Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
sternchen Membru

Data inscrierii: 02 Iun 2012 Mesaje: 1005
Motto: unde o fi luminita din capatu' tunelului?! Localitate: austria
|
Trimis: 05 Iun 2012 10:14 Download mesaj |
Titlul subiectului: ciao |
|
|
|
salut,
as fi curios sa stiu cam ce as putea vedea cu luneta mea de 90mm.
m-am uitat desigur prin ea dar cel mai des de pe balcon si nu m-am putut orienta pre mult pe cer ?
am vazut totusi jupiter,o luna superba,si nebuloasa cred-arata ca opata neclara undeva mai aproape de orizont.Am fost multumit de ce am vazut...as mai putea vedea si alte deep sky?brate de galaxii?...cat de cat  |
|
Sus |
|
 |
UFO Membru exclus

Data inscrierii: 11 Ian 2012 Mesaje: 1049
|
Trimis: 05 Iun 2012 13:41 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul. |
|
Sus |
|
 |
Teo Membru

Data inscrierii: 23 Aug 2009 Mesaje: 2593
|
Trimis: 05 Iun 2012 16:03 Download mesaj |
|
|
|
UFO a scris: | ......... galaxiile se vor afla in numarul cel mai mic, fiind obiectele cele mai slabe in stralucirea aparenta.
.........
|
Prima parte e oarecum corecta dar a doua afirmatie ?
Ore asa sa fie ?
Dar despre M 31 Andromedae ce parere ai ?
Apoi M 33 Trianguli .
Ultima modificare efectuata de catre Teo la 05 Iun 2012 16:10, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
 |
sternchen Membru

|
Trimis: 05 Iun 2012 16:09 Download mesaj |
Titlul subiectului: salut |
|
|
|
eu n-am apucat sa vad andromeda doar jupiter ,luna si o nebuloasa cred ca era... |
|
Sus |
|
 |
Teo Membru

|
Trimis: 05 Iun 2012 16:12 Download mesaj |
|
|
|
Andromeda se vede si cu ochiiul liber pentru ca este o constelatie.
In ceea ce priveste galaxia M 31 Andromedae se poate vedea in conditii de cer negru, cu vederea periferica si cu ochiul liber.
Eu am observat-o doar cu ochii din dotare chiar vara trecuta la tara, pe un cer negru, fara sa am un telescop la mine.
In cautatorul lunetei sau cu un binoclu modest apare mult mai bine decat multe alte nebuloase situate in interiorul Galaxiei noastre . |
|
Sus |
|
 |
UFO Membru exclus

Data inscrierii: 11 Ian 2012 Mesaje: 1049
|
Trimis: 05 Iun 2012 16:19 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul. |
|
Sus |
|
 |
Teo Membru

|
Trimis: 05 Iun 2012 16:21 Download mesaj |
|
|
|
Ca numar, intr-un instrument cu apertura mica, da.
De aceea am spus ca sunt de acord cu prima parte a afirmatiei.  |
|
Sus |
|
 |
sternchen Membru

|
Trimis: 05 Iun 2012 22:51 Download mesaj |
Titlul subiectului: merci |
|
|
|
multumesc pt informatii si ma bucur ca sunt sperante de a vedea mai mult decat luna si planete cu o luneta de 90mm.Am aflat din paginile nemtesti ca e foarte important cata lumina ajunge la ochi prin ocular.Termenu se numeste "austrittpupile".asta depinde de luminozitatea obiectului observat si caracteristicile telescopului(apertura,distanta focala,ocular).Astfel pt planete si luna AP~1 iar pt deep-sky de la 2 in sus.Cu cat ocularu e mai mare cu atat AP e mai mare.Asadar pt deep-sky voi folosi 20mm ocular dupa apo barlow(cu sau fara filtru),iar pt planete aproape 11mm folosind prisma dupa barlow obisnuit(3ori marire) |
|
Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9694
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 05 Iun 2012 23:39 Download mesaj |
|
|
|
Bine ai venit! N-ai nevoie de barlow pentru DSO. Îl poți utiliza atunci când seeing-ul este foarte bun (turbulența redusă) la planete, lună și stele duble pentru a obține măriri mai mari. Cu luneta mea de 80mm am văzut foarte multe obiecte, ideea este să înveți cerul și să faci cât mai multe observații și treptat vei vedea că e un instrument bun care o să te țină multă vreme ocupat. Condițiile sunt precis mai bune dacă te deplasezi în afara localității, de la balcon e puțin probabil să fii impresionat de ceea ce se vede.
Dacă ai un filtru solar (folie Baader) nu rata tranzitul lui Venus de mâine dimineață!
Cer senin! _________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
Sus |
|
 |
|