Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
ursamajor Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010 Mesaje: 2796
Motto: Start spre viitor... Localitate: Brăila
|
Trimis: 20 Sep 2011 18:35 Download mesaj |
Titlul subiectului: Instrument/obiectiv pentru ghidaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
_________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11398
|
Trimis: 20 Sep 2011 19:56 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Poti incerca un refractor mic, gasesti second hand destul de ieftin. Scheme de prindere depinde de refractor:
- daca are el inele, legi inelele lui de inelele de la newton
- daca nu are, parca s-au prezentat pe aici niste realizari practice in sensul asta
Problema e ca la newton ai focala destul de lunga asa ca trackingul e cam complicat cu un refractor mic. Poate invers: luneta/ob. foto pt. poza si newtonul pt. tracking. Sau offaxis guider.
|
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 20 Sep 2011 20:00 Download mesaj |
|
|
|
Am vazut ca unii au adaptat un finder 9x50 ca instrument de ghidaj. Scoti ocularul si apoi gasesti o modalitate de prindere in locul lui a camerei de ghidaj (optim ar fi printr-un adaptor facut in acest scop de un strungar).
Eu mi-am facut o luneta de ghidaj 70/500 mm cu un obiectiv cumparat de la Surplus Shed (foto: http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.ph...oyal#62814 ). Acum astept ocazia de a o folosi dupa ce, in sfarsit, (sper ca) am reusit sa rezolv problema conexiunii dintre montura si calculator.
_________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
auriga Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008 Mesaje: 2141
|
Trimis: 20 Sep 2011 20:20 Download mesaj |
Titlul subiectului: Re: Instrument/obiectiv pentru ghidaj |
|
|
|
de prins e usor, in cele doua locuri pentru piggyback poti prinde o placa pe care dai gauri si apoi pe aceasta placa prinzi inelele lunetei de ghidaj. si mai simplu poti lega inelele direct intre ele.
eu folosesc meade dsi 1 mono cu 70/500 si inca nu am avut probleme sa gasesc stele de ghidaj oriunde am pozitionat telescopul. am ghidat si pe stele de mag. 12 la 1sec.
succes!
edit: atasez o poza. la fel merge si pe Orionul de 200mm
Descriere: |
|
Marime fisier: |
91.09 kb |
Vizualizat: |
de 3359 ori |

|
Ultima modificare efectuata de catre auriga la 20 Sep 2011 20:34, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

|
Trimis: 20 Sep 2011 20:25 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
_________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
|
Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

|
Trimis: 21 Sep 2011 20:35 Download mesaj |
|
|
|
|
Sus |
|
 |
|