Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 234762 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2851 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Empedocles85 |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
iuli72an Membru

Data inscrierii: 14 Apr 2012 Mesaje: 311
Motto: When anything else fails, HamRadio! Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 10 Iun 2012 13:09 Download mesaj |
Titlul subiectului: M13 si M53 din Bucuresti |
|
|
|
Salutari,
Avand in vedere ca abia ieri am primit si eu ocularul de 32mm, aseara am putut observa (impreuna cu nevasta) cu Mak-ul meu de 127mm, din Bucuresti , alte cateva doua noi obiecte Messier, ce vor fi trecute in lista "seen":
- M13 (Hercules)
- M53 (in timp ce cautam M3)
Toate, erau destul de aproape de Zenit, la ora observatiilor.
Chiar daca ocularul de 32mm m-a ajutat sa le gasesc cu mai mare usurinta, contrastul m-a ajutat enorm cu ocularul de 10mm (cel standard). Evident ca nu a fost o cine stie ce senzatie, insa m-am putut delecta timp de cateva minute bune, cu aceste obiecte.
Singurul lucru care m-a impresionat a fost faptul ca am putut remarca cateva detalii ale lui M13 cu ocularul 6mm UWA, dupa minute bune de observat continuu cu acest ocular. Chiar si cu cel de 10mm dupa o adaptare indelungata a ochiului, am putut remarca doar cateva zeci din setelele mai luminoase aflate in centrul la M13. Ma gandesc ca un ocular 10mm UWA, n-ar strica la casa omului, ca sa il inlocuiesc pe cel standard.
Totusi recunosc, un motor RA, m-ar fi ajutat mult mai mult.
Sunt curios cum se vad multe alte obiecte din afara Bucurestiului, eventual la peste 1000m altitudine (evident cu cer senin)!
Pana la alte vesti, "Cer senin si Doamne ajuta! _________________ Skywatcher Mak 127/1500 EQ3-2 (Black Diamond), Skywatcher 150/750 (Black Diamond) GoTo SynScan, Binoclu 10x25, Oculare: 6,10,12,25,26,32mm, filtru lunar (verde - noname), filtru solar Baader, DSLR Nikon D60 (cu remote control) si adaptor T2, WebCam uEye. |
|
Sus |
|
 |
Enceladus Membru

Data inscrierii: 26 Iul 2011 Mesaje: 25
|
Trimis: 10 Iun 2012 15:56 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Felicitari pt. observatie.Un motoras R.A. ti-ar prinde bine cand observi cu un ocular puternic iar, pana cand ai ocazia sa iesi din Bucuresti ia-ti un filtru LPR (Anti-poluare luminoasa)  |
|
Sus |
|
 |
iuli72an Membru

|
Trimis: 10 Iun 2012 17:43 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc Enceladus pentru atentie, mesaj si urare si mai ales pentru sugestia cu filtrul LPR.
Vre-o idee de filtru bun, care sa fie pana in 150 RON? _________________ Skywatcher Mak 127/1500 EQ3-2 (Black Diamond), Skywatcher 150/750 (Black Diamond) GoTo SynScan, Binoclu 10x25, Oculare: 6,10,12,25,26,32mm, filtru lunar (verde - noname), filtru solar Baader, DSLR Nikon D60 (cu remote control) si adaptor T2, WebCam uEye. |
|
Sus |
|
 |
Enceladus Membru

|
Trimis: 10 Iun 2012 20:15 Download mesaj |
|
|
|
Nu stiu unul care sa fie pana in 150 ron dar ca sa iti ajunga banii lasa motorasul pe altadata...eu o sa imi iau mai intai motorul pt. ca nu stau la oras, ma deranjeaza doar un stalp  |
|
Sus |
|
 |
iuli72an Membru

|
Trimis: 10 Iun 2012 20:23 Download mesaj |
|
|
|
Sunt curios care este calitate acestui filtu: http://astromagazin.ro/catalog/filtru-omeg...-1420.html
Evetual daca ar mai putea veni careva cu vre-o idee. _________________ Skywatcher Mak 127/1500 EQ3-2 (Black Diamond), Skywatcher 150/750 (Black Diamond) GoTo SynScan, Binoclu 10x25, Oculare: 6,10,12,25,26,32mm, filtru lunar (verde - noname), filtru solar Baader, DSLR Nikon D60 (cu remote control) si adaptor T2, WebCam uEye. |
|
Sus |
|
 |
horatius Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006 Mesaje: 1207
|
Trimis: 10 Iun 2012 21:14 Download mesaj |
|
|
|
http://www.skywatcher.ro/Educatie/Intrebari/accesorii.htm#7. Filtre de banda ingusta si de reducere a poluarii luminoase. Ce sunt si la ce ajuta
Un filtru de reducere a poluarii luminoase poate fi un UHC, daca vrei sa observi nebuloase. Sau un filtru bazat pe neodymium cum e Moon&SkyGlow Neodymium de la Baader daca vrei o crestere generala a contrastului indiferent de obiect. Filtrul Neodymium are cel mai vizibil efect la planete, imaginea fiind mai sharp. Filtrul taie si sodiul, lumina emisa de multe din becurile de iluminat public, cele cu lumina galbena.
Din pacate insa la 150 lei nu poti lua decat o imitatie de filtru, cu sticla fara o calitate deosebita (ex. l/1... l/2 cum am gasit la multe filtre gso, de unde provine si omegonul respectiv), reflexii parazite, si izolarea unei benzi mult prea larga pentru ce ar trebui sa faca filtrul respectiv de unde si diferentele de imagine fata de un filtru bun. Iti recomand si tie si tuturor ce mai citesc pe aici sa alegeti filtre de calitate. Efectele pe care le au filtrele in general sunt subtile, asa ca un filtru impropriu nu face mai nimic si mai si distruge imaginea. Inca filtrele chinezesti nu se compara cu filtrele realizate de producatorii europeni si americani, Baader, Astronomik, Astrodon, Custom Scientific. _________________ Horatius
STARMAX Astronomie
Importator oficial Celestron, Baader Planetarium, PlaneWave, Sky-Watcher, Vixen, Lunt, Explore Scientific, ATIK
www.skywatcher.ro
www.starmax.ro |
|
Sus |
|
 |
iuli72an Membru

|
Trimis: 11 Iun 2012 09:28 Download mesaj |
|
|
|
Pai si atunci ramane intre Filtru Neodynium si UHC-S de 1,25".
Care este cel mai indicat in conditiile date?
Multi cred ca o sa spuna "ala mai scump", insa sper sa existe motive intemeiate. _________________ Skywatcher Mak 127/1500 EQ3-2 (Black Diamond), Skywatcher 150/750 (Black Diamond) GoTo SynScan, Binoclu 10x25, Oculare: 6,10,12,25,26,32mm, filtru lunar (verde - noname), filtru solar Baader, DSLR Nikon D60 (cu remote control) si adaptor T2, WebCam uEye. |
|
Sus |
|
 |
Enceladus Membru

|
Trimis: 11 Iun 2012 14:27 Download mesaj |
|
|
|
Cred ca cal UHC...nu m-am uitat la preturi, sper ca e mai ieftin  |
|
Sus |
|
 |
MrMxyzptlk Membru

Data inscrierii: 02 Mai 2012 Mesaje: 745
|
|
Sus |
|
 |
iuli72an Membru

|
Trimis: 11 Iun 2012 16:38 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc mult MrMxyzptlk. _________________ Skywatcher Mak 127/1500 EQ3-2 (Black Diamond), Skywatcher 150/750 (Black Diamond) GoTo SynScan, Binoclu 10x25, Oculare: 6,10,12,25,26,32mm, filtru lunar (verde - noname), filtru solar Baader, DSLR Nikon D60 (cu remote control) si adaptor T2, WebCam uEye. |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|