Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
gt_jpeg_B-W_ok_i_crop_irfan_rg_stk_600_-50_fc2_save_2013-11-08-140441-0000_pipp_g_easy_resized.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 234084
Numar de utilizatori inregistrati: 2835
Cel mai nou utilizator inregistrat: Aditya_Dhakar
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 637 la data de Dum Mai 11, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

M63

Du-te la pagina 1, 2, 3  Urmatoare
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

AstroFoto - avansati

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Vlad
Membru
Membru

Data inscrierii: 10 Sep 2008

MesajTrimis: 22 Mar 2012 01:35 Download mesaj
Titlul subiectului: M63
Raspunde cu citat (quote)

Galaxia M63, scoasa in parte de acasa, in parte dintr-un loc la vreo 200 km de casa. Un cer fenomenal, SQM-ul a ajuns sa citeasca 21.79! Foarte frig..-2 grade!
Nu radeti ca aici e ger la temperatura asta!

Placerea a fost dubla caci in afara de cer, am cunoscut un astrofotograf semi-profesional (desi el nu se considera asftel), Rogelio Bernal, autor a nu mai putin de 16 APOD-uri Nasa, si am putut sa schimbam ceva opinii despre hobby-ul asta (in afara de faptul ca am vazut pe viu o camera FLI PL 11002! ) Very Happy

Sus
psemil
Membru
Membru

Data inscrierii: 16 Aug 2010

MesajTrimis: 22 Mar 2012 01:43 Download mesaj
Titlul subiectului:

Bestiala poza Vlad.
Si nu red ca doar din cauza calitatii cerului. Galaxia asta e o tinta grea.

Rogelio??
este ca Stefan : "mic la stat si mare la sfat"?
Sus
Vlad
Membru
Membru

MesajTrimis: 22 Mar 2012 02:03 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cat de mic, n-as sti sa-ti zic caci era (din fericire) bezna absoluta. Mai mic decat mine sigur, dar asta nu e mare treaba deoarece in Spania in afara de fratii Gasol, nu prea mai stiu pe nimeni mai inalt.. Very Happy

La sfaturi omul f decent, am vorbit de toate de la echipament pana la vizitele nocturne ale coiotilor pe unde iese el acolo in California..
Sus
psemil
Membru
Membru

Data inscrierii: 16 Aug 2010

MesajTrimis: 22 Mar 2012 02:22 Download mesaj
Titlul subiectului:

Vlad daca esti asa de inalt, inseamna ca tu vezi stelele mai bine... Laughing
cat despre Rogelio ma bucur ca nu i s-a urcat la cap succesul - un exemplu bun de urmat.
Sus
Vlad
Membru
Membru

MesajTrimis: 22 Mar 2012 02:36 Download mesaj
Titlul subiectului:

psemil a scris:
Vlad daca esti asa de inalt, inseamna ca tu vezi stelele mai bine... Laughing
.

Lol nu sunt eu inalt, sunt ei mici Very Happy
Sus
UFO
Membru exclus
Membru exclus

Data inscrierii: 11 Ian 2012

MesajTrimis: 22 Mar 2012 04:11 Download mesaj
Titlul subiectului:

[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
Sus
Vlad
Membru
Membru

MesajTrimis: 22 Mar 2012 12:14 Download mesaj
Titlul subiectului:

Nu pot sa zic ca m-a surprins cu ceva anume, in general ce face el facem toti, dar el o face mai bine, in parte si datorita faptului ca are un echipament pe masura.
El trage foarte mult timp in general, ii este foarte clar ca multe cadre sunt mama si tata semnalului, asa ca trage o noapte intreaga un singur obiect, dupa care se intoarce si trage din nou acelasi, iar a treia noapte trage culorile.In sensul asta nu face nici un compromis, cauta mereu cerul cel mai obscur, ccd buna filtre bune, si cadre multe.
Daca ai vazut web-u lui, stii ca face multe mozaicuri foarte mari, iar pentru astea trebuie rabdare. lucrat mult timp si cer foarte bun.

ceea ce m-ar fi interesat cel mai mult este sa-l vad procesand o imagine, caci acela este "laboratorul" adevarat, dar iti dai seama ca nu a dat la lectii de Pixinsight..

EDIT: ar fi o treaba: avem aceeasi jucarie de laptop: eee pc 901 Very Happy Pana acum toti au ras de mine cand m-au vazut cu el, dar de-acum incolo...
Sus
Vlad
Membru
Membru

MesajTrimis: 23 Mar 2012 01:36 Download mesaj
Titlul subiectului:

O noua versiune, ceva mai "trasa" de curbe si nivele, dar mi-au ajuns critici constructive cum ca era prea intunecata.
eu stiu ca pe monitorul meu le vad pe toate mai deschise si albite, e posibil sa fie din cauza asta

M63.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  513.25 kb
 Vizualizat:  de 4153 ori

M63.jpg

Sus
UFO
Membru exclus
Membru exclus

MesajTrimis: 24 Mar 2012 04:55 Download mesaj
Titlul subiectului:

[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.

Ultima modificare efectuata UFO la 24 Mar 2012 05:01, modificat de 3 ori in total
Sus
UFO
Membru exclus
Membru exclus

MesajTrimis: 24 Mar 2012 04:56 Download mesaj
Titlul subiectului:

Sus
Vlad
Membru
Membru

MesajTrimis: 24 Mar 2012 12:33 Download mesaj
Titlul subiectului:

salut, multam de link.
stiu de spyder pro, insa nu este chiar pe lista de prioritati. Plus ca am vazut niste chestii ciudate la aparatul asta..
Doi prieteni au monitorul calibrat cu Spyder Pro, si mereu se plang ca vad imaginile mele prea intunecate. Pe de alta parte insa , pe un "calibration step" de gama unde ar trebui sa distingi toate nuantele, ei nu vad ultimele doua nuante de negru!
Asa ca sunt cam reticent sa dau banii pe el..

De ceva timp, ma gandesc ca varianta 100% sigura ca sa calibrez bine monitorul, ar fi sa imprim o poza sau niste culori de control, sa vad cum ies. Dupa care bineinteles, sa calibrez culorile pana arata ca in poza pe hartie. cineva mai specializat in fotografie poate sa ma corecteze daca gresesc?
Sus
Emil
Membru
Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007

MesajTrimis: 24 Mar 2012 12:58 Download mesaj
Titlul subiectului:

@ Vlad
Si eu vad un pic intunecata imaginea Smile insa netbook-ul nu este calibrat deci afirmatia referitoare la luminozitate are in acest caz o semnificatie limitata.
Idea cu tiparirea nu este rea atat timp cat imprimanta este si ea calibrata, cred ca ceva mai usor ar fi daca ai folosi o camera foto pentru calibrare, folosesti un carton gri pentru calibrare, un gri bine cunoscut ca valoare RGB si astfel configurezi monitorul pana cand imaginile sunt la fel. Nu recomand hartia alba de imprimanta pentru ca albul difera de la producator la producator.
Pe de alta parte pentru acest lucru (cartonul gri) trebuie sa faci mai multe cadre pe care sa le mediezi pentru a putea elimina deviatia de expunere produsa de catre camera. In general se recomanda trecerea camerei in spatiul de culoare tip Adobe si nu sRGB.
Totusi eu personal as merge pe idea de a imprumuta Spyder-ul de la prieteni pentru ca ochiul uman este subiectiv si in functie de varsta si profesiune o persoana poate detecta mai multe sau mai putine culori iar la punctele de alb, negru precum si la nuantele de gri e cam aceasi poveste, plus ca daca folosesti un monitor LCD (adica plat in general) perceptia culorilor va fi influentata si de unghiul fata de ecran, iar cu cat diagonala este mai mare apar deviatii mai mari...
Cred personal (dupa cateva incercari) ca calibrarea ochiometrica este, hm, cu cantec, diferentele intre calibrarea cu Syper si cu ochiul au fost mai mari decat mi-ar fi placut mie. Calitatea monitorului este foarte importanta, am calibrat monitorul unui prieten (Iiyama) iar singura problema a fost de luminozitate, culorile fiind redat corect de la bun inceput.

Emil
Sus
Vlad
Membru
Membru

MesajTrimis: 24 Mar 2012 23:02 Download mesaj
Titlul subiectului:

voi incerca sa vad ce obtin..

desi, intodeauna va exista cineva care nu sa le vada bine. Nu sunt multi cei care au monitoarele calibrade "profesional"
Sus
nobody
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010

Motto: Never ever give up !

MesajTrimis: 25 Mar 2012 02:54 Download mesaj
Titlul subiectului:

Aici e o chestiune de "video mastering".
Nu degeaba se zice ca daca faci ceva sa se vada bine pe un monitor profesional, se va vedea bine pe orice monitor care nu-i defect. Pe un monitor profesional vezi si cel mai mic defect.

In general, monitoarele comerciale au probleme cu gamma (liniaritate) si luminozitatea minima.
LCD-urile mai au o problema cu numarul de culori.
Daca nu ai un monitor profesional, poti deduce echilibrarea dupa histograme.
Calibrarea "profesionala" a unui monitor comercial este cam frectie la picior de lemn.

Despre tiparire ... acolo se schimba complet spatiul de culoare in CYMK care este si mai dificil.
O poza tiparita nu va putea niciodata sa reproduca culorile de pe monitor, la fel cum monitorul nu va putea niciodata sa reproduca culorile naturale. Tot ce se face sunt trucuri de a pacali ochiul/creierul.
http://en.wikipedia.org/wiki/Color_space
Sus
Vlad
Membru
Membru

MesajTrimis: 25 Mar 2012 02:58 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cred ca am sa trec la fotografie pe FILM si am rezolvat-o Very Happy

Pacalit-ul ochilui e cam tot ce se poate spera. Cred ca o rezolv curand, cu un aparat de calibrare. NU va fi perfect, dar sa ma apropii un pic de un "average" valabil pentru toate monitoarele.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   AstroFoto - avansati Du-te la pagina 1, 2, 3  Urmatoare

Download topic
Pagina 1 din 3

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact