Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233889 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
diu1so Membru

Data inscrierii: 08 Ian 2012 Mesaje: 3
|
Trimis: 08 Ian 2012 21:52 Download mesaj |
Titlul subiectului: Salutare |
|
|
|
Bine v-am gasit,
Claudiu, Timisoara.
Posed un Celestron Travelscope70 ( http://www.emag.ro/telescoape/telescop-cel...-p21035-DS ) luat orbeste in urma cu 2 luni, doar pentru ca atunci cand eram copil mi-am dorit mereu unul insa nu am putut primi.
Momentan observ de pe balcon, vad doar spre Est, prin parcuri e mai ciudat.. folosesc pentru cautare o aplicatie pe telefon, insa durerea-mi vine ca nu am reusit pana acum sa observ planetele (am ocularele standard de 10, respectiv 20mm).
Ideea e ca nu am habar deloc de telescoape si vreau sa invat cum sa obtin imagini mai reale, mai fidele, mai de detaliu si mai multe date fiind si conditiile de vizualizare si timpul relativ limitat pe care il am.
Deja stau de 2 ore pe aici si citesc, pana una alta cred ca va trebui sa imi iau un ocular cu un diametru mai mic pentru observatii de detaliu, am dreptate?  |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11248
|
Trimis: 08 Ian 2012 22:42 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Bine ai venit.
Estul e bun, de acolo vin diverse obiecte.
Ce intelegi prin "insa durerea-mi vine ca nu am reusit pana acum sa observ planetele"? Nu le-ai vazut deloc sau le-ai vazut dar nu esti multumit de detalii? Ele se cam vad cu ochiul liber (ma refer la Jupiter, Saturn, Marte, Venus). Incearca si stellarium.
Pana sa iti iei un alt ocular mai bine petrece ceva timp citind si exersand cu ceea ce ai deja.
Spor. |
|
Sus |
|
 |
diu1so Membru

|
Trimis: 09 Ian 2012 00:23 Download mesaj |
|
|
|
Nu le-am vazut cu ochiul liber, sau cel putin in afara de Venus nu am fost in stare sa le identific niciodata. Acum cu un soft pe mobil e mai usor..
Cu telescopul nici atat, am blocul in forma de L si Jupiter mereu se ascunde pe dupa blocul spre SE (cred). De cateva ori cand am iesit nu am avut nimic in campul vizual. Oricu, am avut prea putin timp pentru acest hobby in devenire, si uite cand am niste timp disponibil e innorat.
Mai incerc, ma mai documentez si astept sa merg la tara, mai ales vara, cand in concedii am si timp, cerul e mai curat, nu am surse de lumina prin preajma.
Pana una alta se uita ciudat vecinii la mine noaptea )
Cand zic E, trebuia sa precizez, E spre NE.
PS: am niste ticuri verbale cand sunt in multitasking: pana una alta, samd. |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11248
|
Trimis: 09 Ian 2012 00:30 Download mesaj |
|
|
|
Esti din Timisoara, sunt destui pasionati care ies la o servatii, stai pe frecventa poate te alaturi, asa te mai lamuresti.
Daca e mai spre NE e mai nasol ca nu prea vezi mare lucru, poate Luna. Incearca sa mai gasesti pasionati sa iesiti mai multi in fata blocului intr-o pozitie mai buna, asta evident cand nu ai ocazia sa iesi din oras. |
|
Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9694
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 09 Ian 2012 00:50 Download mesaj |
|
|
|
Bine ai venit, Claudiu!
Fă-ți curaj și ieși din bloc! Ai un instrument foarte portabil, numai bun pentru a învăța cerul și a deprinde tehnicile de observare. Ia pe cineva cu tine ca să nu fii singur noaptea.
La Timișoara sunt 2 astrocluburi la care te poți alătura spre a ieși cu noi la observații și a afla mai multe aspecte practice: Antares și Altair. Pentru a afla când ieșim cel puțin cei din grupul Antares publicăm pe grupul yahoo al acestui astroclub de regulă abia în ziua respectivă când știm exact cum va fi vremea.
Cer seinin! _________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
Sus |
|
 |
Adrian Sirean Membru

Data inscrierii: 03 Oct 2011 Mesaje: 663
|
Trimis: 09 Ian 2012 00:58 Download mesaj |
|
|
|
He, he, tare faza cu vecinii. Eu locuiesc la casa si sunt oarecum in aceeasi oala. Ieri, de exemplu, cand am iesit cu masina din curte era vecinu la poarta. Il salut iar el se face ca nu ma vede. De cateva ori m-a vazut prin gard ca ma uit prin telescop si cine stie ce credea, ca-l spionez. Unii nu au habar de acest hobby, dar ce sa ne miram nici noi nu eram mai buni la inceput.
Referitor la prima intrebare din topic nu cred ca ai nevoie de un ocular cu diametru mai mic ci de un barlow 2x si care combinat cu ocularul de 10mm iti poate furniza grosismentul maxim oferit de telescopul tau. Daca cumva ai oculare Huygens ce as recomanda este sa le schimbi cat mai repede cu putinta cu niste oculare Super Plossl. Acestea din urma iti vor arata ca telescopul tau este substantial mai bun decat crezi acum.
Succes si bine ai venit printre noi.
Adrian |
|
Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5151
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
Trimis: 09 Ian 2012 02:08 Download mesaj |
|
|
|
Cei 10 mm reprezinta lungimea focala a ocularului si nu diametrul ! |
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9515
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 10 Ian 2012 01:00 Download mesaj |
|
|
|
Salut Claudiu
Bine ai venit pe forum si iti urez distractie placuta cu Astronomia.Si eu am locuit la bloc,la etajul VII si am avut vedere numai spre Nord-Est.Sunt insa si asa destule de vazut.
Ideia de a te alatura altor amatori timisoreni este foarte buna.
(Aia fiind ''cu vechime'',probabil ca vecinii deja tiparite pentru ei afise cu ''wanted" .
Cerul l-ai invatat cu ochiul liber?Constelatiile le cunosti?Harti,atlase,indrumare de observatii,tiparite sau electronice ai?
Daca nu,''cere si ti se va da"!
Cer senin,Mircea _________________ http://observoergosum.blogspot.ro/
https://astroclubgalaxis.blogspot.com
Dotare: reflectoare, lunete, cateva binocluri si un catadioptric. |
|
Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9694
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 10 Ian 2012 01:27 Download mesaj |
|
|
|
Cu vecinii nu-i problemă, până să monteze cei de la Electrica nocturna de tip stadion din spatele blocului îi invitam la observații. Uimire, comentarii mai mult sau mai puțin oteviste, dar e mai bine să știe cu ce te ocupi. Mai ales dacă sunt comunitari dotați cu caschetă și p...an. _________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
Sus |
|
 |
diu1so Membru

|
Trimis: 10 Ian 2012 01:59 Download mesaj |
|
|
|
valy e camp vizual liber spre NE insa prind mult si din E.
erwin Cumva stai pe langa stadion? Eu stau in Girocului. Pana nu demult locuiam pe la padurea verde, aveam acces la o casuta pe acolo dar nu aveam inca telescopul..
Cu vecinii e interesant cand stau indreptat cu el spre blocul de vis-a-vis sau de cel de pe lateral, cum stau intr-un colt de L...ma rog, curtea e in forma de U.
Am trimis cerere pentru grupuri
@der Pirate ma documentez sa vad diferente
@nobody multumesc de corectare
@Mircea Pteancu multumesc, am avut ceva tangente cu geografia, fizica m-a pasionat mult, informatii probabil foarte generale cunosc, fie de la scoala fie de cand eram mai mic si imi explica tata cum e cu cerul. |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|