Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
jucombsu.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 234506
Numar de utilizatori inregistrati: 2845
Cel mai nou utilizator inregistrat: Liviu144
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

webcam de actualitate

Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

AstroFoto - incepatori

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Tanchistu
Membru
Membru

Data inscrierii: 31 Mai 2008

MesajTrimis: 23 Mar 2012 05:32 Download mesaj
Titlul subiectului: webcam de actualitate
Raspunde cu citat (quote)

Am achizionat de curand o montura LXD55 cu un tub de SN de 6"

Am deja un Canon 400D si mi-am comandat un adaptor, dar as vrea sa-mi iau si un webcam, doar ca nu stiu de care.

Tutorialele de pe net sunt din 2001-2003, 2006 .. suntem in 2012, nu cred ca mai sunt de actualitate, si ma gandesc ca webcamurile de atunci sunt depasite, si oricum greu de gasit. Am cautat destul de mult si am gasit cateva pareri despre Logitech 9000, MS Lifecam si Phillips 900.

Exista vreun forum sau blog/site personal in care sa se faca o analiza a webcam-urilor actuale.

Din cele citite pana acum inclin sa-mi iau un MS Studio (senzor mare) si Phillips 900 (CCD)

Voi ce v-ati lua?
Sus
valy
Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005

MesajTrimis: 23 Mar 2012 11:45 Download mesaj
Titlul subiectului:

Depinde cati bani ai si la ce nivel vrei sa te ridici cu astrofoto. Banui ca iei camera pt. astrofoto planetara (deci timpi scurti).
Cateva idei:
- poti cauta un philips spc 900 pe la 1-2 mil. daca mai gasesti scond
- mai sunt si microsoft, noile hd, sau logitec cica ar fi si mai bune (mai sensibile)
- poti cauta un neximage care are acelasi senzor cu spc 900 dar e mai atent lucrata si e mai potrivita pt. astrofoto, e ceva mai scumpa, poate vinde careva
- poti incerca un second hand cu TIS DBK care are tot acelasi senzor dar e si mai potrivita dar si mai scumpa, insa acum ca a aparut versiunea noua s-ar putea sa mai scada pretul
- uite un link, mai sunt si altele da un search pe net:
http://www.rkblog.rk.edu.pl/w/p/ms-lifecam...otography/
http://www.rkblog.rk.edu.pl/w/p/testing-we...otography/

Dar, 400d nu poate fi "facut" sa filmeze?
Sus
Tanchistu
Membru
Membru

MesajTrimis: 23 Mar 2012 17:56 Download mesaj
Titlul subiectului:

valy a scris:

- mai sunt si microsoft, noile hd, sau logitec cica ar fi si mai bune (mai sensibile)

Interesant, imi poti da detalii? Une ai vazut ca Logitech-urile sunt mai sensibile?

In principiu m-am oprit la 3 camere:

Phillips 900 cu senzor CCD si modificabila pentru expuneri lungi, recomandata de toata lumea si bine documentata.

MS Lifecam, dar nu stiu ce sa aleg intre Cinema si Studio. Studio are senzorul mai mare (wide view, dar nu stiu daca este si mai bun, si nici nu stiu daca imi este necesar pentru planete)
Mai sunt si altele, chiar mai ieftine, si poate la fel de bune, cum ar fi HD-5000 si HD6000. Din cate se pare au acelasi senzor ca Cinema.

- Pentru cei care ajung aici cautand aceleasi raspunsuri ca si mine, cateva linkuri ajutatore:
http://ghonis2.ho8.com/lifecam/lifecam1.html
http://www.cloudynights.com/ubbthreads/sho...t/all/vc/1
http://www.cloudynights.com/ubbthreads/sho...ll/fpart/1
http://www.cloudynights.com/ubbthreads/sho...ll/fpart/1

Cealalta optiune sunt camerele Logitech:

Pro 9000 este cea mai recomandata, dar camera este veche, si la fel de vechi sunt si recomandarile. Nu stiu daca s-a schimbat ceva intre timp.
Mai sunt cel putin doua webcamuri mai noi (din aceeasi serie): C910 si C920: http://ghonis2.ho8.com/Pro9000a.html
Aici am vazut pe cineva care vrea sa adapteze un C510: http://www.zhrodague.net/2010/08/logitech-...otography/

In momentul asta inclin pentru Phillips 900 + MS Studio.
Nu sunt sigur ca MS Studio este cea mai buna optiune. Este posibil ca MS Cinema sa aibe senzorul mai bun, desi mai mic. Iar MS Cinema are acelasi senzor cu HD5000 si HD6000, care sunt mult mai ieftine.

Banii nu sunt o problema, oricare dintre camere poate fi cumparata cu mai putin de $50, cateodata mult mai putin.
Sus
auriga
Membru
Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008

MesajTrimis: 23 Mar 2012 18:43 Download mesaj
Titlul subiectului:

400d nu poate filma, iar simularea prin multiple expuneri cu timp scurt nu este deloc buna deoarece intervin vibratiile declansate de cortina, chiar daca oglinda este blocata, si ar reduce mult timpul de utilizare - daca tragi 4000 de cadre intr-o noapte in cateva saptamani sigur termini declansatorul.
Sus
valy
Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005

MesajTrimis: 23 Mar 2012 18:50 Download mesaj
Titlul subiectului:

Tanchistu a scris:
valy a scris:

Interesant, imi poti da detalii? Une ai vazut ca Logitech-urile sunt mai sensibile?

Am spicuit in fuga de pe internet, asa zicea lumea ca logitech sta (statea) mai bine in low light.

Zici ca Studio are senzorul mai mare. Te referi la rezolutie sau la dimensiunea fizica/pixel size?
Sus
Tanchistu
Membru
Membru

MesajTrimis: 23 Mar 2012 19:31 Download mesaj
Titlul subiectului:

[quote="valy"][quote="Tanchistu"]
valy a scris:

Zici ca Studio are senzorul mai mare. Te referi la rezolutie sau la dimensiunea fizica/pixel size?

http://www.cloudynights.com/ubbthreads/sho...art/2/vc/1

la dimensiune.

doar ca nu am vazut nicaieri niste specificatii clare ale senzorului din Studio, ma gandesc ca le tin ascunse tocmai pentru ca nu-s tocmai bune.

avand in vedere si difereta de pret de $5, am toate motivele sa cred ca senzorul nu este tocmai bun, iar un senzor mai mare nu-mi ofera decat un camp mai mare al capturii, nu chiar necesar daca incerc sa fotografiez planete.
Sus
strategy
Membru
Membru

Data inscrierii: 03 Dec 2011

MesajTrimis: 24 Mar 2012 13:10 Download mesaj
Titlul subiectului: 400D poate filma

Salut,

Orice CCD poate filma, chiar daca e doar senzor based sau incapsulat intr-o camera foto.
Canon are un software la dispozitie, gratuit: Eos Movie Record (http://sourceforge.net/projects/eos-movrec/)
Mai cauta topicuri pe google, sunt multe. Deocamdata pana te acomodezi cu acesta, iti ajunge.

Cer senin

nobody
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010

Motto: Never ever give up !

MesajTrimis: 24 Mar 2012 19:25 Download mesaj
Titlul subiectului:

Generatia Google ...

EOS Camera Movie Record

Description
This software writes short movies with your digital DSLR camera Canon (R) directly to computer.
The camera must have LiveView feature to work, like in Canon EOS 450D for example.
The Program has preview, Av, Tv and WB control.
Sus
emilf
Membru
Membru

Data inscrierii: 11 Mai 2010

MesajTrimis: 24 Mar 2012 20:15 Download mesaj
Titlul subiectului:

Salut!
Eu recomand NexImage care este relativ ieftina pentru ce poate, pe care o poti modifica software ca sa faca achizitie in format raw:
http://www.celestron.com/c3/support3/index...cleid=1764

Membru
Membru

Data inscrierii: 03 Dec 2011

MesajTrimis: 25 Mar 2012 09:07 Download mesaj
Titlul subiectului:

Scuze, am uitat complet ca zicea de 400D. Am vazut si niste modificari hardware care iti dau posibilitate de a inregistra video, dar nu doream sa ajung la asta, nu e topic de hardware.
@nobody: ia invata tu sa nu mai acuzi asa gratis.

Mihai F. Dinu
Membru
Membru

Data inscrierii: 20 Iul 2008

MesajTrimis: 07 Mai 2012 12:26 Download mesaj
Titlul subiectului: Întrebare

Salut, toată lumea.Am și eu o întrebare: pentru http://ghonis2.ho8.com/lifecam/lifecam2.html din această modificare, când se foloseste cu telescopul, această cameră se fololsește cu sau fără ocular?
Mulțumesc.

Moderator
Moderator

Data inscrierii: 19 Sep 2007

Motto: Sky is not the limit, it's the target

MesajTrimis: 07 Mai 2012 13:18 Download mesaj
Titlul subiectului: Re: Întrebare

Mihai F. Dinu a scris:
Salut, toată lumea.Am și eu o întrebare: pentru http://ghonis2.ho8.com/lifecam/lifecam2.html din această modificare, când se foloseste cu telescopul, această cameră se fololsește cu sau fără ocular?
Mulțumesc.

Pai din cate se vede, camera ajunge sa se termine cu un adaptor 1.25" (picior de ocular). Deci eu zic ca se foloseste in loc de ocular. Acum, mai e o chestie: filtrul ala IR-cut, o fi fereastra optica, sau lentila cu filtru incorporat?.. Stiu ca mai obisnuiesc sa faca giumbuslucuri din-astea producatorii de webcamuri. Cel mai util ar fi sa indepartezi complet si partea aia de optica din calea senzorului si sa-i atasezi adaptorului de 1.25" un filtru IR-cut de ocular, standard Wink

Ma uitam si eu acum cateva luni la linkul asta si am zis de mult ca-mi iau o camera HD, dar intre timp am luat 900NC-ul, care chiar imi place. Poate o sa caut ceva putin mai sensibil, ca sa pot trage cu fps mare si la F mai mare - asta mica se cam chioraste daca vreau, de exemplu, Saturn la 30fps peste f/25 Sad

Spor!

Sus
Incepator
Membru
Membru

Data inscrierii: 28 Iun 2012

MesajTrimis: 27 Ian 2013 19:39 Download mesaj
Titlul subiectului:

O camera WEB in orice caz din generatia mai noua Microsoft LifeCam Studio, am putut filma cu ea la 1280 x 720 .
Carcasa e metalica si are contact termic bun cu radiatorul intern al senzorului care astfel se raceste prin carcasa .
Adaptarea la Barlow am facut-o cu o banda adeziva din aluminiu pt. disiparea caldurii in corp telescop.
Poate mai incolo racire cu peltie si ventilator .

Imaginea e a unei stele artificiale nu stiu exact cat de mica dar e o fanta de 1 mm printr-un microscop de jucarie de 1200x (probabil nu este real) pus invers.

Daca ar fi real 1200x s-ar putea spune ca steaua are 1 um?
Nu am refacut colimarea care nu e chiar perfecta pt. ca e masurata oricum la distanta de 11 m ( la infinit ar trebui sa arate mai bine).

cu_barlow_2x.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  159.06 kb
 Vizualizat:  de 8553 ori

cu_barlow_2x.jpg

in focus 2.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  74.19 kb

in focus 2.jpg

senzor HD.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  392.63 kb

senzor HD.jpg

Sus
Tavi F.
Membru
Membru

Data inscrierii: 05 Noi 2006

MesajTrimis: 20 Iun 2013 23:51 Download mesaj
Titlul subiectului:

Stie cineva din ce cauza cadrele filmate de un rahatel de camera web Logitech C210 apar ca in imaginile atasate?
Cu obiectivul original al camerei, cimpul apare uniform luminat si colorat normal. Pupila de intrare fiind extrem de mica, ~1.5mm. O fi vreo compensare din softul ei?! Chiar nu-mi dau seama.

Nu stiu daca am gasit cea mai buna sotutie de conversie a formatului "wmv" in avi, si nici daca ar putea filma in raw... neclaritati am multe, dar as vrea sa aflu barem daca se poate remedia lipsa de uniformitate a expunerii. Daca nu se poate, o arunc naibii la WC-ul astronomului amator. Pe urma oi infunda wc-ul... si imi creez alte complicatii!
Sus
Erwin
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008

Motto: panta rhei

MesajTrimis: 21 Iun 2013 00:22 Download mesaj
Titlul subiectului:

Foarte ciudată imaginea... ai vreo reflexie pe undeva am impresia. Poate chiar pe filtrul IR dacă este pătrat.
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   AstroFoto - incepatori Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare

Download topic
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact