110/770 sub 1000euro tubu
Am vazut aici la mine,dar firma are filiala si in Romania-telescop expert.Probabil se poate comanda prin firma |
|
| Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

|
Trimis: 09 Aug 2012 11:16 Download mesaj |
|
|
|
|
| Sus |
|
 |
sternchen Membru

|
Trimis: 09 Aug 2012 11:19 Download mesaj |
|
|
|
| ursamajor a scris: | | ce înteleg astronomii prin contrast, fiindcă mie nu mi s-a părut câtuși de puțin că o lunetă "furnizează" mai mult contrast decât telescopul. |
prin contrast se intelege simplu vorbind si pe intetesu' tuturor calitatea imaginii cu tot ce presupune ea,si de aici incepe o intreaga poveste... |
|
| Sus |
|
 |
sternchen Membru

|
Trimis: 09 Aug 2012 11:21 Download mesaj |
|
|
|
| cei care vor sa faca ceva astrofoto s-ar putea sa-i coste "ceva " mai mult |
|
| Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

|
Trimis: 09 Aug 2012 11:41 Download mesaj |
|
|
|
|
| Sus |
|
 |
sternchen Membru

|
Trimis: 09 Aug 2012 11:48 Download mesaj |
|
|
|
| eu am spus ce inteleg in romana, nu in engleza,ca sa inteleaga toata lumea ,desi nu sunt astronom asa cum ai cerut |
|
| Sus |
|
 |
|