Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
psemil Membru

Data inscrierii: 16 Aug 2010 Mesaje: 888
|
Trimis: 24 Feb 2012 13:04 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Emil nu stiam ca Bias nu este necesar decat in aceste conditii... Eu m-am ghidat dupa informatile de calibrare de pe sait-ul DSS:
http://deepskystacker.free.fr/english/theory.htm
Cat despre dark si temperatura lor cred ca toti cei ce pozeaza cu dslr citesc temp din extif fiecarei poze si aleg dark la temp potrivita. Eu de exemplu (Sabin la fel) am o librarie de dark de peste 1000 de cadre catalogate pe temperaturi. Cadrele sufera update regulat stiut find (mersi Emil K ) ca semnalul dark prezinta o oarecare variatie odata cu trecerea timp... (senzorulu ii ies fire albe, face riduri, etc )
La fiecare procesare folosesc intre 30 si 100 de dark ...
|
|
Sus |
|
 |
Emil Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007 Mesaje: 1271
|
Trimis: 24 Feb 2012 13:23 Download mesaj |
|
|
|
Sabin,
scuze ca iti facem hijack la topic.
Atunci cand darkurile sunt identice cu light-urile dpdv al expunerii, ISO-ului si temperaturii, singura corectie pe care biasul (din punctul meu de vedere) o va produce va fi aplicata fisierelor de tip flat deoarece sunt singurele care difera.
Daca comparati imaginea stackata folosind si bias-uri fata de imaginea stackata fara a folosi bias-uri singura diferenta care apare este in histograma. Fara bias-uri va fi "fugita" in dreapta. Din aceasta cauza cred eu ca aceste bias-uri vor corecta in acest caz cadrele flat.
@Emil
30-100? Cred ca ar trebui sa iei in calcul si faptul ca multe cadre induc si un pic de read-out noise, asa ca nu stiu cat de productiva este selectia a 100 de cadre de exemplu. Pe de alta parte, daca nu ma insel read-out noise este dinamic insa nu sunt sigur. Personal consider ca numarul de bias-uri trebuie sa fie cam la fel cu numarul maxim de lighturi sau dark-uri depinde care sunt mai multe, buna ideea Emil, mi-ai dat de lucru, am sa ma interesez... Postez aici cand am mai multe informatii.
|
|
Sus |
|
 |
URANUS7 Membru

Data inscrierii: 21 Iun 2011 Mesaje: 3140
Motto: NICIODATA NU ESTI DESTUL DE PRICEPUT, NICIODATA NU STII SUFICIENT DE MULT DAR ...INCEARCA MEREU SA TE PERFECTIONEZI CRITICANDU-TE FARA MILA! :>) Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 24 Feb 2012 13:45 Download mesaj |
|
|
|
Sabin,
Cel mai interesant ar fi fost de reluat procedurile de Stacking cu materialul brut, astfel incat sa putem invata si noi ceva "validat" din p.d.v. practic, dar se pare ca materialul brut pt prelucrat nu mai exista ....(???)
Cred ca cel mai important scop al forumului ar fi acela de a crea conditii concrete pt. cei ce vor sa invete ceva nou.
Iata caci, cate-odata mai scapa si cate ceva util din p.d.v. pragmatic, cu logica "tare"...
|
|
Sus |
|
 |
cmatei Membru

Data inscrierii: 09 Sep 2009 Mesaje: 844
|
Trimis: 24 Feb 2012 15:15 Download mesaj |
|
|
|
Emil Kolbert a scris: | Daca comparati imaginea stackata folosind si bias-uri fata de imaginea stackata fara a folosi bias-uri singura diferenta care apare este in histograma. Fara bias-uri va fi "fugita" in dreapta. |
Nici macar. Dark-urile au si bias in ele, fie faci (light - bias) - (dark - bias), fie faci light - dark, tot aia e.
Citat: | Din aceasta cauza cred eu ca aceste bias-uri vor corecta in acest caz cadrele flat. |
Acolo e esential sa scazi bias (sau dark daca e cazul) intr-adevar.
|
|
Sus |
|
 |
sabin fota Membru de onoare

Data inscrierii: 09 Iul 2008 Mesaje: 747
Motto: Nihil Sine Deo Localitate: Drobeta Turnu Severin
|
Trimis: 24 Feb 2012 19:18 Download mesaj |
|
|
|
@URANUS7 nu inteleg, la ce "material brut" te referi?
_________________ http://sabinfota.ro |
|
Sus |
|
 |
URANUS7 Membru

Motto: NICIODATA NU ESTI DESTUL DE PRICEPUT, NICIODATA NU STII SUFICIENT DE MULT DAR ...INCEARCA MEREU SA TE PERFECTIONEZI CRITICANDU-TE FARA MILA! :>) Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 25 Feb 2012 01:50 Download mesaj |
|
|
|
sabin fota a scris: | @URANUS7 nu inteleg, la ce "material brut" te referi? |
Sabin,
eu numeam material brut, toate seriile de expuneri, toate dark-urile corespunzatoare, flat-uri, bias..etc..cu care poti ajunge in final, prin staking, la o imagine aproape de perfectiune .
Daca vrei, zi-le date de intrare.
|
|
Sus |
|
 |

|
Trimis: 25 Feb 2012 09:58 Download mesaj |
|
|
|
pai si de ce zici ca s-au pierdut toate aceste cadre? ele sunt arhivate frumos pe un hard extern
|
Sus |
|
 |
URANUS7 Membru

|
Trimis: 25 Feb 2012 10:07 Download mesaj |
|
|
|
sabin fota a scris: | pai si de ce zici ca s-au pierdut toate aceste cadre? ele sunt arhivate frumos pe un hard extern |
OK ! Asta inseamna ca vom vedea o reluare reusita a procesarii si o imagine finala impresionanta, nu ?
|
|
Sus |
|
 |

|
Trimis: 25 Feb 2012 13:28 Download mesaj |
|
|
|
URANUS7 a scris: | sabin fota a scris: | pai si de ce zici ca s-au pierdut toate aceste cadre? ele sunt arhivate frumos pe un hard extern |
OK ! Asta inseamna ca vom vedea o reluare reusita a procesarii si o imagine finala impresionanta, nu ?  |
am spus intr-o postare mai sus ca proiectul este in derulare, daca nu se poate anul asta (si nu s-a putut) atunci la toamna-iarna.....si am mai zis ca am postat-o ca sa am un punct de plecare, sper ca urmatoarea postare sa fie wow
|
Sus |
|
 |

|
Trimis: 05 Mar 2013 21:19 Download mesaj |
|
|
|
-varianta 2013
-505 minute expunere totala
-cadre capturate cu 500Da si 50D
-procesare PI si PS
Descriere: |
|
Marime fisier: |
695 kb |
Vizualizat: |
de 3686 ori |

|
|
Sus |
|
 |
Catalin Paduraru Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2006 Mesaje: 2285
|
Trimis: 05 Mar 2013 23:41 Download mesaj |
|
|
|
Foarte misto poza. Felicitari!
La 100% are o textura putin ciudata, este de la NR?
|
|
Sus |
|
 |

|
Trimis: 06 Mar 2013 10:30 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc Catalin! Cred ca textura apare dupa NR din PI, era foarte mult zgomot si m-am chinuit putin ca sa il inlatur, pentru ca am avut cadre din 5 nopti diferite, 4 cu 500Da de anul trecut si cele de anul asta cu 50D si expuneri de 1200sec, de altfel dupa ce am aliniat si integrat toate cele 5 cadre mi-a aparut artefactul ala in jurul stelelor si nu am putut sa il dau la o parte. Apoi i-am aplicat un usor unsharp mask in PS.
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 06 Mar 2013 20:16 Download mesaj |
|
|
|
Este cu camera cea "noua"?
_________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |

|
Trimis: 17 Iun 2013 13:02 Download mesaj |
|
|
|
achy1978 a scris: | Este cu camera cea "noua"? |
varianta 2 pe 2013, acelesi date, nu este facuta cu Ultimate 600D, Pixinsight si PS6
Descriere: |
|
Marime fisier: |
381.55 kb |
Vizualizat: |
de 3491 ori |

|
_________________ http://sabinfota.ro
Ultima modificare efectuata sabin fota la 17 Iun 2013 13:41, modificat de 2 ori in total |
|
Sus |
|
 |
jimao22 Moderator

Data inscrierii: 12 Apr 2010 Mesaje: 2914
Motto: [descopera lumina] Localitate: Ploiesti
|
Trimis: 17 Iun 2013 13:23 Download mesaj |
|
|
|
Arata mult mai bine toate.
Care-i treaba, ai luat PixInsight nou si PS6? Sau e o reprocesare cu ce aveai de mai inainte ca si soft dar nu ai avut timp sa le refaci pana acum?
|
|
Sus |
|
 |
|