Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 235963 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2870 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Nicu |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
jimao22 Moderator

Data inscrierii: 12 Apr 2010 Mesaje: 2920
Motto: [descopera lumina] Localitate: Ploiesti
|
Trimis: 04 Ian 2012 02:56 Download mesaj |
Titlul subiectului: Quadrantide |
|
|
|
Dupa ce am terminat de mesterit si testat ce am facut de cu seara, am plecat catre pat, cu gandul sa dorm, dar aruncandu-mi un ochi pe fereastra din dormitor, am vazut un cer superb. Asa ca m-am echipat usor, de vara si am iesit afara sa vad quadrantidele, curentul meteoric al carui maxim e in asta seara.
O, ce noapte magica! Daca as fi avut o capita de fan in curte, ma culcam afara cu ochii la cer, fara indoiala! Luna lumina doar cat sa estompeze stelele mici, facand insa observarea constelatiilor ideala.
Am vazut 3 meteori, 2 cu coada ochiului si unul in plin dar spectacolul ceresc era mult mai complet de-atat. Mi-am luat doar binoclul dar dupa un sfert de ora m-am intors si cu laptopul deschis la Stelarium, sa vad exact la ce ma uitam.
O noapte ca asta, atat de perfecta, de mult nu am mai trait, sincer. Pana si temperatura te imbia sa stai cat mai mult, erau aproape 5 grade. Nu stiu ce m-a incantat atat dar si acum cand scriu asta, parca plutesc.
Acum imi dau seama cat de mult, mie personal, imi lipseste cerul pur si simplu. Cred ca fiecare din voi a trecut macar odata prin asa ceva. Mie nu mi s-a mai intamplat cred din adolescenta.
Continuati voi, cei ce ati urmarit pana dimineata spectacolul. Eu ma duc la culcare acum, maine am o zi plina.
Noapte buna. |
|
Sus |
|
 |
neox Membru

Data inscrierii: 17 Iun 2008 Mesaje: 1553
|
Trimis: 04 Ian 2012 03:24 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
O da te inteleg perfect , am avut parte de asa nopti vara trecuta in august, cer superb care a tinut zile in sir. Au fost printre cele mai bune nopti sub cer curata de tara, petrecute in ultimii ani. Ziua cerul era de un albastru profund pana aproape de orizont. Mi-e dor sa mai retraiesc acele momente  _________________ Small minds discuss people, Average minds discuss events, Great minds discuss ideas
www.cloudynights.com |
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 04 Ian 2012 10:53 Download mesaj |
|
|
|
Fratilor voi traiti in alta tara. La mine, in Romania mea, umiditatea se pastreaza la valori extrem de ridicare ceea ce conduce la formarea de ceata. Ma bucur pentru voi si pentru mine in putinele zzile in care am cer albastru.
Am iesit si eu in aceasta dimineata dar dupa 10 min am renuntat .... motivul: transparenta extrem de proasta (abia se distingeau cateva stelele din Ursa Mare) _________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
Zoltan Membru

Data inscrierii: 28 Noi 2011 Mesaje: 20
|
Trimis: 04 Ian 2012 12:51 Download mesaj |
|
|
|
Aseara pe la 8-9 aveam speranta de a vedea quadrantidele. Apoi, in zona miezului noptii s-a lasat o ceata deasa cum demult nu a fost care tina si acum, aproape de miezul zilei. Azi dimineata era atata umiditate, incat toate parbrizele masinilor erau acoperite de un strat sticlos de gheata, iar masina mea a inghetat la loc in nici 10 minute. Adio quadrantide! |
|
Sus |
|
 |
Vladut Mihai Membru

Data inscrierii: 09 Dec 2010 Mesaje: 94
|
Trimis: 04 Ian 2012 15:57 Download mesaj |
|
|
|
Desi eram foarte obosit noaptea trecuta si mi se cam inchideau ochii, am iesit si eu putin pe geamul de la bucatarie de unde am vedere spre sud si in intervalul 4:00 -4:30 am vazut 3 quadrantide (mag +1,5- 0) in zona Arcturus - Denebola si alti 3-4 meteori foarte slabi, dar nu bag mana in foc ca erau quadrantide pt ca nu am apucat sa imi dau seama.
Imi pare rau ca nu am stat mai mult dar era cam frig iar ochii mei incepusera sa lacrimeze si nu mai dadeau randament... Dar sunt multumit, pentru cerul de la periferia Bucurestiului nu aveam mari pretentii oricum cred ca au fost destul de active anul asta avand in vedere intervalul in care am observat eu doar jumatate de cer
Cer senin! |
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 04 Ian 2012 21:10 Download mesaj |
|
|
|
Pai radiantul este undeva pe la NE  _________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
Vladut Mihai Membru

Data inscrierii: 09 Dec 2010 Mesaje: 94
|
Trimis: 05 Ian 2012 01:44 Download mesaj |
|
|
|
Stiu , eu am mentionat doar in ce directie am privit.
In seara asta am scos din paguba (desi ceea ce am vazut de data asta nu a fost quadrantida) am vazut un meteor la fel de stralucitor ca jupiter (mag -1,5 -2) de culoare alba. Eram in zona Aurel Vlaicu, m-am uitat la ceasul de la telefon era 18:27, a inceput undeva la S de Luna, zona α Cet, si a trecut spre V pe "sub" Jupiter cu o coada lunga si si-a continuat drumul pana a disparut in spatele unui bloc p+3( deci a strabatut cel putin 70-80 grade )
L-a mai vazut cineva ?  |
|
Sus |
|
 |
sky Membru

Data inscrierii: 08 Noi 2005 Mesaje: 442
|
Trimis: 11 Feb 2012 02:43 Download mesaj |
|
|
|
De Quadrantide a fost activitate buna. Cu greu am reusit sa evadez din ceata orasului Suceava si m-am deplasat spre est la aproximativ 15 km de oras.Maximul a debutat spre dimineata cand am putut observa si 2-3 meteori deoadata si asta pe cer mai slab de +5.5. Din cauza umiditatii excesive, imediat dupa apusul Lunii, mag. limita a scazut cu +0.5 mag. din cauza formarii unei pacle la o inaltime considerabila. Chiar si in aceste conditii am reusit sa observ cativa zeci de meteori intr-un interval efectiv de 3 ore. La 4.43 TLR am reusit sa observ si un bolid cu mag de -4, foarte frumos de culoare verde inchis spre albastru care a tranversat granitele constelatilor de vara proaspat rasarite.
Intr-un cuvant a fost o seara foarte frumoasa cu exceptia cainilor si a fantomelor de pe dealuri |
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

|
Trimis: 11 Feb 2012 10:10 Download mesaj |
|
|
|
sky a scris: | .........cu exceptia cainilor si a fantomelor de pe dealuri |
Mie cateodata, cand mergeam singur in camp, imi pareau a fi chiar lupi  _________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|