| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
Emil Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007 Mesaje: 1271
|
Trimis: 27 Dec 2011 22:11 Download mesaj |
| Titlul subiectului: NGC1931(oc-en) H-alfa |
|
|
|
Expuneri 18x900 secunde
Foto: QHY9M cu TS ED-APO 90/500 mm, corector TS 2"
Roata de filtre: Starlight Xpress
Filtru: Astrodon 6nm H-alfa
Ghidaj: ATIC 16IC prin Celestron 102/660 mm filtru UHC
Montura: EQ-6 Pro prin EQMOD
Solutie astrometrica
Solving using 4739 image and 223 catalog stars
Matched 95 of 4739 image and 223 catalog stars;
Average residual 0.4 arcsec; order 4
RA 05h 31m 30s, Dec +34° 14' 30"
Pos Angle +271° 27', FL 496.3 mm, 2.24"/Pixel
Corectie prin darks,procesare Maxim
Pe anumite forumuri acest grup de obiecte mai este numit "The Spider and the Fly"
| Descriere: |
|
| Marime fisier: |
822.35 kb |
| Vizualizat: |
de 5016 ori |

|
|
|
| Sus |
|
 |
psemil Membru

Data inscrierii: 16 Aug 2010 Mesaje: 888
|
Trimis: 29 Dec 2011 00:03 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Hmm, ma gandeam ce mi se va intampla peste cativa ani. Voi invarti in acest timp telescopul spre toate obiectele "populare" si dupa ce toate vor fi pozate... cred ca va fi NGC 1931.
Paianjenul este sus, nu?... pacat ca i-ai taiat picioarele
|
|
| Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 29 Dec 2011 12:59 Download mesaj |
|
|
|
Gata, m-am lamurit!
Daca nu accesam o metoda comuna de calibrare a monitoarelor, fiecare o sa vada altceva dintr-o poza!
De exemplu, pe monitorul de la munca o vad foarte frumoasa, acasa o vad cam arsa in zona centrala a nebuloaselor !?!?!
_________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
| Sus |
|
 |
Teo Membru

Data inscrierii: 23 Aug 2009 Mesaje: 2593
|
Trimis: 29 Dec 2011 14:12 Download mesaj |
|
|
|
Acelasi lucru l-am sesizat si eu.
La mine apare prea albicioasa, oarecum supraexpusa. Ar mai merge putin contrast si intunecata usor.
Depinde foarte mult de monitor.
Cea mai buna solutie ar fi ca fiecare sa o descarce si sa "se joace" cu ea pana cand ii place cum se vede.
Recunosc ca m-am jucat aseara cu ea si am aranjat-o dupa gustul meu, dar nu am postat-o pentru ca originalul e muncit mult si merita ca autorul sa se bucure de munca sa. Eu unul nu as fi obtinut o astfel de poza cu mijloacele mele tehnice, deci nu avea rost sa intervin. Totusi, pentru experiment, am facut-o in particular.
Este greu sa calibram monitorele toti la fel .
|
|
| Sus |
|
 |
sabin fota Membru de onoare

Data inscrierii: 09 Iul 2008 Mesaje: 747
Motto: Nihil Sine Deo Localitate: Drobeta Turnu Severin
|
|
| Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5320
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
|
| Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010 Mesaje: 2796
Motto: Start spre viitor... Localitate: Brăila
|
Trimis: 29 Dec 2011 16:41 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
_________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
| Sus |
|
 |
Emil Membru

|
Trimis: 29 Dec 2011 16:54 Download mesaj |
|
|
|
| Bun, deci imaginea nu este "linsa" stackarea s-a facut noaptea sa zic asa din fuga calului. Daca voi avea timp sam sa o refac.
|
|
| Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 29 Dec 2011 21:46 Download mesaj |
|
|
|
Cred ca inainte sa refaci poza ar trebui sa ne facem toti (aici eu ma refer la mine in special) ajustarile la monitoare pentru a vedea acelasi lucru, altfel ajungem la ceea ce spunea Sabin Fota.
_________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
| Sus |
|
 |
sabin fota Membru de onoare

Data inscrierii: 09 Iul 2008 Mesaje: 747
Motto: Nihil Sine Deo Localitate: Drobeta Turnu Severin
|
Trimis: 29 Dec 2011 22:19 Download mesaj |
|
|
|
pana acum 2 luni eram un nepasator spre rusinea mea, care mai fac si fotografie.
dupa ce am fost la un workshop de fotografie am inteles importanta unei calibrari cat mai exacte a spatiului de lucru pentru a nu avea surprize neplacute dupa ce ne-am chinuit sa procesam o fotografie pe care o credeam corect calibrata coloristic
asa ca sfatul meu este ca urmatoarea investitie pe care o faceti sa fie intr-un colorimetru cat mai bun, sa stiti ca isi face bine treaba si merita fiecare banut cheltuit pe el
_________________ http://sabinfota.ro |
|
| Sus |
|
 |
ioanIS Membru

Data inscrierii: 13 Iul 2011 Mesaje: 23
|
Trimis: 30 Dec 2011 00:07 Download mesaj |
|
|
|
Mie mi se pare reusita poza, numai centrul "mustei" (Fly) pare putin ars, dar paianjenul e chiar frumos evidentiat.
As dori sa atrag atentia ca, pe langa un colorimetru bun si ecranul monitorului e la fel de important. Din cate am vazut pana acum, parerea mea e ca nu se merita calibrat un monitor cu matrice TN, nu are rezultate spectaculoase, mai ales daca lumina din background este cu neon, nu cu led-uri. Cel mai bun duo este fromat dintr-un ecran IPS (-S) LED si un colorimetru! Atunci culorile sunt cel mai corect reprezentate, nemaifiind prezenta interpolarea culorilor apropiate pentru a afisa 16mil de culori (24biti truecolor).
Eu am un ecran IPS acasa si un TN simplu la servici, iar multe poze care la mine au o anumita naturalete in culori, la TN, oricat de mult as incerca sa il calibrez (dar numai software) pozele au alte culori, sau sunt palide...
In special aceasta poza deosebita, fiind alb-negru, are multe probleme in afisarea pe matrici TN. Un mare minus la TN il consta ca nu poate afisa corect scara de gri (256 nuante), incepe de la negru si merge inspre albastru deschis, multe praguri de gri fiind afisate colorat. In schimb IPS afiseaza foarte corect griul, pragurile fiind corecte chiar si la un monitor necalibrat....
|
|
| Sus |
|
 |
Emil Membru

|
Trimis: 30 Dec 2011 02:22 Download mesaj |
|
|
|
Am incercat sa aduc background-ul catre negru si sa evidentiez mai bine filamentele, de asemenea am redus diametrul stelelor, sper sa fie ceva mai bine de data asta....
| Descriere: |
|
| Marime fisier: |
454.55 kb |
| Vizualizat: |
de 4722 ori |

|
|
|
| Sus |
|
 |