Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Otman Membru

Data inscrierii: 28 Mar 2012 Mesaje: 6
|
Trimis: 28 Mar 2012 21:41 Download mesaj |
Titlul subiectului: Ce binoclu sa aleg? |
|
|
|
Salutare,
As vrea sa-mi cumpar un binoclu, dar nu foarte mare, sa-l pot folosi fara trepied.
Din cate am citit pe mai multe forumuri de specialitate, vad ca sunt foarte apreciate modelele 15x70.
Buget undeva la 500 lei, si mai mult daca chiar merita.
Am vazut 2 modele care cred ca ar fi de calitate BTC 15x70 sau SkyMaster 15X70
Dintre cele 2 modele, care l-ati recomanda sau daca exista variante mai bune.
Va rog ajutati-ma cu niste sfaturi.
Multumesc. |
|
Sus |
|
 |
needweed Membru

Data inscrierii: 24 Oct 2011 Mesaje: 532
|
|
Sus |
|
 |
Otman Membru

|
Trimis: 29 Mar 2012 00:37 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Da pentru astronomie il cumpar.
Eu parca as merge pe BTC pentru ca este Full Broadband Multicoated, am citit si un review la el aici pe forum si pare bun.
Din cate am observat Skymaster si Omegon sunt Multicoated.
Acuma eu nu ma prea pricep si nu stiu cat de mult conteaza chestia asta, ideea e ca as da ceva in plus pentru un produs de calitate, nu vreau sa iau cei mai ieftin. |
|
Sus |
|
 |
needweed Membru

|
|
Sus |
|
 |
Otman Membru

|
|
Sus |
|
 |
needweed Membru

|
|
Sus |
|
 |
ZENDOW Membru

Data inscrierii: 05 Aug 2010 Mesaje: 476
Motto: Analfabetii au avantajul ca nu fac greseli de ortografie. Localitate: TG.JIU
|
Trimis: 29 Mar 2012 20:44 Download mesaj |
Titlul subiectului: Binoclu |
|
|
|
Ultimul e foarte bun pentru astro, dar necesita macar un trepied foto bun , sau si mai bine o montura paralelogram.Eu am un asemenea binoclu , e adevarat triplet, care este exceptional mai ales montat pe montura paralelogram .
Binoclurile de 15x70 au corpul obiectivelor de plastic , se decolimeaza usor si mai grav nu se pot colima!
Eu recomand un binoclu 7x50 sau 10 x 50 poate chiar un second hand mai vechi dar de calitate, cu corp metalic. Stiu ca un binoclu Phantom 10x50 are referinte bune si e la un pret bun. _________________ NDan
ED100 APO ,CG5-GT, binoclu Karl Zeiss Jena 10x50W Jenoptem |
|
Sus |
|
 |
horatius Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006 Mesaje: 1204
|
Trimis: 29 Mar 2012 21:12 Download mesaj |
|
|
|
Cel mai bun binoclu pentru astronomie e un 25X100, daca ai un trepied solid sau un paralelogram. Imaginile la Orion de exemplu sunt aproape tridimensionale, iar detaliile abunda. Laguna si Trifid din nou pline de detalii. Doar cateva exemple care m-au impresionat pe mine. Cele de 20X80 sunt si ele bunicele, dar nu la acelasi nivel. Aproape toate binoclurile astro 20X80 si mai mici au tubul obiectivelor din plastic acum, inclusiv acel TS. Corpul prismelor este in continuare metalic. Cu toate acestea nu are nici un impact asupra calitatii mecanice, tubul obiectivelor nefacand decat sa tina cele doua lentile ale obiectivelor pe axa, ceea ce si plasticul utilizat in aceste binocluri il face foarte bine. Desigur nu vor rezista zeci de ani la utilizare intensa si transmise la stranepoti, dar sunt ieftine. SkyMaster 15X70 este foarte popular putand fi tinut in mana cateva zeci de secunde. Toate aceste binocluri se pot colima foarte simplu.
Pentru tinut in mana, chiar si pentru astronomie, un 10X50 e ideal. Preferabil cu acoperiri macar multicoated, corp metalic, umplut cu azot. Un binoclu bunicel 10X50 incepe pe la 400 lei. _________________ Horatius
STARMAX Astronomie
Importator oficial Celestron, Baader Planetarium, PlaneWave, Sky-Watcher, Vixen, Lunt, Explore Scientific, ATIK
www.skywatcher.ro
www.starmax.ro |
|
Sus |
|
 |
Otman Membru

|
Trimis: 29 Mar 2012 21:38 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc mult de sfaturi, nu ma prea pricep in domeniu si de asta am zis ca mai bine intreb decat sa-mi para rau mai tarziu.
Eu vreau un binoclu pentru astro dar nu as vrea sa-l folosesc cu trepied, ceva mai usor pe care sa-l pot folosi din mana.
Un 20x80 la 2,4kg cam iese din discutie fara trepied.
Pe de alta parte as vrea si ceva cu care sa vad bine si cat mai mult
De asta m-am gandit la un 15x70, asta ar fi cam la limita a ce se poate folosi din mana.
Daca as lua un 10x50 ar fi cu siguranta mult mai comod dar nu stiu ce pot vedea cu el. E suficient pentru astro?
Am gasit 2 modele care arata bine
http://astromagazin.ro/catalog/binoclu-bre...kuv8ah3vb3
http://astromagazin.ro/catalog/binoclu-cel...kuv8ah3vb3
Voi ce-mi recomandati 10x50 sau un TS 15x70? |
|
Sus |
|
 |
ZENDOW Membru

Data inscrierii: 05 Aug 2010 Mesaje: 476
Motto: Analfabetii au avantajul ca nu fac greseli de ortografie. Localitate: TG.JIU
|
Trimis: 29 Mar 2012 21:53 Download mesaj |
Titlul subiectului: Binoclu |
|
|
|
Modelul de la Celestron pare mai bun, are corp metalic si e umplut cu gaz inert.
Pentru un binoclu portabil ,10x50 vede destule in astronomie si te poate insoti in orice calatorie. Calitativ este mai bun decat SkyMaster15x70, acesta e mai luminos dar constructie slaba .
Pentru detalii binoclurile mari 20x80 si mai ales 25x100 ofera imagini spectaculoase dar numai pe trepied sau montura. _________________ NDan
ED100 APO ,CG5-GT, binoclu Karl Zeiss Jena 10x50W Jenoptem |
|
Sus |
|
 |
needweed Membru

|
Trimis: 29 Mar 2012 21:54 Download mesaj |
|
|
|
eu as ramane la omegon 15x70 , ti-am trimis si un review are performante bune si pretul e mic , 380 ron e super oke |
|
Sus |
|
 |
tatiku78 Membru

Data inscrierii: 20 Mar 2012 Mesaje: 7
Motto: Cere ajutor si... ti se va da ! Localitate: CURTEA DE ARGES
|
Trimis: 29 Mar 2012 22:38 Download mesaj |
Titlul subiectului: achizitie binoclu sau luneta pentru ... inceput ? |
|
|
|
salutare tuturor !
va rog ajutati-ma sa fac o alegere buna in limita unui buget destul de mic ... 300 lei
ce ar fi mai bine sa achizitionez pentru observatii astronomice cat si terestre ? un binoclu bunicel ?(astept sfaturi si exemple de ceea ce pot observa cu el ) sau o luneta ieftina ? (pentru copii si incepatori ) pentru ca la un astfel de buget limitat ... nu stiu ce altceva s-ar potrivi
ps. este foarte important pentru mine sa pot face cu acel instrument si observatii terestre...
multumesc anticipat tuturor care imi vor raspunde cu sfaturi si link-uri... |
|
Sus |
|
 |
Otman Membru

|
|
Sus |
|
 |
needweed Membru

|
Trimis: 30 Mar 2012 11:13 Download mesaj |
|
|
|
10x sau 12x mi se pare prea putin.. abia vezi luna cu asa zoom, waterproof tu alegi, daca o sa stai cu ea in ploaie sau nu |
|
Sus |
|
 |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4210
|
Trimis: 30 Mar 2012 11:25 Download mesaj |
|
|
|
Doua observatii la ultimul mesaj al lui needweed:
1. 12x incepe sa fie cam prea mult pentru observatii cu binoclul tinut doar in mana pentru durata mai mare de timp. Ar mai fi o solutie pe langa un trepied, Dispozitiv pentru stabilizarea binoclului...
2. In general nu prea ai ce face cu binoclul la Luna. Daca are marire mica, sub 10x, nu prea vezi detalii si Luna e prea luminoasa, chiar deranjeaza ochiul. Daca folosesti o marire mai mare de 12-15x, musai iti trebuie trepied pentru ca tremura prea tare si nu poti distinge detaliile fine... |
|
Sus |
|
 |
|