Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Vlad Membru

Data inscrierii: 10 Sep 2008 Mesaje: 691
|
Trimis: 25 Mar 2012 23:15 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
nobody a scris: | O intrebare scurta despre Pixinsight:
Daca stapanesc, cat de cat, Photoshop-ul, este ceva pentru care merita sa studiez Pixinsight ?
|
Multe.
Ofera o flexibilitate de prelucrare exceptionala. Lucuri pe care in PS le faci in mai multi pasi, in Pixi le faci mai repede (si mai bine). Pana la urma, este special creat pentru foto astronomica. La Photoshop folosim exceptionala versatilitate ca sa o adaptam nevoilor astrofoto.
Insa, asta nu inseamna a nu poti sa obtii rezultate foarte bune si cu PS si Maxim. Pixinsight, parerea mea, permite sa extragi mai multa informatie dintr-o imagine. Am inteles ca si observatoare profesionale il folosesc, insa asta nu art trebui sa fie un argument pentru tine
In orice caz, sa nu judeci Pixinsightul pe baza imaginilor mele.
Ar fi foarte incorect pentru programul acesta.. |
|
Sus |
|
 |
Emil Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007 Mesaje: 1271
|
Trimis: 25 Mar 2012 23:29 Download mesaj |
|
|
|
Photoshopul pot spune ca de ceva vreme il tin cat de cat in frau.
Pentru interesati cartea "Photoshop Astronomy" a fost cea care mi-a explicat cum se foloseste Photoshopul in astrofotografie.
PixInsight.... cu asta ma "bat" de putin timp insa are cateva functii foarte puternice, obtine un flat artificial mult mai bun decat PS-ul insa in detalii nu pot intra pentru ca il folosesc mai rar (mai ales atunci cand nu reusesc sa trag sky-flat-uri). Pe partea de background noise reduction se misca iar bine de tot.
Consider personal ca PS-ul bine stapanit face cam la fel insa am observat o migrare a astrofotografilor seriosi catre PixInsight sau CCDStack insa fara abandonarea in totalitate a PS-ului. |
|
Sus |
|
 |
Vlad Membru

|
Trimis: 25 Mar 2012 23:55 Download mesaj |
|
|
|
Emil Kolbert a scris: | Photoshopul pot spune ca de ceva vreme il tin cat de cat in frau.
Pentru interesati cartea "Photoshop Astronomy" a fost cea care mi-a explicat cum se foloseste Photoshopul in astrofotografie.
PixInsight.... cu asta ma "bat" de putin timp insa are cateva functii foarte puternice, obtine un flat artificial mult mai bun decat PS-ul insa in detalii nu pot intra pentru ca il folosesc mai rar (mai ales atunci cand nu reusesc sa trag sky-flat-uri). Pe partea de background noise reduction se misca iar bine de tot.
Consider personal ca PS-ul bine stapanit face cam la fel insa am observat o migrare a astrofotografilor seriosi catre PixInsight sau CCDStack insa fara abandonarea in totalitate a PS-ului. |
cred ca subiectul in general merita un topic separat - eventual chiar sa mutam ultimele mesaje acolo, deoarece sunt din ce in ce mai interesante. Eu sunt la nceput de drum In Pixinsight, insa am remarcat o imbunatatire a rezultatelor de vreo cateva luni de cand il folosesc, si, mai ales, descopar tot timpul cai noi de a avansa.
Ce parere ai, Moderator? Emil ma refer ca tu banuiesc ca poti sa faci asta |
|
Sus |
|
 |
Emil Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007 Mesaje: 1271
|
Trimis: 26 Mar 2012 00:26 Download mesaj |
|
|
|
Nope, doar pe rubrica monturi...acolo pot da split, muta si mai ales sa tai in stanga si in dreapta
Eu favorizez un domeniu de sine statator pentru soft asa cum este Astrofoto samd |
|
Sus |
|
 |
Vlad Membru

|
Trimis: 26 Mar 2012 13:37 Download mesaj |
|
|
|
Emil Kolbert a scris: | Eu favorizez un domeniu de sine statator pentru soft asa cum este Astrofoto samd |
I second that! All those in favor?
Laurentiu, poti tu sa deschizi un sub-forum pentru Soft de Astronomie?
Am lasat un mesaj si la "sugestii"
Multam! |
|
Sus |
|
 |
sabin fota Membru de onoare

Data inscrierii: 09 Iul 2008 Mesaje: 747
Motto: Nihil Sine Deo Localitate: Drobeta Turnu Severin
|
Trimis: 26 Mar 2012 18:52 Download mesaj |
|
|
|
Lucrand mult cu fotografiile, PS-ul il stapanesc cat de cat bine, iar de o perioada am inceput sa folosesc si Pixi (o imagine o prelucrez alternativ in PS si in Pixi) care are functiile punct ochit punct lovit, numai ca nu sta prea bine la capitolul tutoriale.....
Oricum cred ca nu o sa renunt niciodata la PS in prelucrarile astrofoto _________________ http://sabinfota.ro |
|
Sus |
|
 |
Vlad Membru

|
Trimis: 23 Mai 2012 11:30 Download mesaj |
|
|
|
Stiu ca probabil nu are nici o relevanta, dar oricum sunt bucuros caci azi mi-au ales poza asta ca AAPOD (Amateur apod..) pe site-ul astronomy.fm..
http://aapod.astronomy.fm/2012-05-23/M63.html
Nici o legatura cu prestigiosul APOD dat de NASA..
Aici se aleg poze mult mai...accesibile astrofotografului normal |
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 23 Mai 2012 14:30 Download mesaj |
|
|
|
Bravo Vlad ... la mai multe astfel de realizari!
Usor, usor ... pana la APOD _________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
|