Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
auriga Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008 Mesaje: 2117
|
Trimis: 23 Sep 2011 13:45 Download mesaj |
Titlul subiectului: un alt M13 |
|
|
|
Aseara desi vremea a fost mizerabila (transparenta scazuta si seeing prost - fwhm > 6, poluare luminoasa (de acasa)) si M13 cam jos, am testat putin echipamentul:
heq5, orion optics 200mm f/4.5, baader mpcc, autoghidaj;
canon 550d la iso 400, 20 x 3 min, 13 darks, 32 biases, dithering.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
188.59 kb |
Vizualizat: |
de 3101 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 23 Sep 2011 13:57 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Frumusel !
Intrebare: cum faci tu cadre bias cu DSLR-ul ? am tot cautat explicatii dar nu sunt inca lamurit.
Sau ai vrut sa zici flat in loc de bias ?
_________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
auriga Membru

|
Trimis: 23 Sep 2011 14:06 Download mesaj |
|
|
|
bias, 1/4000 cu obiectiv la f/32 si inchis bine intr-un dulap cu haine, declansarea de soft.
flaturi nu am observat sa am nevoie pe newton vignetarea apare la doar > 85% din camp si se corecteaza usor, 550d e nou.
|
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 23 Sep 2011 14:16 Download mesaj |
|
|
|
Aha. Am inteles. Dar de ce ai mai inchis diafragma daca ai tinut aparatul la intuneric ?
_________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
auriga Membru

|
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 23 Sep 2011 22:19 Download mesaj |
|
|
|
Hmmmm .... pai bias-urile trebuie facute la temperatura de achizitie, la fel ca si dark-urile.
Chiar daca vorbim de expunerea minima posibila, trebuie respectata temperatura. De aceea zgomotul a scazut putin in imaginea finala.
Incearca sa refaci bias-urile latemperatura de achzitie (daca o stii) si fai o comparatie ..... chiar sunt curios?
_________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
auriga Membru

|
Trimis: 23 Sep 2011 22:47 Download mesaj |
|
|
|
@achy1978 eu am citit pana acum ca nu conteaza temperatura la bias. sau conteaza putin: exemple:
http://deepskystacker.free.fr/english/faq.htm:
It's very easy to create bias/offset frames: just take the shortest possible exposure (it may be 1/4000s or 1/8000s depending on your camera) in the dark by covering the lens.
The bias frames must be create with the ISO speed of the light frames. The temperature is not important.
la fel spun si cei de la cyanogen. The bias for a particular camera is generally constant over a substantial period of time. This means that you can take bias frames just once, and use them on all your images for many months to come. Note that some cameras may have a small bias dependency on temperature. Small bias offsets are not important of themselves, but they can degrade the effectiveness of the flat-fielding calibration.
|
|
Sus |
|
 |
Stanescu Octavian Moderator

Data inscrierii: 02 Apr 2006 Mesaje: 3625
|
Trimis: 23 Sep 2011 22:48 Download mesaj |
|
|
|
biasul din cate stiu este o "amprenta " doar a circuitelor electronice si este continut in dark asa ca nu cred ca mai e de mare folos sa faci separat . ca sa nu apara si semnalul dat de dark se face prin expunerea cea mai scurta posibila.
ai facut prin filtru ceva OIII M27 ? rosu nu ai deloc... pai acolo in norisorii rosi e zgomot serios daca tragi sa-i vezi bine .
|
|
Sus |
|
 |
auriga Membru

|
Trimis: 23 Sep 2011 23:07 Download mesaj |
|
|
|
nu am folosit nici un filtru, si eu m-am mirat ca lipseste rosul, calibrarea de culori l-a cam scos: asa arata un cadru .CR2 neprelucrat, cu o poluare luminoasa de toata frumusetea:
Descriere: |
|
Marime fisier: |
30.35 kb |
Vizualizat: |
de 2921 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
Stanescu Octavian Moderator

Data inscrierii: 02 Apr 2006 Mesaje: 3625
|
|
Sus |
|
 |
auriga Membru

|
Trimis: 23 Sep 2011 23:18 Download mesaj |
|
|
|
da, am un filtru astronomik cls, poate am sa-l folosesc, dar prima optiune ar fi un cer negru (din pacate foarte rar ajung sa fac foto asa). nu mai zic de narrow band/ccd... ca lipsesc $$$$.
|
|
Sus |
|
 |
|