Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11411
|
Trimis: 05 Iul 2012 10:32 Download mesaj |
Titlul subiectului: Autoguiding |
|
|
|
Am un controler ( http://www.365astronomy.com/lacerta-eqhc-h...-2558.html ) care are intrare pentru semnal de autoguiding. N-am legatura dintre el si laptop pe usb dar vreau sa folosesc microcontrolerul arduino pentru asta.
Puteti sa imi faceti o recomandare pentru un soft de autoguiding? El probabil va folosi un protocol, ceva specificatii pentru respectivul protocol aveti? O sa implementez protocolul in microcontroler.
Multumesc. |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
|
Sus |
|
 |
Catalin Paduraru Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2006 Mesaje: 2287
|
Trimis: 09 Iul 2012 12:14 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
PHDGuiding. |
|
Sus |
|
 |
auriga Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008 Mesaje: 2141
|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 09 Iul 2012 12:46 Download mesaj |
|
|
|
Da, dar cu observatia ca la mine microcontrolerul face si comanda motoarelor si conexiunea USB cu PC-ul. Insa trebuie sa "decodific" protocoalele de comunciare. Eventual fac reverse engineering: pun PHD sa lucreze si interceptez comenzile si le transmit inapoi la PC, practic folosesc arduino pe post de "osciloscop". Fabric o stea, o misc putin intr-o parte vad ce semnal da, o misc si in cealalta parte iar vad ce trimite, si tot asa. |
|
Sus |
|
 |
Liliensternus Membru

Data inscrierii: 28 Iul 2009 Mesaje: 191
Motto: Nothing lasts forever Localitate: Bucuresti
|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 09 Iul 2012 17:23 Download mesaj |
|
|
|
Pai tocmai ca din ce vad acolo nu scap de mestereli sau poate n-am inteles. Oricum n-am ce mai mesteri, iar partea de "soft" e o placere, nu renunt la ea
LE: cred ca mi-am dat seama ca softuri gen PHD "vorbesc" cu device-uri predefinite prin driveri. Nu ma pricep la driveri deci tot varianta de a-mi face soft de autotracking e mai fezabila. Dealtfel nici nu-i foarte complicat. |
|
Sus |
|
 |
|