Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
neox Membru

Data inscrierii: 17 Iun 2008 Mesaje: 1553
|
Trimis: 06 Iul 2008 23:58 Download mesaj |
Titlul subiectului: Binocluri Steiner. De ce asa de scumpe??? |
|
|
|
Am si eu o nelamurire cu privire la binocluri si preturi. Am gasit pe net binocluri Steiner sau Zeiss care ajung la scoruri astronomice de genu 800- 900$ pt configuratii obisnuite 10x50 sau 12x60 si nu inteleg de ce asa de mult. Stiu ca sunt firme de renume si toate cele dar totusi....Inteleg asta la o luneta ED sau apo unde se lucreaza la mariri critice pana la limita, dar la un binoclu? Mai stiu si ca la unele binocluri moderne au inclus si sisteme de stabilizare a imaginii sa le tii in mana fara probleme, dar totusi 900$ si mai mult pt un 10x50? |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 07 Iul 2008 06:59 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Eu am aici acasa un binoclu chinezesc pentru copii din plastic de 8x30 pe care cer 3500$ (negociabil) Esti curios de ce? Pentru ca ma gandesc ca poate gasesc un fraier sa-mi dea atat pe el Daca nu s-o gasi nici unul ... asta e. Eu am incercat  |
|
Sus |
|
 |
neox Membru

Data inscrierii: 17 Iun 2008 Mesaje: 1553
|
Trimis: 07 Iul 2008 15:16 Download mesaj |
|
|
|
Nu stiu ce sa zic. Daca ne gandim asa inseamna ca aceeasi regula se aplica si la Televue ( ca exemplu). Ei au oculare care costa de 2-3 ori mai mult decat la alti producatori si nu ma refer la ocularele foarte exotice. Cu toate astea nu am auzit pe nimeni sa spuna despre Televue ca au noroc de fraerii care sa dea 100-300$ si mai mult pe un ocular. Deci binoclurile respective ar trebui sa fie niste bijuterii sa merite atatia bani. |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11324
|
Trimis: 07 Iul 2008 15:44 Download mesaj |
|
|
|
Cred ca este un mix din cele doua: bune dar si preturi exagerate. Materiale de calitate, lucratura de calitate. Singura problema ar fi ca pretul creste nu liniar ci exponential fata de calitatea oferita. La o prima ochiada:
Weather Resistance: Waterproof
Warranty: Steiner 30 Year USA Warranty |
|
Sus |
|
 |
renegatul Membru

Data inscrierii: 20 Noi 2008 Mesaje: 145
|
Trimis: 28 Mar 2012 01:02 Download mesaj |
|
|
|
Parerea mea este ca la categoria premium la binocluri cu cat creste calitatea imaginii sa zicem linear, costurile pentru obtinerea calitatii mai bune urca exponential ,bineninteles cu adausul producatorului care se mandreste ca are cel mai bun binoclu deci mai pune si el un adaus , " de e un produs de lux "
Doriti un exemplu
Un incepator sportiv la sprint la 100 metri are nevoie ,ca sa ai alerge sub ,sa zicem 13 secunde , de 3 luni de antrenanement ,sa-i alerge sub 12 secunde vreo un an si ceva, dar ca sa alerge suta de metri sub 10 secunde ....? ce stiu eu poate cu putin talent si multa munca cativa ani buni alti nu vor reusii sub 10 egal ce efort depun.
Alti sprtivi ,ca sa ramenem la tema , se culca pe lauri si apoi se mira ca sunt depasiti...
De exemplu retragerea firmei zeiss de pe piata astronomica pentru amatori ,iar mai recent pentax o urmeaza...
Flo |
|
Sus |
|
 |
radurfg Membru

Data inscrierii: 07 Mai 2012 Mesaje: 3
|
Trimis: 07 Mai 2012 15:11 Download mesaj |
Titlul subiectului: Re: Binocluri Steiner. De ce asa de scumpe??? |
|
|
|
salut
am si eu o intrebare
ce imi puteti spune despre un binoclu steier safari pro 10*26?
pretul ar fi undeva la 100euro
ma intereseaza calitatea produsului
pretul este ok?
mi-ar trebui pentru iesiri in natura, drumetii, ceva aniimale ori pasari ..
multumesc |
|
Sus |
|
 |
needweed Membru

Data inscrierii: 24 Oct 2011 Mesaje: 533
|
Trimis: 08 Mai 2012 14:55 Download mesaj |
|
|
|
eu odata am avut binoclu asa mic si am fost foarte dezamagit, 10x26 precis are un camp vizual foarte mic, oculare mici .. cam neconfortabil sa te uiti cu ele, eu iti recomand la pretul acela un nikon action 10x40 care la emag e 400 ron, sau un olympus 8-16x40 care e undeva la 340 ron , o sa fii mult mai multumit cu unul mai mare decat cu acela micut |
|
Sus |
|
 |
UFO Membru exclus

Data inscrierii: 11 Ian 2012 Mesaje: 1049
|
Trimis: 08 Mai 2012 15:55 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
Ultima modificare efectuata de catre UFO la 08 Mai 2012 17:44, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
 |
needweed Membru

|
Trimis: 08 Mai 2012 16:07 Download mesaj |
|
|
|
omu a zis ca vrea pt drumetii, ala e imens mai ales ca iti trebuie si tripod, nu lucrez la emag eu doar am dat un sfat unde e cel mai ieftin |
|
Sus |
|
 |
radurfg Membru

|
Trimis: 09 Mai 2012 09:03 Download mesaj |
|
|
|
omu a zis ca vrea pt drumetii, ala e imens mai ales ca iti trebuie si tripod, nu lucrez la emag eu doar am dat un sfat unde e cel mai ieftin[/quote]
salut,
multumesc pentru raspunsuri
intr-adevar eu vreau pentru drumetii
poate fi si ceva mai mare, insa sa il pot tine in mana, fara tripod
despre narconia 10*50
barska 10*50
bresser hunter 10*50
alcor 10*50
Pentax 10x50 PCF WP-II
ce parere aveti ?
ma intereseaza, asa cum am spus, un binoclu mai de calitate, clar, fara sa deformeze ff mult, in limite rezonabile de pret, avand in vedere ca o sa il folosesc sporadic, numai in concediu.
multumesc |
|
Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9736
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 09 Mai 2012 09:55 Download mesaj |
|
|
|
Dintre ultimele menționate am avut în mână doar Bresser Hunter 10x50, care mi-a făcut o impresie foarte bună. Neștiind nimic despre celelalte nu pot spune să-l iei pe acesta. Fratele meu are un Pentax 10x40, puțin mai mic, tot pentru excursii l-a luat, mi-a spus că este prea mare și prea greu și nu-l mai cară cu el. Dar imaginea lui este foarte bună pe timp de zi. Eu am un binoclu 8x22 Revue pe care-l iau în excursii și care încape în gentuța camerei foto. Deși l-am luat second-hand și foarte ieftin are o imagine foarte clară, fiind multicoated. E puțin mai întunecată dar într-o zi cu soare este OK. Este ideal pentru excursii. Mă gândeam să fac schimb cu fratele meu...  _________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
Sus |
|
 |
needweed Membru

|
Trimis: 09 Mai 2012 23:51 Download mesaj |
|
|
|
cat ai vrea sa investesti? astia de la celestron au foarte multe modele noi si sunt ieftine,optica din cate am citit e foarte buna, unul upclose 10x50 e 170 ron |
|
Sus |
|
 |
radurfg Membru

|
Trimis: 10 Mai 2012 09:44 Download mesaj |
|
|
|
needweed a scris: | cat ai vrea sa investesti? astia de la celestron au foarte multe modele noi si sunt ieftine,optica din cate am citit e foarte buna, unul upclose 10x50 e 170 ron |
nu am o suma anume. sau mai bine zis, as prefera sa fie ceva sub 600 lei, dar as fi foarte multumit daca ar exista un produs in jur de 200 lei pe care sa il pot lua
am mai spus, binoclul nu va fi folosit des, ci sporadic cand mai merg la munte, prin vacante. insa nu as vrea sa iau ceva de proasta calitate si sa ma enervez mai mult ca nu focalizeaza, ca distorsioneaza etc. si sa ajung sa imi para rau ca nu am pus ceva in plus sa iau alt produs mai scump
multumesc,
radu |
|
Sus |
|
 |
|