| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
alex1209 Membru

Data inscrierii: 03 Feb 2012 Mesaje: 617
|
Trimis: 17 Mar 2012 11:30 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
vreau sa imi cumpar o luneta skywatcher 80/900 pe montura Eq2. Se pot observa obiecte deep-sky cu aceasta?
sau sa cumpar un tub optic second hand de pe astromagazin skywatcher 150/1200 fara montura sau oculare.
Sincer va spun, m-am hotarat sa imi cumpar ceva gata facut si apoi sa ma apuc de construit.
va rog spuneti-mi, imi ofera peisaje frumoase ale planetelor si deep-sky acea luneta pentru un incepator, ai caror ochi au "trecut" prin mai multe instrumente. |
|
| Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010 Mesaje: 2796
Motto: Start spre viitor... Localitate: Brăila
|
Trimis: 17 Mar 2012 11:34 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul. _________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
| Sus |
|
 |
alex1209 Membru

|
Trimis: 17 Mar 2012 11:49 Download mesaj |
|
|
|
da, iti dau dreptate aici. sa trecem la fapte. Voi reveni dupa achizitie  |
|
| Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

|
Trimis: 17 Mar 2012 12:43 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul. _________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
| Sus |
|
 |
alex1209 Membru

|
Trimis: 23 Mar 2012 23:24 Download mesaj |
|
|
|
Va salut pe ziua de azi. Am ocazia sa cumpar un telescop star 76/300 la pretul de 80lei. Spuneti-mi va rog, se merita? Este pe o montura micuta Dobson, dar cred ca stiti cum arata .
Multumesc
Alex |
|
| Sus |
|
 |
Teo Membru

Data inscrierii: 23 Aug 2009 Mesaje: 2593
|
Trimis: 24 Mar 2012 00:46 Download mesaj |
|
|
|
Daca optica arata bine si nu e zgariata...merge sa te joci cu el, dar mai bine mai pui niste bani si iei o luneta de 70 mm. S-au tot vandut pe aici lunete bune de 70 mm, mult mai performante decat jucaria mentionata de tine.
Nu uita ca ai nevoie si de oculare cat de cat performante... si apoi de un trepied sau montura ( asta pentru lunete).
Eu unul, nu as investi in jucarii de 76/300 mm cu oglinda, ci intr-o luneta de 70/500 mm sau 70/900 mm care iti poate aduce mari satisfactii pentru inceput.
Am inteles ca se apropie vacanta si vei merge la tara unde vei avea un cer curat.
Incearca macar sa strangi 200-300 lei pana la vacanta de vara, ia-ti o luneta de 70 mm si vei avea cu ce observa toata vacanta la tara.
Cu 200-300 lei gasesti tuburi optice de 70-90 mm diametru, aici pe forum.
Daca mergi pe Sky-Watcher nu vei avea probleme. |
|
| Sus |
|
 |
micrenda Membru

Data inscrierii: 26 Mai 2011 Mesaje: 134
|
Trimis: 24 Mar 2012 01:03 Download mesaj |
|
|
|
| ursamajor a scris: | | Peisajele alea frumoase ale planetelor sunt de fapt niște mici discuri nici cât bănuțul de 1 ban ținut la 2 m distanță de ochi (cazul fericit), pe care te vei bucura însă să le vezi și să te chiorăști pentru a le distinge detalii. Deh, asta e astronomia observațională de amatori cu instrumente mici. |
Quote, quote, quote  |
|
| Sus |
|
 |
UFO Membru exclus

Data inscrierii: 11 Ian 2012 Mesaje: 1049
|
Trimis: 24 Mar 2012 04:35 Download mesaj |
|
|
|
| [MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul. |
|
| Sus |
|
 |
alex1209 Membru

|
Trimis: 24 Mar 2012 18:15 Download mesaj |
|
|
|
ma gandesc ca la banii pe care ii dau pe o luneta de 70/900, pot sa imi fac un newton de 100/1000, care capteaza si mai multa lumina decat luneta. Ce parere aveti? Eu zic mai bine newtonianul  |
|
| Sus |
|
 |
jimao22 Moderator

Data inscrierii: 12 Apr 2010 Mesaje: 2936
Motto: [descopera lumina] Localitate: Ploiesti
|
Trimis: 24 Mar 2012 18:53 Download mesaj |
|
|
|
Alex, hai sa recapitulam:
Sa fie un telescop? Nu, mai bine o luneta... Hmm, mai bine-mi fac un dobsonian. Am doi rulmenti de Dacie si cred ca mai am un pic si-l termin. Cred ca mai bine totusi imi fac un telescop.
Stai !! Am gasit un telescop de-a gata, micut dar bun, zic eu. Nu... Mai bine imi fac eu unul de 1 metru in diametru. Rulmentii nu i-am dat, cred ca merg si la diametrul asta.
Dar nu, mai bine imi iau o luneta...
Cam asta e istoricul topicurilor in care ai postat ceva - pe scurt, pentru cine nu te-a urmarit.
Cel putin nu am remarcat greseli gramaticale flagrante ca la alti tineri ce s-au aruncat cu capul inainte in astronomie fara sa stie mai intai cum se vorbeste corect romaneste.
Deci, eu zic sa te hotarasti fara sa ne mai intrebi pe noi, ca ai primit toate sfaturile posibile, de la oameni binevoitori, iar cand ai sa ne impartasesti ceva din putina ta experienta observationala, chiar facuta cu instrumentul numit "ochi", sa revi cu drag pe forum, te asteptam. Altfel, ce faci tu se cheama poluare si suntem satui de asta luminoasa, nu mai vrem si alt gen de poluare.
Sa ma ierti pentru indrazneala de a te apostrofa, e spre binele tau si poate si al meu.
jimao |
|
| Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

|
Trimis: 24 Mar 2012 19:41 Download mesaj |
|
|
|
|
| Sus |
|
 |
alex1209 Membru

|
|
| Sus |
|
 |
alex1209 Membru

|
Trimis: 28 Iul 2012 21:32 Download mesaj |
|
|
|
va salut pe ziua de azi dragi astronomi.
De curand am pus ochii pe un telescop care m-ar putea tine ocupat mai mult timp. Si are montura EQ5, ceea ce cautam mai devreme .
Mie mi se pare destul de ok. De curand am fost la un interviu pentru operator PC si astept sa ma sune sa incep . N-are a face.
oricum, pretul mi se pare destul de ok.
http://astromagazin.ro/catalog/telescop-sk...ftofrdpuf1
SI O INTREBARE: Ce este caseta aceea neagra de la montura? Este de design? Sau are si ea un rost
 |
|
| Sus |
|
 |
eolloe Membru

Data inscrierii: 30 Ian 2011 Mesaje: 226
Motto: Eu cand vreau sa fluier, fluier! Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 28 Iul 2012 23:08 Download mesaj |
|
|
|
Am citit rezumatul lui jimao si m-am distrat copios.
Alex! E foarte bine ce ai ales. Cutia neagra e de la motoarele care nu le vei primi in pretul respectiv. _________________ Eu cand vreau sa fluier, fluier! |
|
| Sus |
|
 |
|