Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Catalin Paduraru Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2006 Mesaje: 2285
|
Trimis: 17 Iul 2012 01:27 Download mesaj |
Titlul subiectului: Si totusi ne invartim prin spatiu :) |
|
|
|
Salut, nu stiu daca este clar pentru toata lumea ca noi ne invartim pe o elipsa prin spatiu. Asa ca am facut o fotografie cand Soarele de afla aproape de periheliu si una cand se afla aproape de afeliu. Am pus imaginile una langa cealalta pentru o comparatie mai usoara a diametrului aparent.
Imaginea aici: http://www.astrosnake.com/
Spor! |
|
Sus |
|
 |
auriga Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008 Mesaje: 2117
|
|
Sus |
|
 |
Catalin Paduraru Membru

|
Trimis: 17 Iul 2012 10:16 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Multumesc!
Imi propusesem de ceva timp sa fac imaginea asta dar mereu uitam sa fac fotografiile cand trebuiau
Spor! |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11253
|
Trimis: 17 Iul 2012 10:17 Download mesaj |
|
|
|
Prima poza e iarna, soarele e jos, a doua e vara cand e sus. Nu cumva pozitia mai joasa "mareste" imaginea? Nu mai tin minte ce zicea optica. La aphelion reprezinta 103.4% fata de distanta la perihelion. In pixeli se confirma? N-am originalul pozelor la dimensiunea reala sa fac diferenta. |
|
Sus |
|
 |
Catalin Paduraru Membru

|
Trimis: 17 Iul 2012 10:26 Download mesaj |
|
|
|
Nu Valy, este marita fiindca suntem mai aproape Inca nu am masurat exact care este diferenta dar o s-o fac.
Spor! |
|
Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010 Mesaje: 2796
Motto: Start spre viitor... Localitate: Brăila
|
Trimis: 17 Iul 2012 10:44 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul. _________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 17 Iul 2012 10:47 Download mesaj |
|
|
|
Stiu ca distanta variaza, intrebam doar daca atmosfera nu distorsioneaza vreun pic. Am masurat imaginile de la soho, da o dimensiune de 103.48% mai mare, dar asta ca e destul de grosiera masuratoarea, 892 vs. 862 de pixeli deci eroarea de +-1 pixel poate fi destul de mare. Soho zboara ca si noi in jurul Soarelui. Aici se vede si in timp cum variaza, cativa pixeli: http://www.youtube.com/watch?v=A63zniT2gT8...mp;list=UL
Ursa, stiu de iluzia optica, dar nu asta ziceam, ci daca atmosfera joaca vreu rol, sa nu uitam ca iarna e la cateva grade deasupra, vara e aproape la 90', diferenta de grosime a atmosferei e mare, diferenta de unghi e mare.
Ultima modificare efectuata de catre valy la 17 Iul 2012 10:52, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
 |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4212
|
Trimis: 17 Iul 2012 10:51 Download mesaj |
|
|
|
Din analiza imaginilor de pe site-ul lui Catalin Paduraru, diametrul vertical e egal cu cel orizontal pentru ambele fotografii: 380 pixeli pentru iarna, 367 pixeli pentru vara. Raportul ar fi de 103.5%... |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 17 Iul 2012 10:54 Download mesaj |
|
|
|
Deci se poate spune ca am demonstrat stiintific ceea ce se credea teoretic: pamantul se invarte pe o elipsa in jurul soarelui (sau invers). Si am fost si rigurosi: 3 demonstratii indepenedente, Catalin, Marius si eu. Ursa nu se pune, el e cu "crede si nu cerceta":
 |
|
Sus |
|
 |
Catalin Paduraru Membru

|
Trimis: 17 Iul 2012 11:10 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc Marius pentru masuratoare. Sunt uimit de precizia masuratorilor
Spor! |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 17 Iul 2012 11:12 Download mesaj |
|
|
|
Mda, sa mai zica cineva acum ca suntem doar poieti si pictori. Cu asta le-am inchis gura. |
|
Sus |
|
 |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4212
|
Trimis: 17 Iul 2012 11:18 Download mesaj |
|
|
|
Catalin Paduraru a scris: | Multumesc Marius pentru masuratoare. Sunt uimit de precizia masuratorilor |
Cu placere, Paint-ul sa traiasca!
Am vrut sa evidentiez si o eventuala diferenta de diametre datorata refractiei atmosferice, dar cred ca e sub 1 pixel din cei 380 chiar si pentru altitudinea de vreo 20 de grade de pe timpul iernii, la meridian... |
|
Sus |
|
 |
UFO Membru exclus

Data inscrierii: 11 Ian 2012 Mesaje: 1049
|
Trimis: 17 Iul 2012 16:01 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul. |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 17 Iul 2012 16:10 Download mesaj |
|
|
|
UFO a scris: | Nu știu de unde ați tras dumneavoastră, în toate postările de mai sus, că s-a demonstrat că ne rotim în jurul Soarelui !
|
De rotit sigur ne rotim, dovada e ca de la un timp ma simt foarte ametit. In plus daca te uiti pe cer vezi ca toate se deplaseaza intr-un singur sens, e drept ca pentru cei din emisfera sudica ele se deplaseaza in alt sens dar sper ca acest mic detaliu sa nu infirme teoria (ne confirma Catalin Paduraru cand ajunge acolo, face poze si comparam). Acu' ce vrei sa zici ca defapt totul se invarte in jurul pamantului? |
|
Sus |
|
 |
UFO Membru exclus

Data inscrierii: 11 Ian 2012 Mesaje: 1049
|
Trimis: 17 Iul 2012 16:56 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul. |
|
Sus |
|
 |
|