Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
luna2.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 235963
Numar de utilizatori inregistrati: 2870
Cel mai nou utilizator inregistrat: Nicu
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Quadrantide

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Comete, Asteroizi, Meteoriti si Meteori

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
jimao22
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 12 Apr 2010

Motto: [descopera lumina]

MesajTrimis: 04 Ian 2012 02:56 Download mesaj
Titlul subiectului: Quadrantide
Raspunde cu citat (quote)

Dupa ce am terminat de mesterit si testat ce am facut de cu seara, am plecat catre pat, cu gandul sa dorm, dar aruncandu-mi un ochi pe fereastra din dormitor, am vazut un cer superb. Asa ca m-am echipat usor, de vara si am iesit afara sa vad quadrantidele, curentul meteoric al carui maxim e in asta seara.
O, ce noapte magica! Daca as fi avut o capita de fan in curte, ma culcam afara cu ochii la cer, fara indoiala! Luna lumina doar cat sa estompeze stelele mici, facand insa observarea constelatiilor ideala.
Am vazut 3 meteori, 2 cu coada ochiului si unul in plin dar spectacolul ceresc era mult mai complet de-atat. Mi-am luat doar binoclul dar dupa un sfert de ora m-am intors si cu laptopul deschis la Stelarium, sa vad exact la ce ma uitam.
O noapte ca asta, atat de perfecta, de mult nu am mai trait, sincer. Pana si temperatura te imbia sa stai cat mai mult, erau aproape 5 grade. Nu stiu ce m-a incantat atat dar si acum cand scriu asta, parca plutesc.
Acum imi dau seama cat de mult, mie personal, imi lipseste cerul pur si simplu. Cred ca fiecare din voi a trecut macar odata prin asa ceva. Mie nu mi s-a mai intamplat cred din adolescenta.
Continuati voi, cei ce ati urmarit pana dimineata spectacolul. Eu ma duc la culcare acum, maine am o zi plina.
Noapte buna.
Sus
neox
Membru
Membru

Data inscrierii: 17 Iun 2008

MesajTrimis: 04 Ian 2012 03:24 Download mesaj
Titlul subiectului:

O da te inteleg perfect Very Happy , am avut parte de asa nopti vara trecuta in august, cer superb care a tinut zile in sir. Au fost printre cele mai bune nopti sub cer curata de tara, petrecute in ultimii ani. Ziua cerul era de un albastru profund pana aproape de orizont. Mi-e dor sa mai retraiesc acele momente Smile

www.cloudynights.com
Sus
achy1978
Membru
Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007

Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta?

MesajTrimis: 04 Ian 2012 10:53 Download mesaj
Titlul subiectului:

Fratilor voi traiti in alta tara. La mine, in Romania mea, umiditatea se pastreaza la valori extrem de ridicare ceea ce conduce la formarea de ceata. Ma bucur pentru voi si pentru mine in putinele zzile in care am cer albastru.

Am iesit si eu in aceasta dimineata dar dupa 10 min am renuntat .... motivul: transparenta extrem de proasta (abia se distingeau cateva stelele din Ursa Mare)

Sus
Zoltan
Membru
Membru

Data inscrierii: 28 Noi 2011

MesajTrimis: 04 Ian 2012 12:51 Download mesaj
Titlul subiectului:

Aseara pe la 8-9 aveam speranta de a vedea quadrantidele. Apoi, in zona miezului noptii s-a lasat o ceata deasa cum demult nu a fost care tina si acum, aproape de miezul zilei. Azi dimineata era atata umiditate, incat toate parbrizele masinilor erau acoperite de un strat sticlos de gheata, iar masina mea a inghetat la loc in nici 10 minute. Adio quadrantide!
Sus
Vladut Mihai
Membru
Membru

Data inscrierii: 09 Dec 2010

MesajTrimis: 04 Ian 2012 15:57 Download mesaj
Titlul subiectului:

Desi eram foarte obosit noaptea trecuta si mi se cam inchideau ochii, am iesit si eu putin pe geamul de la bucatarie de unde am vedere spre sud si in intervalul 4:00 -4:30 am vazut 3 quadrantide (mag +1,5- 0) in zona Arcturus - Denebola si alti 3-4 meteori foarte slabi, dar nu bag mana in foc ca erau quadrantide pt ca nu am apucat sa imi dau seama.
Imi pare rau ca nu am stat mai mult dar era cam frig iar ochii mei incepusera sa lacrimeze si nu mai dadeau randament... Dar sunt multumit, pentru cerul de la periferia Bucurestiului nu aveam mari pretentii Smile oricum cred ca au fost destul de active anul asta avand in vedere intervalul in care am observat eu doar jumatate de cer Smile

Cer senin!
Sus
achy1978
Membru
Membru

Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta?

MesajTrimis: 04 Ian 2012 21:10 Download mesaj
Titlul subiectului:

Pai radiantul este undeva pe la NE Wink
Sus
Vladut Mihai
Membru
Membru

Data inscrierii: 09 Dec 2010

MesajTrimis: 05 Ian 2012 01:44 Download mesaj
Titlul subiectului:

Stiu Smile , eu am mentionat doar in ce directie am privit.

In seara asta am scos din paguba Very Happy (desi ceea ce am vazut de data asta nu a fost quadrantida) am vazut un meteor la fel de stralucitor ca jupiter (mag -1,5 -2) de culoare alba. Eram in zona Aurel Vlaicu, m-am uitat la ceasul de la telefon era 18:27, a inceput undeva la S de Luna, zona α Cet, si a trecut spre V pe "sub" Jupiter cu o coada lunga si si-a continuat drumul pana a disparut in spatele unui bloc p+3( deci a strabatut cel putin 70-80 grade Shocked )
L-a mai vazut cineva ? Smile
Sus
sky
Membru
Membru

Data inscrierii: 08 Noi 2005

MesajTrimis: 11 Feb 2012 02:43 Download mesaj
Titlul subiectului:

De Quadrantide a fost activitate buna. Cu greu am reusit sa evadez din ceata orasului Suceava si m-am deplasat spre est la aproximativ 15 km de oras.Maximul a debutat spre dimineata cand am putut observa si 2-3 meteori deoadata si asta pe cer mai slab de +5.5. Din cauza umiditatii excesive, imediat dupa apusul Lunii, mag. limita a scazut cu +0.5 mag. din cauza formarii unei pacle la o inaltime considerabila. Chiar si in aceste conditii am reusit sa observ cativa zeci de meteori intr-un interval efectiv de 3 ore. La 4.43 TLR am reusit sa observ si un bolid cu mag de -4, foarte frumos de culoare verde inchis spre albastru care a tranversat granitele constelatilor de vara proaspat rasarite.
Intr-un cuvant a fost o seara foarte frumoasa cu exceptia cainilor si a fantomelor Smile de pe dealuri
Sus
achy1978
Membru
Membru

MesajTrimis: 11 Feb 2012 10:10 Download mesaj
Titlul subiectului:

sky a scris:
.........cu exceptia cainilor si a fantomelor Smile de pe dealuri

Mie cateodata, cand mergeam singur in camp, imi pareau a fi chiar lupi Smile

Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Comete, Asteroizi, Meteoriti si Meteori

Download topic
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact